Přejít na obsah

všeobecný POKEC okolo DVB aneb tlachání o všem možném :-)


Návštěvník Big.rob

Doporučené příspěvky

Návštěvník Big.rob

pánové jelikož diskuze zde je již tak trochu OFF TOPIC tak jsem ho přejmenoval a doufám že naše všeobecná diskuze bude i nadále pokračovat .... Rob

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Karel

Včera večer jsem zde četl, jak české televize mají veliký zájem pro ukončení slovenských programů. Vůbec se toho nemusíme bát, že bychom někdy zapnuli kabelovku a nenašli v seznamu Markizu, JOJ a STV 1,2. Proč? Začalo to před mnoha lety, kdy Slovensko spustilo první soukroumou TV s názvem Markíza. Tato televize byla založená ředitelem Železným a jednalo se o sesterskou televizi naší Novy. Vlastně jedna firma a jeden vůdce. Pak přišel převrat v Nově, určitě pamatujete pirátské vysílání Volejte řediteli, kde nám už nepřál Železný dobrou chuť a Markíza se prostě trhla od svého zakladatele, ale zůstala pod společností CME 21. Pokud jste pamětníci, TV Markíza se v té době mikrovlnkou táhla ze slovenska přes Ostravu až do Prahy, tedy vzduchem. Byl to obraz v analogu a velmi nekvalitní doprovázen pruhy a dokonce do tohoto signálu lezl ve špatných meteoroligických podmínkách polský program TV Katowice. Ale byl to v te době technický zázrak, že se povedlo dostat do čech bez kabelu a bos slovenský program. Po Nováckém puči se Železný rozhodnul, že na Slovensku založí jiný program. Dnes JOJ. A už v té chvíli trvdil, že udělá vše, aby JOJ a stejně tak Nova nevysílala na jiném území, než byla původní práva. A tak se stalo do chvíle, kdy přišel digitální kabel a slováci objevili satelit. Určitě si pamatujete, není to zrovna nedávno, kdy Praha začala s digitálním vysíláním po kabelu a rovnou se všema slovenskýma TV. Jinak je to opačně na Slovensku. Do dnes není možné Novu chytat v slovenském kabelovém okruhu, výjma příhraničničních káblových lokalitách, jako je příkladem Bratislava. Na druhou stranu Prima, která rovněž křičí, že se jí nelíbí slovensko v čechách, od začátku až k dnešnímu dni poskytuje svá prává pro vysílání svého programu ve všech kabelovkách na Slovensku. (jedná se o cca 100% pokrytí ve slovenských kabelovkách). A co se týká TV Barandovu, jsem přesvědčený, že dlouho to nebude trvat a stejně tak začne bavit i slováky. Co si budeme povídat, ale i tady se účtuje reklama mnohém lépe, vždyť si se slováky náramě rozumíme. Závěrem, tři evropské německy mluvené země, Rakousko, Švýcarsko a Německo s tím od jakživa nemá žádný problém. Vzdyť si najdětě na netu Vídeňskou pobočku UPC a v základní nabídce naleznete programy ARD, ZDF a jiné celostátní soukromé společnosti včetně RTL, PRO7 a nebo SAT1. Stejně tak v Zurichu a nebo v Mnichově. Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Karel
pánové jelikož diskuze zde je již tak trochu OFF TOPIC tak jsem ho přejmenoval a doufám že naše všeobecná diskuze bude i nadále pokračovat .... Rob

 

Big.rob - konečně jsi udělal v životě dobrou věc, gratuluji ti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte někdo možnost porovnat kvalitu HD signálu UPC oproti 802.cz a Skylinku? Dnes jsem se dočetl http://www.parabola.cz/clanky/3494/o-os ... hem-dubna/ , že DVB-S2 multiplex Skylinku je určen pro 5 HD programů s pevným bitovým tokem. Šířka multiplexu je 50 Mb, což je o facku víc, než provozuje UPC a tedy průměrně vychází 10 Mb na kanál, což není až zas tak moc. Když občas běží NG HD s tokem přes 25 Mb, to by asi přes Skylink neprošlo, že? Třeba Filmbox HD mívá běžně 15Mb a native HD v Eurosportu bývá běžně ještě vyšší. To ty ostatní kanály vysílají na úrovni HD kvality Telefoniky nebo Barrandov TV (4-5 Mb)? Není to jen humbuk kolem Skylink HD? Nemyslím teď původní transpordér s Eurosport HD a Brava HDTV.

Navíc u UPC to není přesně určené, jak tu psal tuším tomus, a vysílá se to, co dodá dodavatel; omezovat se to začne až tehdy, když je kapacita v součtu za všechny kanály v multiplexu vyšší, než kolik může multiplex přenést. (Mimochodem, nevíte, jak se tohle dělá? Nestane se tam, že se prostě kus signálu neprodere a není tohle důvod onoho častého rozpadání signálu Novy SD, který se děje cca poslední měsíc?)

V UPC máme 8.mpx se 2 programy HD, a 11.mpx s jedním HD, 4 SD programy a 2 rezervami( které možná rezervami na SD "nízkotokové" programy zůstanou) a 12. mpx se 2 HD programy a 2 "nízkotokovými" SD programy. 9.mpx má také 2 HD programy a 4 SD, ale čekám, že tady nastane změna, pokud HBO HD začne vysílat s větším tokem, ostatně opět bych u tohoto mpx řekl, že občas tady nastávají výpadky v okamžicích s velkým datovým tokem obou HD programů.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Tak proč si Handana nekoupíš???

Když skončím u UPC co budu dělat s Handmanem za 5000Kč.Skylink v příští měsíc spustí MGM v HD nebude nahodou v UPC Digitál na rezervě HD???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Big.rob

lidi zacinam verit ze toho to co se deje se SKYLINKem uz si nemuzou nevsimnout ani lidi v UPC , dneska je na parabola.cz zase clanek o dalsim rozsirovani teto platformy . Verim ze podobne jako UPC reagovalo s netem na O2 bude reagovat i na SKYLINK . otázkou je ,ale KDY ? ze ? :lol:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
mam info ze MGM HD ma byt jeste toto pololeti i v UPC ,ale nevim presne datum.

Info není stejné jako vysílaní programu,dopadne jako NOVA HD.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...