Přejít na obsah

pkoci

Uživatel
  • Příspěvky

    122
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    5

Příspěvky od uživatele pkoci

  1. Citovat

    Váš telefon nebo tablet si stahuje síťové nastavení automaticky a zatím pro něj není nastavení pro IPv6 připravené - tento typ nastavení využívají zařízení od Applu, ale také Android zařízení (Samsung a další značky). V tomto případě je potřeba počkat, k aktualizacím operátorských nastavení dochází několikrát ročně. Jakmile se vám stáhne nové nastavení, IPv6 budete mít dostupné.

    Takže s Apple máme po 4 měsících stále smůlu?

  2. Berte v potaz, že změnou tarifu přijdete o dosavadní slevu, pokud nějakou máte. V mém případě se jedná o pevný internet kabel 1Gbps s 50 % slevou napořád. Za pár měsíců VF vychytrale změnil název tarifu a přidal 10 Mbps na uploadu. Jelikož se jedná o zcela "nový" tarif, tak na slevu ztrácíte nárok.

    • Souhlasím 1
  3. Pokud si dobře vzpomínám, tak navrhovaná metoda s přesměrováním UDP portů 7 nebo 9 nefungovala. Alespoň když jsem měl pouze modem Compal. Doporučuji buď vlastní router nebo  např. raspberry pi, kde si zprovozníte VPN server. Potom bude WOL fungovat bez problému.

    • Souhlasím 2
  4. Pokud někdo doufal, že se to s ipv6 podporou letos pohne... Specifičnost českého trhu opět působí viz. článek na lupa.cz:

    Citovat

    Operátor uvádí, že je dnes schopný nabídnout IPv6. Bula mluví primárně o státní sféře, kde tento požadavek ve výběrových řízeních musí splňovat. U koncových uživatelů ale operátor nevidí o IPv6 zájem a nezdá se, že by nějak aktivně tento standard chtěl tlačit – ostatně jako většina českého trhu.

     

  5. Tak zase na druhou stranu ty koaxiální rozvody bude taky potřeba vyměnit v některých případech, pokud bude docsis 4.0 ještě více citlivější na rušení. Pak tu máme násobně vyšší spotřebu modemů, latenci, atd., a nakonec to stejně zabije odladěnost modemů.

×
×
  • Vytvořit...