Přejít na obsah

Ivo2003

Uživatel
  • Příspěvky

    644
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    18

Příspěvky od uživatele Ivo2003

  1. Zkontrolovat jestli je síťová karta v PC v režimu 1000 Mbps, pozná se i podle barvy diody u portu.

    Zkontrolovat propustnost sítě doma - třeba ze dvou pc připojených kabelem - rychlost přenosu mezi nimi.

    Zkontrolovat barvu portu na modemu jestli odpovídá gigabitu.

    Zkontrolovat jestli se nepoužívá nějaký 100M switch.

    Ale pokud se vypínají kontrolky na modemu, tak to spíše vypadá na problém s modemem.

    • Souhlasím 1
    • Děkuji 2
  2. před 3 hodinami, melmus napsal:

    Je to dobrá zpráva, ale jsem teď zkušebně na měsíc zdarma u O2TV a včerejší hokej na O2TV sport byl milý bonus. Pokud bude fungovat ta vratka 300 od Air, se sportem se k Vodafone nevracím

    To je zajímavá nabídka 30 dní zdarma. Jen nechápu proč chtějí ověření bank id nebo občanku. Tmobile pro zkušební nabídku chtěl jen mail a kartu. Ani jméno ho nezajímalo. 

  3. před 23 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

    Telly neboli dřívější Digi, to je naprostá tragédie. Aspoň pokud jde o SAT služby. A celkově firma pořád v červených číslech, až by člověk řekl, že jedinou jejich snahou je natáhnout co nejvíc zákazníků a pak to celé někomu prodat (nejspíš PPF, to jsou experti na skupování podobných firem).

    Telly patří ke skupině Lama energy group. A při registraci je v defaultu zatržítko se souhlasem o informování o výhodných službách skupiny.

    Takže kdo neodškrtne, tak mu bude volat nějaký agent s levnou elektřinou.

    Telly o sobě hlásí že je nejlepší a nejstabilnější, ale ostatní poskytovatelé jako Tmobile nebo sledováníTV je taky velmi stabilní, tak je zajímavé jak k tomu došli.

  4. To Rodinné sledování za 100 Kč je dobrý bizár. Všichni ostatní poskytovatelé to mají zdarma v ceně.

    Ale od operátora co jako jediný v ČR si např u GPRS internetu účtoval kromě přenesených dat i dobu připojení to ani nepřekvapuje. Pořád stejné praktiky jak před 20 lety.

    • Souhlasím 1
  5. V 16. 4. 2024 v 23:13, Marek-26 napsal:

    Jakože Nova, kterého vlastní PPF, která zároveň vlastní O2, by Vodafone dala Voyo zadarmo či s výraznou slevou? 😄 Takhle mě dnes nikdo nepobavil, díky.

    Pokud se nepletu, tak voyo je součást balíčku v ceně 220 Kč.

    Takže jsou tři možnosti

    1, Buď balíček v ceně 220 Kč měl reálnou hodnotu do 70 Kč, když bez zdražení mohli přidat voyo za 150 Kč

    2, Nyní je ten balíček pod cenou a velmi na tom prodělalávají, když do balíčku za 220 Kč přidali bonus v ceně 150 Kč

    3, Nova jim dodává voyo za zlomkovou nebo minimální cenu

     

    Nejpravděpodobnější varianta je 3.

    Nedávalo by to ani ekonomický smysl zdarma přidat do balíčku v ceně 220 Kč další službu (o kterou ani nemá zájem zdaleka každý) za kterou by měli náklady 150 Kč.

    • Souhlasím 2
  6. USSD kódy na zjištění kreditu tedy *22#, *101# atd fungují i v zahraničí.

    Fungovalo i v době kdy předplacenky neměly plný roaming, ale jen roaming se zpětným voláním, tak se žádost o hovor vysílala právě přes ussd.

    Web Vodafone se o zahraničí nezmiňuje, tak aspoň screen od konkurence:

    ooopo.jpg

    Někteří operátoři mohou ukládat telefonní číslo přímo na SIM kartu. Je pak k nalezení v menu nastavení, O telefonu... 

    V česku to sice žádný operátor nedělá, kdysi to dělal Eurotel, ale kdoví jak v Albánii.

  7. Vypadne na chvíli internet nebo mobil a řada lidí už je nespokojená a chce kompenzaci nejlépe ve výšce 30 procent z paušálu. Když je operátor podle nich tak špatný, proč u něj dobrovolně jsou?  Na infolinkách to v době výpadku nemají jednoduché a slouží tam lidem jako hromosvod za něco, co ani nemůžou ovlivnit. 

    • Souhlasím 2
  8. Záložní připojení je dobrá věc pro lidi co třeba pracují z domova, tam by to měla být samozřejmost - protože při každém delším výpadku je v diskuzích několik lidí, co si stěžuje jak nemůže pracovat a že chce kompenzaci.

    Pokud záložní připojení stojí 300 Kč, tak ale už nemá potom cenu řešit to, že modem spotřebuje elektřinu za 10 Kč za měsíc.

    Výhodnější může být šuplíková sim karta, na které jde aktivovat neomezený internet na den za 100 Kč. Nebo mít paušál u Vodafone a ten snad zapíná neomezené data při výpadku zdarma.

    • Souhlasím 1
  9. Pokud někdo nechce v telefonu hned po vybalení plno aplikací co tam nemá co dělat, tak je Samsung ideální volba. Má v sobě jen google aplikace a pár věcí od Samsungu co jdou navíc smazat. Žádné Facebooky nebo další pochybné app tam nejsou.

    Motorola kdysi byla zajímavá značka co dělala trochu svérázné mobily, avšak současná produkce telefonů Motorola pochází od Lenova.

  10. Jak jsem psal - rychlost wifi může být vyšší než rychlost kabelového lan.

    Potom ale jde tato rychlost dosáhnout jen na tom bezdrátu.

    Třeba při přetahování souborů mezi dvěma pc připojenými bezdratově k routeru. Potom se využije plná rychlost wifi a rychlost kabelového Ethernetu není podstatná.

    Ale je to tak trochu marketingové klamání, protože většina lidí očekává že tolik bude moci stahovat přes wan z internetu.

    • Souhlasím 1
    • Děkuji 1
  11. Ano, umí jen 10 nebo 100 Mbps.

    Takže více než 100 se přes wan neprotlačí. Přes WiFi je maximum 300 Mbps ale jen teoretické.

    Pro příklad levné routery s wifi 5 mají 100 M porty, ale 433 Mbps přes WiFi. Ty dokážou například při přenosu z mobilu do ntb přes wifi vytáhnout třeba 200 Mbps rychlost, ale přes lan nebo wan už max 100.

    Tenda má jen wifi 4 s  teoreticky 300 Mbps, ale reálné maximum je okolo 70 Mbps, takže 100M porty v tomto případě ani moc nevadí.

    Ale i tak se u wifi4 vyplatí modely s 300 Mbps a ne 150 Mbps, protože ty 150 Mbps wifi mají reálné maximum asi poloviční- tj okolo 45 Mbps.

    • Děkuji 1
  12. Nebo je špatný UTP kabel, kde jsou špatně zapojené zbývající páry. A nebo je mezi modemem a ntb zapojen 100 Mbps switch.

    Důležité je i co ukazuje Windows ve vlastnostech sítě - musí být 1000 Mbps

    • Souhlasím 1
×
×
  • Vytvořit...