Přejít na obsah

UPC zrychlí internet z 20 na 30 Mbit/s a zdraží o 50 Kč


Návštěvník Fabiak

Doporučené příspěvky

Návštěvník Fabiak

Praha 21. května (ČTK) - Největší tuzemská kabelová firma UPC od července zvýší rychlost internetového připojení 20M z 20 Mbit/s na 30 Mbit/s. Zároveň ale společnost zdraží o 50 korun na 850 Kč měsíčně. ČTK to sdělil mluvčí František Malina. "Důvodem této změny je zvýšený zájem našich zákazníků o vyšší rychlosti, které ovšem sebou nesou i přiměřené zvýšení cen," uvedl Malina. Na novou nabídku 30M chce UPC převést všechny dosavadní uživatele 20 megabitového připojení a o změně je v těchto dnech informuje dopisem. Uživatelů pomalejšího připojení 10M o poloviční rychlosti za 490 korun se změna nedotkne.

S nabídkami 10M a 20M přišla UPC v minulém roce. Konkurenční Telefónica zhruba ve stejné době zvyšovala rychlost připojení přes ADSL na osm respektive 16 Mbit/s. Internet od UPC využívá přes 310.000 klientů, uživatelů ADSL je zhruba dvojnásobek. Již v květnu by měla UPC začít testovat internetové připojení o rychlostech 50 až 100 Mbit/s. Komerční nabídka by se mohla objevit po prázdninách.

 

Jeste jedna aktulani informace ke zmenam tarifu:

 

Drobná formální změna se nakonec týká i majitelů nižších tarifů, konkrétně staršího tarifu Starter, který bude převeden na nový tarif 10M. V podstatě se ale jedná jen o přejmenování, starší i novější tarif nabízí shodně za 490 Kč měsíčně download 10 Mb/s a upload 1 Mb/s. K této změně dojde od 1.6.2009.

 

 

Právě mi skončilo v emailu toto:

 

Od 1. 7. 2009 dojde k navýšení rychlosti Vašeho stávajícího internetového připojení ze současných 20 Mb/s na 30 Mb/s.

Od tohoto data zároveň dojde k navýšení měsíčního předpisu u Vámi odebírané služby

vysokorychlostního internetu UPC o 50,- Kč na 850,- Kč měsíčně (včetně DPH).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně to bude zase rychlost DO 30mb, takže v reálu jí bude mít většina lidí zase kolem těch 10mb. Fakt zmrdi, nechápu proč rovnou nenapíšou do 1GB, lidi od konkurence by tím určitě zblbli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník JirkaF

Tenhle mail mi došel taky. Skutečně mi to hejblo žlučí. Platím 20/1,5 - prakticky mi to jede tak okolo 15/1. Ale nechal jsem to být. Nechtělo se mi s nima hádat. Ale teď míra mé tolerance přetekla. Tak jsem tam volal, že takhle teda ne. Mám smůlu. Kromě obvyklých keců mě bylo řečeno, že buď 30 a padíka navrch a nebo snížit na 10. To prý zůstává nezměněno. Jsou to fakt hovada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Fabiak

„Současné nabídky internetového připojení budeme navíc doplňovat o dva nové tarify, jejichž rychlosti budou dosahovat 50 a 100 Mbit/s. Měsíční paušál nejrychlejšího připojení 100M by přitom neměl přesáhnout hranici 1800 Kč,“ dodal mluvčí.

 

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/169 ... bit-s.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Praha 21. května (ČTK) - Největší tuzemská kabelová firma UPC od července zvýší rychlost internetového připojení 20M z 20 Mbit/s na 30 Mbit/s.

tohle oznámení zní docela směšně, když aktuálně jim na drtivý většině území ten internet nejede ani těch 20 / 1,5, ale zase se z toho dá odvodit nabídka tarifů po prázdninách, kdy by to už snad mělo jet jako dřív, tzn. že papírový rychlosti budou odpovídat reálnejm... takže s největší pravděpodobností 10/1 za 490, 30/3 za 850, 50/5 za 1300 a 100/10 za 1800... za předpokladu, že hned zrychlej nejen slibovanej download, ale i upload, jako to je v nizozemsku...

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...