Přejít na obsah

Technikus

Uživatel
  • Příspěvky

    620
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    16

Příspěvky od uživatele Technikus

  1. Nevím, co má za smysl hrát si s čísly, tedy uváděných 53%, slevou aneb Vodafone TV je dle standardního Vodafone ceníku základní nabídka 320 Kč bez služeb vs. 150 Kč s další službou.

    Není to žádná podpultová vyjednaná cena či sleva, ale jasně černé na bílém. 

    A teda 15% na balíčky, to bývávali štědřejší. 

    Obávám se, že moje vyčkávání, jakou dostanu nabídku po převodu z TV Komplet je jen posouvání problémů, protože je mi už teď jasné, že se spíš nedohodneme. 

     

    • Souhlasím 2
  2. U nás třeba nemáme firemní paušál u Vodafone, takže smolík. 

    A většinou se to týká velkých gigantických firem, korporátů, kde jsou takové smlouvy a eventuální možnosti pro zaměstnance. 

     

    Jinak inflace nebyla /není zas taková, aby bylo najednou zdražení o 239 Kč. 

    Už tu kde kdo argumentoval, že je v tom přece Voyo apod. Má to být součástí nabídky, ale podle cenového rozdílu si za to zákazník chce nechce platí. 

    • Souhlasím 1
  3. Ano, máš pravdu.

    image.png.2c876b3363300be5a3cd2ad1ccaea462.png

     

    TV Komplet s internetem, kde je součástí HBO Max, Voyo, Videotéka a další bylo za 531 Kč.

    Nicméně dnešní nabídka?

    Vodafone TV v kombinaci s internetem za 150 Kč a k tomu ALLinONE 620 Kč. To jsme na 770 Kč, přitom jde o totožnou programovou nabídku a stejné volitelné služby, jako je HBO Max, Voyo, Videotéka a další. 

    Chápu aktuální nabídku pro nové zákazníky, ale ne to, že Vodafone ruší starou programovou nabídku a odnese to zákazník, který si ze dne na den připlatí za totožné služby pod jiným pojmenováním a zvýšenou cenou. 

    • Souhlasím 1
  4. Zrovna u Motoroly, která neoplývá závratnou SW podporou je každá aktualizace Androidu znát.

    U takového Samsungu je člověk v klidu i s nějakým tím starším modelem (nezaměňovat s archivním). 

     

    Přesto však jsme u toho, co se tady řešilo nedávno v jiném tématu, tuším že u Xiaomi. Telefon od operátora byl, je a bude nějakým způsobem upraven a může se tak vydávání aktualizací či podpora lišit proti přístrojům z volného trhu. Je však na každém z nás, kde si přístroj pořídíme. 

     

    Osobně bych tak ani nepídil, proč se přístroj eventuálně nezobrazuje po přihlášení v Samoobsluze. Koupil bych jinde. 

    • Souhlasím 1
  5. https://www.mediaguru.cz/clanky/2024/04/vodafone-vlozi-stamiliony-do-ict-rozsiri-i-5g-pokryti/

    https://www.lupa.cz/aktuality/cesky-vodafone-za-stovky-milionu-chysta-prechod-na-plnohodnotne-nove-jadro-mobilni-site-5g/

    https://www.lupa.cz/aktuality/vodafone-v-cesku-rozsiri-it-byznys-a-managed-sluzby-investuje-750-milionu/

     

    Nejpoužívanější mobilními telefony v síti operátora Vodafone jsou značky Apple. Jedná se konkrétně o iPhone 11 a iPhone 13. Aktivní jsou ale také stále starší modely. Jedná se například o kdysi velmi populární Siemens C35i, kterých je v tuto chvíli stále 120 kusů. Vůbec nejstarším mobilním telefonem aktivním v této síti je podle Buly Ericsson A1018s z roku 1999.

  6. Máme tu další zkušenost od @Ohambíviz tento příspěvek v jiném tématu

    před 10 hodinami, Ohambí napsal:

    ...Včera jsem našel ve vyúčtování info o převodu z Vodafone TV - Klasik s dvěma balíčky Sport a Pohoda na Vodafone TV bez balíčků, za to za skoro dvojnásobnou cenu. No navýšení ceny a ubrání služeb mně rozhoupalo k analýze potřeb, porovnání nabídek konkurence atd. Takže jsem si k tomu dnes sedl, pak jsem volal na infolinku a se slečnou jsem dospěl k nějakému kompromisu...

    Škoda že nevíme, kolik za to bylo placeno do teď, kolik bylo nabídnuto dle faktury a kolik byla finální částka po konzultaci zřejmě s retenčním. 

  7. Vždyť si můžeš koupit vlastní modem, jen musí vyhovovat Vodafone tech. specifikacím.

    Na druhou stranu je služba od Vodafone garantovaná s nějakým HW, tak si nelze vymýšlet kdejaké jiné postupy a výjimky. Eventuálně pokud se něco nelíbí, poskytovatelů je dneska mraky. 

  8. Vážený zákazníku,

    seznamte se prosím s následujícími změnami, které se týkají vaší předplacené karty podle jejího aktuálního nastavení.

     

    Od 23. 5. 2024 upravujeme cenu volání u předplaceného tarifu Karta pro partu, a to z 3,50 Kč/min. na 4,50 Kč/min. Chcete-li volat za výhodnější ceny, podívejte se na naši nabídku Balíčků ke kartě.

     

    Dále v průběhu července 2024 (pravděpodobně od 24. 7. 2024):

    Zkracujeme dobu platnosti kreditu a lhůtu pro dobití dle Podmínek pro poskytování předplacených služeb. Nově bude platnost kreditu 7 měsíců od posledního dobití nebo od aktivace SIM karty. Každým dobitím se platnost prodlužuje o dalších 7 měsíců. Pokud si během 3 měsíců od vypršení platnosti kreditu znovu dobijete, propadlý kredit vám vrátíme. Po 10 měsících bez dobití kreditu bude vaše telefonní číslo zrušeno. Změna se týká všech dobití po uvedeném datu. Pokud si však vaši předplacenou kartu pravidelně dobíjíte, změna vás neovlivní.

    Upravujeme a sjednocujeme odměny za dobití v rámci programu Vodafone odměny. Členové programu Vodafone odměny nově získají 20 % Extra kreditu s platností 7 dní pouze za dobití prostřednictvím webové samoobsluhy nebo mobilní aplikace Můj Vodafone, pomocí služby Chytré dobíjení anebo v našich značkových prodejnách.

    • V souvislosti s úpravou programu Vodafone odměny upravujeme i Podmínky služby Chytré dobíjení. Odměnu v podobě 20 % Extra kreditu s platností 7 dní za každé dobití prostřednictvím služby Chytré dobíjení získají pouze členové programu Vodafone odměny.

    • Konkrétní datum změn bude upřesněno na stránkách vodafone.cz/podminky nejpozději měsíc předem.

     

    Pokud s výše uvedenými úpravami nesouhlasíte, svou kartu můžete do data účinnosti změny bez jakékoliv sankce zrušit.

    Uschovejte si tento dokument pro své osobní účely.

    Váš Vodafone

     

     

    https://www.vodafone.cz/_sys_/FileStorage/download/3/2551/pdf_kpp.pdf

     

    pdf_kpp.pdf

    • Haha 1
    • Smutný 2
×
×
  • Vytvořit...