Odesláno před 8 hodinami8 hod Dobrý den,mám dotaz ohledně kabelového modemu Vodafone Station 6 DOCSIS 3.1 (TG3442VF/DE) v režimu bridge.Modem používám pouze jako bridge a za ním mám vlastní router. Překvapila mě ale latence ve vnitřní síti přímo na management IP modemu (192.168.100.1).Na všechny ostatní síťové prvky v LAN mám běžně odezvu pod 1 ms, ale při pingání samotného modemu se latence pohybuje přibližně mezi 1–4 ms, většinou spíše kolem 3–4 ms.Chtěl bych se zeptat, zda je toto chování u tohoto modemu v bridge režimu normální?Internet jako takový funguje bez problémů, rychlost je stabilní a dosahuji pro download cca 944 Mbit/s, což předpokládám odpovídá limitu 1Gbit LAN portu. :( Přesto mě jako hráče zajímá hlavně latence a subjektivně mám pocit, že se po výměně modemu mírně zhoršila.Je modem v pořádku? Je nějaká možnost koupit si lepší zařízení do Vodafone sítě?Má tato latence na 192.168.100.1 nějaký význam pro reálnou odezvu internetu/her?Existuje případně nějaké řešení nebo doporučené nastavení?Děkuji za případné zkušenosti a rady. Premium Profi - Základní Vodafone Station WiFi 6 GLiNet Flint 3 (GL-BE9300) | Wi-Fi 7 Router Jindřichův Hradec
Odesláno před 3 hodinami3 hod Řešení Tímto problémem se vůbec nevzrušuj, jedná se pouze o IP adresu pro vstup do webového rozhraní modemu, modem v režimu bridge v podstatě žádnou IP adresu nemá, protože se chová jako převodník.Modem tedy ještě má jednu interní IP adresu v rozsahu 10.xx.xxxx, ale ta slouží pouze pro servisní účely pro komunikaci s Vodafonem a běžný uživatel o ní vůbec neví. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.