Přejít na obsah

JOJ Group kupuje viacero TV kanálov pôsobiacich na Slovensku a v ČR


Návštěvník notizia

Doporučené příspěvky

Návštěvník notizia

Slovenská produkčná, matka niekoľkých spoločností, ktoré sú držiteľmi licencií televíznych staníc JOJ Group, je novým majiteľom Československé filmové společnosti. Tá na českom i slovenskom trhu prevádzkuje tematické televízne stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular. Dokončenie akvizície je podmienené získaním potrebného povolenia českej Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

„Sme radi, že do nášho portfólia pribudnú ďalšie etablované televízne stanice. Rozšírime tak svoju ponuku o zaujímavé programy, ktoré zasahujú stabilné cieľové skupiny divákov v Českej i Slovenskej republike. Tešíme sa na rozvoj týchto staníc,“ hovorí Mojmír Mlčoch, člen predstavenstva JOJ Group a manažér pre český televízny trh.

„Týmto krokom napĺňame stratégiu JOJ Group rozširovať naše portfólio tak, aby sme efektívne oslovili české a slovenské publikum. Ako televízni profesionáli neustále vyhľadávame nové projekty, ktoré nám prinášajú nielen ďalšie obchodné príležitosti, ale aj profesionálnu radosť, ktorá pramení z napĺňania čoraz vyšších diváckych očakávaní,“ uvádza Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.
„V priebehu pätnástich rokov sa nám podarilo vybudovať firmu s portfóliom televíznych kanálov, ktoré si našli jasné a stabilné miesto na trhu, za čo prináleží moje poďakovanie predovšetkým všetkým zamestnancom, môjmu spoločníkovi a našim rodinám. Tešíme sa, že sa podarilo nájsť strategického partnera, ktorý bude firmu podporovať v jej ďalšom raste a želám novému budúcemu majiteľovi veľa úspechov,“ uvádza Leoš Pohl, konateľ a majoritný spoločník Československé filmové společnosti, s.r.o.
Platené stanice CS film, CS mini a War TV spolu s free-to-air stanicou Kinosvět dosahujú spolu reach 257 000 divákov (celodenný reach v CS 15+ za obdobie 4.Q 2018; zdroj: ATO – Nielsen Admosphere). V Českej a Slovenskej republike si PayTV stanice predpláca viac než 1.8 mil. ľudí, FTA stanica Kinosvět pokrýva v Česku okolo 85 % populácie.
Distribúcia sa tak, ako doteraz, bude realizovať prostredníctvom českých i slovenských operátorov. JOJ Group plánuje ďalšie investície do akvizícií a techniky na skvalitnenie vysielania týchto nových staníc vo svojom portfóliu. CORPIN pôsobil ako finančný poradca predávajúcim spoločníkom a JUDr. Jan Myška Ph.D. ako ich právny poradca. Finančným poradcom JOJ Group bol EY a právnym poradcom Weinhold Legal.
JOJ Gorup má vo svojom portfóliu 7 televíznych staníc (JOJ, PLUS, WAU, RiK, Ťuki TV, JOJ Cinema a JOJ Family) a 20 internetových portálov (joj.sk, plus.sk, wau.sk, rik.sk, cinema.joj.sk, jojfamily.cz, videoportál.sk, nadacia.joj.sk, huste.tv, noviny.sk, europskenoviny.sk, topstar.sk, miestopremuza.sk, prezenu.sk, kinosala.joj.sk a ďalšie). Po dokončení akvizície spoločnosti Československá filmová společnost, s.r.o., pribudnú do portfólia JOJ Group televízne stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular.

Zdroj https://www.aktuality.sk/clanok/666237/joj-expanduje-do-cudziny-kupila-ceske-stanice/ 

Na jiných webech ohledně rozšíření nabídky stanic pod JOJ GROUP se zmiňuje aj následující.

Chystá investície do programu
Programy CS film, CS mini, Horor film, War TV, KinoSvět budú naďalej dostupné u českých a slovenských poskytovateľov. JOJ tvrdí, že plánuje investície do programu aj do skvalitnenia vysielania týchto staníc po technickej stránke – nie sú totiž dostupné v HD kvalite.

 

Zdroj: https://zive.azet.sk/clanok/138170/tv-joj-kupuje-ceske-televizie-cs-film-war-tv-a-dalsie-kanaly/

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...