Přejít na obsah

Záznam z HDD STB Handan 6000 na DVD/HDD rekordér a VCR


Návštěvník Milan L.

Doporučené příspěvky

Návštěvník Milan L.

Dobrý den. Upozorňuji že jsem nováček v této branži. Pokouším se nahrávat z STB /HDD Handan 6000 na HDD i DVD rekordéru volně promítané filmy z TV, seriály pak na VHS rekordér, který mám také zapojený. Propojení jde od STB přes DVD Rec a VHS do Scartu TV a vše funguje. Problém je v tom, že když např seríál "Řím II" nahraji z HDD Handanu na VHS, s kvalitou ani zvukem nejsou problémy. Ovšem při záznamu na HDD nebo DVD rekordéru je i nechráněný film velmi tmavý a poněkud rozmazaný - to vše v režimu RGB.

Můj Handan 6000 ale proti návodu má ještě volitelný TV výstup CVBS a s tím se vše dramaticky zlepší., přitom pokud vím se právě CVBS pokládá za horší variantu. U mne má obraz lepší a funguje u něj v TV i rozšířené stereo a prostorový AC3 zvuk - ovšem pokud mám výstup z STB zapojen pouze přes Scart pro VCR. Při použití Scartu pro výstup na TV a zapojení podle návodu nejde nikdy žádný zvuk, ani analogový ani digitální přes externí zesilovač a nerozchodil to ani technik z UPC.

Při tomto (CVBS) výstupu (ale ostatně i u RGB) se nesetkávám se žádnými problémy zakódování .hav souborů na disku STB. Vše jede i když v RGB v případě nahrávky na DVD s menším jasem a ostrostí.

V návodu "TV výstup" který jsem obdržel k STB ještě žádná volba výstupů není, ale přístroj ji již má, patrně má vyšší verzi firmwaru.

Chtěl bych se tedy dozvědět zda je takový rozdíl mezi RGB a CVBS a jak to, že mi ho přenáší Scarty, když je to údajně jen kompozitní video a mělo by být propojeno spíše jacky. Ty ale nefungují.

Jinak obraz s CVBS je velmi ostrý, jasný a barevný a není zašuměný. Takže zatím nemusím nic zpracovávat v PC, ani ho kabelem USB propojovat. Stahování čehokoliv do STB je pro mne samozřejmě nezajímavé.

Promiňte mi mou zvědavost a děkuji.

 

Milan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu slozite vysvetleno, moc jsem to nepochopil,

ale co ja mam zkusenost, tak nejaky vyrazny rozdil v obraze mezi RGB a kompozitnim vystupem neni, u kompozitu obcas vydivam v obraze ruchy ktere prichazeji z analogu, ale to je spis vlastnost konkretni TV a neni to nic kritickeho.

 

Ve scartu jdou vsechny obrazove signaly spolecne - RGB, kompozit, S-video.

 

V navodu DVR funkce na prepinani TV vystupu neni popsana, protoze se objevila az v vyzsi verzi firmwaru.

 

Pokud je u videa problem s RGB vstupem (ma ho vubec ?), tak bych zklidem zustal u toho kompozitu.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milan L.

V zásadě jde o to, že mám za STB zapojen DVD rekordér + VCR průběžně a nahrávám na všechno i z HDD STB. Ale právě při záznamu z disku setopu buď přímo na DVD nebo na harddisk DVD rekordéru dojde s nastavením výstupu na RGB k poklesu jasu a ostrosti obrazu. Při nastavení výstupu na CVBS je záznam velmi dobrý. U obyčejného videa na pásku je záznam dobrý (normální) i když nechám RGB. Proto jsem se ptal, jaký je rozdíl mezi RGB a CVBS.

 

Díky za odpověď Milan L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Milan L.

Tak jen ještě dodatek: nemilým překvapením pro mne bylo zjištění že u výstupu RGB dojde k prudkému (a nezregulovatelnému) poklesu jasu, kontrastu a ostrosti nejen při nahrávání z HDD STB, ale všeobecně při sledování kteréhokoliv kanálu jakmile se zapne DVD rekordér a vstup se nastaví z STB. Přitom jak DVD rekordér, tak VCR používají výstup RGB - video má sdružený DVD přehrávač.

Přitom v manuálu k DVD rekordéru je výslovně uvedena podpora STB. Nepomůže ani změna kontrastu na maximum v uživatelském nastavení STB. Záznam na DVD i při nahrávce přímo z programu je stále stejný a nejlépe se dá označit jako "černobarevný".

Skutečně jedinou možností je přepnout na CVBS, ale jak potom zní pasáž v návodu k rekordéru, kde se píše "o záznamu v digitální kvalitě"? Přinejmenším trochu legračně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Milane, při všem tom obsáhlém psaní, jsi zapoměl na jedno základní. Typ TV, a nebo se zmínit jestli ta bedna má vstup Scart 1x, nebo 2x. Já mám Scart vstup 2x a žádný problém nemám.

A je to připojený - na 1. vstup DVD rekorder, a 2. vstup STB + DVD domácí kino.

Pravda je taková, že přes ten 2. vstup běží buď STB nebo kino. Obojí najednou nelze.

Ale bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník

Dobrý den,

můj dotaz asi není z nejbystřejších, ale nějak se v tom úplně nemůžu zorientovat. Handan 6000 umožňuje zároveň nahrávat a dívat se na rozdílné programy. Ale bude to takhle fungovat, i když nenahrávám "do STB", ale na DVD rekordér? Předpokládám, že když nahrávám na externí zařizení, tak se můžu dívat jen na program, ze kterého se nahrává? Nebo ne?

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Aleši, vím že to je časově náročné, ale co ti brání v tom, nahrát to na STB, a až toho času budeš mít více, nahrát to do DVD rekorderu.

O "stříhání" v STB versus DVD rekorder, se snad ani nebudeme bavit.

Rekorder je "nebe", STB jsou "dudy".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj.

 

A je možné do tohoto DVR přes port USB nahrát na disk i filmy v AVI a přehrát si je na TV?

A pokud ano, je ten přenos nějak omezem nebo blokován a musí se použít nějaký "fígl" ?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...