Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zachování nahrávek na externím disku

Doporučené odpovědi

Odesláno

Dobrý den,

můj tatínek (82) má doma ještě nějaký pravěký set-top box z doby, kdy Vodafone přebíralo UPC, nebo z let krátce poté. K němu jsem mu připojila externí disk, protože se rád dívá na staré filmy, které čas od času odvysílá TV, ale protože jsou to dost často raritky, ne všechny se dají koupit jako DVD, a tak si je nahrává právě na tento externí disk. Už jednou se mu z něj v minulosti vymazaly všechny nahrávky, asi po nějakém větším výpadku el. proudu nebo jak netuším, ale vím, že ho to tehdy hodně bolelo. Teď bude nutné sjednat výměnu set-top boxu, a já bych se ráda pokusila alespoň část těch jeho milovaných nahrávek zachránit. Tuším, že to nejspíš nepůjde, ale pokud existuje nějaké, jakékoliv, řešení, mohl byste mi někdo poradit? Předem moc děkuji.

• -
  • -
  • Family
  • -
  • Praha 3

Vyřešil tomus

Odesláno

Asi nejlepší varianta bude domluvit se s technikem až přijede set-top box vyměnit, aby mu ten pravěký set-top box nechal, stejně by skončil v elektroodpadu, sice mu na něm pak nepojede televize, ale nahrávky přehrát půjdou stále.

U mě když před několika lety technik také měnil dva set-top boxy v rámci hromadné výměny, tak jsem mu řekl ať mě je nechá a mám je tady do dneška ve skříni.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Test rychlosti internetu
Odesláno

@tomus Tak to si narazil na dobrého technika. Já když je měnil, tak mi nechal jak trafo tak dálkové ovládání, ale přístroj kategoricky vyžadoval, že se musí odevzdat.

@Helena Nové boxy už mají možnost uložení nahrávky jen na 90 dní, takže by měl tatínek už oželet dlouhodobé ukládání nahrávek. A staré se většinou dají stáhnout z netu.

Sakra blbě čtu, píšete, že jste připojila váš externí disk a ten je přece váš, ten si necháte i s nahrávkami.

A na ten externí disk se přece nahrává z tv a ne z boxu, tak v tom může dál pokračovat.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odesláno
  • Řešení

Pravděpodobně se jedná o set-top box Kanon 700/900, k němu šel připojit externí harddisk, ale nahrávky na něm byly pak kódované a nešly přehrát ani v jiném přístroji stejné značky, ani není znám žádný způsob jak ty nahrávky převést do nějakého normálního formátu,

takže se opravdu zkuste třeba i dopředu na infolince domluvit aby mu ten box nechali, jinak o ty nahrávky přijde.

Navíc ještě nejsem jistý jestli Kanon 700 naběhne když bude deaktivovaný, Kaon 900 určitě fungovat bude, ale u té sedmistovky si nejsem jistý, vzpomínám si že tam byl nějaký problém.

Pro Vodafone ten box nemá žádnou hodnotu, půjde rovnou do popelnice.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

určitě to bude chtít zkusit najít někde na internetu, dost věcí je i na youtube a dá se to stáhnout skrz loader.to 🤔 a co nebude tam, tak webshare.cz, fastshare.cz, sdilej.cz 🤔

• Fibre 2000
  • sLimitem S Extra
  • ALLinONE
  • Vodafone TV app
  • Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick
  • Praha Kobylisy
Odesláno

Vzpomínám si na dobu kdy se ty set-top boxy ještě aktivně používali a nikdo na to neměl žádný nástroj pomocí kterého by ty nahrávky šly dostat do nějakého normálního formátu, takže nečekejte že na to něco najdete v této době.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno

Nejde o to dostat ty nahrávky z toho disku. Bez urážky, ale starý pán bude mít uložené a nahrané pořady hlavně z ČT a ta má super archív na netu. No a ostatní pak stáhnout z netu, nebo se podívat online. Já mám to nahrávání jen abych přetáčel reklamy, ale pšt a že nestíhám koukat online, tak kouknu ze záznamu a co jóó chci tak stáhnu z netu a uložím v pc a na ex disk.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odesláno

Aha, tak to se možná Slamba špatně pochopil jestli myslel hledání filmů různě po internetu, to bude mít určitě větší šanci než najít nějaký nástroj na dekódování a převod do jiného formátu těch nahrávek, které jsou navíc v linuxovém systému souborů.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno
  • Autor
před 4 hodinami, tomus napsal:

Pravděpodobně se jedná o set-top box Kanon 700/900, k němu šel připojit externí harddisk, ale nahrávky na něm byly pak kódované a nešly přehrát ani v jiném přístroji stejné značky, ani není znám žádný způsob jak ty nahrávky převést do nějakého normálního formátu,

takže se opravdu zkuste třeba i dopředu na infolince domluvit aby mu ten box nechali, jinak o ty nahrávky přijde.

Navíc ještě nejsem jistý jestli Kanon 700 naběhne když bude deaktivovaný, Kaon 900 určitě fungovat bude, ale u té sedmistovky si nejsem jistý, vzpomínám si že tam byl nějaký problém.

Pro Vodafone ten box nemá žádnou hodnotu, půjde rovnou do popelnice.

Moc děkuju všem za pomoc, předpokládám, že tohle bude nejlepší možné řešení, pokud by to bylo možné a domluvím se s nimi, tak nechat mu tu starou bedýnku jen pro to přehrávání už nahraných pořadů z ext. disku a TV pak sledovat už z nového set-top boxu. Fakt moc děkuju, tohle řešení mě předtím nenapadlo. 👍

• -
  • -
  • Family
  • -
  • Praha 3

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 1

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague