Přejít na obsah

Nenaladí se frekvence 674


Návštěvník April

Doporučené příspěvky

Návštěvník April

Od cca 15. hodiny máme aktivní kabelovku, ale STB ani televize (s DVB-C) nenaladí frekvenci 674 s Viasatama, Animal Planet, Spectrum, atp. Při hledání je vidět, že jí projíždí, ale výsledek nalezených programů je nula. STB už jsem vypnula, zapnula .. nic. Všechno ostatní naladily STB i TV v pohodě. Na infolince posilali nějakej příkaz znovu a čekat, ale stále nic. Je to normální? Prý se občas načítají některé "programy" déle, jak asi dlouho netuší někdo?

 

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Řekl bych spíš, že to bude problém s kabelem, ale počkejte radší až se tu vyjádří ještě někdo jiný. Nebo jestli máte ještě doma jiný kabel, tak ho zkuste vyměnit. A pak se uvidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník April

Právě, že zelenej (byl tam původně dotaz na ťuflík). Prostě frekvenci bere, i při přímým manuálním vyhledávání konkrétní frekvence ukazuje cca 90% kvalitu signálu, jen nebere kanály.

Kabel už jsem zkoušela prohodit s jiným , byť jen takovým obyčejným, ostatní zase našel, 674 ne-e.

Uvidím, počkám na nějakou jejich aktualizaci, jestli někdy proběhne :roll:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle problémů s načítáním MUX3 na tomto kmitočtu bych to viděl na lokalitu Praha. Na tomto kanálu (K46) vysílá DVB-T, a při špatné kabeláži dochází k rušení.

Ještě by mohl být problém s MUX12 (TV NOE a Meteo TV).

Instalaci prováděla montážní firma? Jestli ano je to na reklamaci instalace ...

  • 300 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • modem, VTV box
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník April

Jj, Praha 4.

MUX12 taky nejede, NOE ani Meteo není naladěný, jen jsem si toho nevšimla, protože mě až tak nezajímaj.

Takže tohle bude asi ono. Co případně dělat s kabeláží? Zásuvky UPC a STA (zrekonstruovaná na DVB-T) jsou daleko od sebe a jejich kabely se neprotínaj. Jen se to celý slejzá u televize.

A otázkou je co reklamovat. Technik přišel, pohrabal se v jejich krabici dole, zásuvka UPC už tu byla zřízená a kabel ze zásuvky do STB udělal svůj, vypadá bytelně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník April

Fakt za to můžou kabely, stačilo za televizí je trochu přešoupat a hned se začaly chytat, byť kostičkovaně a ještě to zlobí, ale už vím, kde je zakopanej pes.

Hledala jsem softwarovej problém a ono to byly nakonec opravdu ty kabely, tak velké díky za nakopnutí! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník April

Tak beru zpět, kabely, možná, ale je to celý divný.

Všechno jsem poodpojovala, vypla modem, vypla wifi router, odpojila kabel od STA a nechala v elektrice jen televizi a STB.

Někde je tu nějaký rušení, ale naprosto netuším kde. Abychom začali alespoň kostičkovat, musím odstavit tv stolek od zdi, ale zase ne moc. Chvílema musím vytáhnout internetovej kabel ze zásuvky, chvílema ho tam musím strčit, aby se cokoliv vůbec chytlo, kabelem od TV i od internetu tu musím různě šíbovat, aby to alespoň kostičkovalo. No, co tu musím vyvádět, abych docílila alespoň kostičkování, by bylo celkem k smíchu, kdyby mi z toho nebylo do breku, přece není normální, že kabelovka dělá takovejhle psí kus na jednom praštěným balíku programů. Jestli je to v kabeláži, tak netuším v který (všechno rušivý jsem vypojila a dala pryč), jestli v něčem ve zdi, fakt nevím (panel plus sádrokarton a v něm je vedenej kabel k UPC zásuvce).

O víkendu přetáhneme ještě STB a TV do vedlejšího pokoje, kde je taky zásuvka (kdysi tu někdo nechal udělat dvě), jestli se nechytne ani tam, tak budu muset volat technika a buď něco vymyslí, nebo si rovnou může STB odvézt.

Naprosto nechápu, jak je možný, že všechno ostatní jede naprosto suprově a tahle frekvence (plus ten mux12) jsou rušený takovým způsobem, že jsou nepoužitelný.

Že bude s UPC problém, jsem tak nějak tušila, že to bude problém, kdy naprosto netuším, co s tím, mě fakt nenapadlo :-(

Má někdo nějakej nápad? Setkal se někdo s takhle praštěným rušením? A pokud je na vině ten K46 DVB-T, tak to jsem jediná kdo má v bytě DVB-T a kabelovku (byť vedený odděleně a nikde se nespojujou) a dělá mu to tyhle psí kusy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už to tady někdo popisoval. Neruší to ani váš internet ani jiný kabel ale vysílání DVB-T na kanále 46 (má stejnou frekvenci jak Mux, který nemůžete naladit). To vysílání se šíří vzduchem ze 3 pražských pozemních vysílačů a proníká do kabeláže, kterou používáte na propojení STB se zásuvkou UPC a působí jako rušení signálu UPC a je docela možné, že proniká rovnou do Vašeho STB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník April

Jj, to chápu, vím, že na vině je nejspíš DVB-T 46, byť na mě prodavač v sat. obchodě, kde jsem chtěla koupit nějakej lepší kabel, koukal jak na blba, když jsem mu to o tom 46 kanále říkala. Že prý je to blbost. Ale kabel jsem koupila stíněnej, možná ještě málo, a změna žádná. A jestli ten K46 pronikne vzduchem i do televize a stb, tak co s tím?

Nejsem určitě jediná, kdo má Zelenej pruh obrazně řečeno za rohem a kdo má doma digitální kabelovku od UPC? To by přece musel ten K46 dělat všem s kabelovkou od UPC, kdo bydlí relativně blízko vysílačů, že by jim MUX3 nešel ... a ať jsem hledala jak jsem hledala, tak jsem prostě nenašla snad nikoho, kdo tohle řeší a jak to vyřešil

Proto se ptám, jestli tenhle problém někdo má a jak ho řešit. Jak to odrušit, odstínit, jakýma kabelama, a co všechno? Nebo jestli uhánět UPC o nevím co. Já nevím, jestli zbořit zeď a postavit jí znovu, natáhnout novou zásuvku? Nebo mi nezbývá než se smířit s tím, že prostě mi K46 ruší frekvenci UPC a dělat, že je to normální?

Když mi někdo napíše - nechte natáhnout novej kabel od UPC krabice a pořádně stíněnej, nechte udělat novou zásuvku, fajn, udělám to. Ale potřebuju vědět, že nová zásuvka to vyřeší a že si jen neodstřihnu zbytečně tu, co tu je, aby nová taky nefungovala.

Prostě nějakou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...