Wednesday at 05:18 PM3 days Ruská hackerská skupina APT28 ovládla zranitelné routery.Jejich prostřednictvím pak přesměrovala provoz, získávala hesla a další údaje.FBI a české Vojenské zpravodajství proti útočníkům zasáhly.https://www.zive.cz/clanky/rusove-ovladli-site-v-cesku-i-na-slovensku-vyuzili-k-tomu-derave-routery-tp-link/sc-3-a-240580/default.aspxpři pohledu na ten seznam je vidět, že to sou všechno historický routery s wifi 4 a pár nejstarších s wifi 5, všechny na webu výrobce označený životním cyklem end of life, takže by se nic takovýho nemělo nikam na internet vůbec připojovat, ale když je to lidem jedno a pořád provozujou tyhle extrémně přestárlý fosílie s nulovou podporou, tak to pak takhle dopadá 🙄 Fibre 2000 sLimitem S Extra ALLinONE Vodafone TV app Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick Praha Kobylisy
Wednesday at 06:51 PM3 days Četl jsem o této zprávě a upřímně řečeno mě velmi překvapilo, jak moc se ruské úřady snaží proniknout do jiných vlád
Thursday at 04:24 AM3 days Tak to mě nepřekvapuje vůbec. Tam z toho Východu se to praktikuje +/- 100 let. Pouze jiné metody poplatné té době. A to platí i pro zemi tam daleko za oceánem. Minimálně v současné době. Ti dva "vládci" si můžou podat ruce. Rozvrtávaj to slušně. Ještě se "nasmějeme". Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov