Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Ve VideoRedo nebylo možno označit vybraný úsek k vystřižení (či zachování), úsek se prostě nevybarvil dočervena. Souvislost s desetinným oddělovačem se zdá být logická....

Ja v tom naopak - z podstaty funkce toho nastaveni oddelovace - zadnou logiku nevidim ;-).
Ten oddelovac je pouzit pro zobrazovani nejakych ciselnych udaju, ale program pracuje s interni reprezentaci tech cisel, takze neni duvod, aby zmena oddelovace zpusobila takovouhle nefunkcnost.

Aby se dalo PRESNE diagnostikovat, co a proc se tam stalo, musel bych u toho byt a vlastnorucne "si ten stroj osahat". Zprostredkovane vypraveni o tom, co se delo nebo nedelo je defacto k nicemu, protoze vypravec jednoduse nema dostatek zkusenosti a znalosti na to, aby si vsiml podstatnych a dulezitych veci (protoze netusi, ze by mohly byt pro diagnostiku podstatne a dulezite). Navic se casto k necemu upne (jako treba tady k oddelovaci 😉 ) a pak je to uz uplne v pytli.

V průzkumníku zmizel oddělovač tisící

Co znamena "zmizel"? Jakoze tisice nebyly oddeleny vubec nicim? Pak muselo neco - a tady je velmi dulezita otazka, CO to mohlo byt - zmenit nastaveni oddelovace tisicu... a s desetinnym oddelovacem to nijak nesouvisi.
A co to bylo, to uz se nedozvime, protoze to bylo kdovikdy a za kdovijakych okolnosti, ktere se nejspis uz nepodari zreprodukovat...
Takze cela debata je vlastne uplne o nicem 😉

A to, ze se nekde objevi hlaska s nejakym chybovym kodem, zdaleka neznamena, ze ten kod ukazuje na primarni problem v danem konkretnim pripade.
Jestli sis to dal do souvislosti s necim jako je tohle, tak to bylo dost mimo - tam slo zjevne o interni problem dotycne backupovaci aplikace (blbe internacionalizovana)...
Zmatek v hlavach nebohych uzivatelu nastava, kdyz se nejakej Microsofti chytrak - ve snaze nezahltit chudacka uzivatele premirou informaci - neobtezuje v clanku v Knowledge Base vysvetlit PROC pomuze zmena oddelovace, ale jen konstatuje "udelejte toto" a uzivatel si pak, zcela podle vzoru slintajicich psu I. P. Pavlova, pouze spoji dotycnou chybovou hlasku s "napravou" problemu, spocivajici ve zmene oddelovace... :(
Jinak, ti radílkové na TVFreaku by za ty
"super" rady meli dostat ban... Zrejme byli na skoleni u helpdesku v Microsoftu (nebo libovolne jine podobne firme)... aneb "jak uzivateli poskytnout radu (abych nemel ve fronte nezodpovezene kejsy a nekurvil si kej-pí-ájs), ale nepomoct mu ani zbla"...

Odesláno

Vcelku s Tvými vývody souhlasím, oponovat Ti mohu dost těžko, já jsem původním povoláním technolog-chemik. Přesto, z pohledu své profese, jsem s počítači přicházel do kontaktu od roku 1976, s pc-čky pak od devadesátých let a samozřejmě také se správci (velké) sítě Novell. Jakýkoli problém (DOS, Windows) jsem si vždy vyřešil (musel) sám nebo jen díky konzultaci s nejbližšími, podobně postiženými, kolegy. Od správců sítě se mi nedostalo pomoci nikdy (ne že by se občas nesnažili).. Takže oponovat sice nemůžu, ale mé dojmy, pocity a následné závěry byly většinou správné. Věř, že změna oddělovače desetinných míst dokáže nadělat paseku i v aplikacích, kde bys to nepředpokládal a věř, že iniciátora všech problémů jsem vydedukoval správně a věř, že po opětném nastavení desetinné čárky všechny tři popsané problémy okamžitě pominuly. Asi bude rozdíl v práci s nějakým, řekněme, ekonomickým softwarem a technologickým softwarem....

Mám pocit, že jsme velmi, velmi off topic... 

• Slamb připnutý a odepnutý toto téma

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague