Přejít na obsah

Jaky novy kabel a kupovat vůbec?


Trabi

Doporučené příspěvky

Dobey den,

 

mam dotaz - mam v obyvaku tesne u TV zasuvku od UPC a vzdalenost mezi ni a modemem a STB je cca 0,5 m. Ale pred rekonstrukci bytu jsem mel zasuvku v predsini a tam byl strasne dlouhy kabel k TV do obyvaku - cca 5m. Kabel mam ten stoceny a hozeny za skrini. Mam si poridit radsi treba 1,5 m kabely jak k modemu, tak k TV ze zasuvky UPC? Nejaky Belkin, Hama...? Nebo to mam enchat takto stocene za skrini....uprimne je to tam takove zamotane :-) A jake konektory pouzit, jsou to nejake sroubovaci, dajis e sehnat uz na kabelu, nebo lepe zvlast a nechat si je nekde navarit? Jsem lajk, moc temto vecer nerozumnim. Dekuji za odpovedi. Petr

  • 1000 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • VF Station, CA modul
  • Praha-Nusle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník marosf

5m koax nie je probém. Stočený aj zamotaný môže byť, ale aby nebol nikde silno ohnutý či dokonca prelomený. Už veľmi silné ohnutie môže spôsobiť prasknutie dielektrika, čo sa najskôr prejaví na DTV rozpadom obrazu.

Ako som písal inde, ak chceš špičkový rozvod, berte káble Belden + konektory Cabelcon.

Na domáci rozvod, ktorý by nebol v exteriéri postačujú aj šrobovacie konektory. Nie je potrebné mať kompresné a investovať tak aj do špeciálnych klieští. Dôležité je aby boli správne nasadené. Ak s tým nemáš skúsenosti, spraví ti to technik upc ako platený servisný výjazd, alebo v predajniach s anténnou a satelitnou technikou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, a díky za odpoved. Koukam na Omko, ale vůbec nevim, ktery ten konektor je vhodny pro UPC na propojeni STB - zasuvka a modem - zasuvka. Abych nevzal nejaky spatny. Poradite mi, ktery kabel a konektor byste mi doporucil? Dekuju.

  • 1000 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • VF Station, CA modul
  • Praha-Nusle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník marosf

Kup koaxialny kabel RG6 (najlepsie od vyrobcu Commscope, Belden) a k tomu konektory.

Do STB / TVP pri DVB-C / DVB-T ide klasicky IEC samec. Na koniec koaxu, ktory ti ide do STB je lepsie si uz nasadit prave takyto, pre co najnizsi utlm. Ak nie, a budes mat na vsetkych koncoch F-konektor, tak si nan mozes dat takyto konektor (IEC- samec, F-samica).

Na ostatne konce kablov urcite dat F-konektory.

Daj sem este fotku ako je ukonceny kabel, ktory ti vstupuje do bytu, pripadne ake su vystupy na ucastnickej zasuvke.

 

// Inak, nechcem aby to vyznelo hlupo, ale nechces si to dat spravit v predajni s antennou technikou? Zda sa, ze s tym skusnosti nemas a nie som si isty, ci vies ako spravne orezat konce kablov. Ak si kupis orezavatko, to si musis spravne nastavit.

Ak bez orezavatka, tak to tak, ze si prilozis celou sirkou palec na kabel. Na hornej strane ostrym nozikom, alebo orezavatkom opatrne po obvodne odrezes vonkajsi plast tak, aby si neodrezal aj opletenie a foliu. Plast ti potom pojde stiahnut dole. Vlakna opletenia prstami opatrne stiahni dolu. Zostane ti vidiet foliu. V polovici zatlac orezavatko opatrne hlboko az na stredovy vodic a odrez dielektrikum po obvode. Odrezanu cast stiahnes dole. Nasadis konektor. Konecny vysledok by mal vyzerat podobne ako tu. Stredovy vodic by mal byt minimlane na urovni okraja konektora a vytrcat do 1mm - 2mm nad vonkajsim okrajom konektora.

 

Upraveno uživatelem marosf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Diky za odpoved tak sjem dal na radu a koupil kvalitni kabely a velmi kvalitni konektory v Omko mi to udelali a dneska mi to doslo domu. Vse vypada skvcele - ale jen do doby, nez jsem chtel vyndat z te UPC zasuvky stare kabely...:-) Ty kabely jsou tam tak narvane, ze nejde vysroubovat ta maticka nahore a povolit to. Fakt netusim, kdo to tak udelal, ale proste to nejde. Jsem lajk a nechci nic znicit, chci se optat, myslite, ze by pomohl nejaky klic a hodne zabrat? :-) Nebo se nesroubuje ta matice? Zkousim povlit, ale nevim, zda kdyz na zasuvku koukam, jestli doprava, nebo doleva, ale nejde vůbec nic, drzi to fest. Diky za radu :-)

  • 1000 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • VF Station, CA modul
  • Praha-Nusle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...