Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozvody TV a internetu po domě

Doporučené odpovědi

Odesláno
  • Autor
před 4 hodinami, Standa napsal:

No ono se musí porovnávat lineární vysílání (DVBC, DVBT, DVBS, DVBT2) s vysíláním OTT (internernetové, OnePlay, VTV app...)

Pokud si na jedné TV pustím např ČT1 z DVBC, na druhé DVBT (z distrbuce VF) tak je rozdíl okolo 5 sec.

Pokud porovnám DVBC s OTT, tak se už pohybujeme ve zpoždění 20+ sec.

Pokud porovnáváte vysílání z webu ČT a OTT bude rozdíl opravdu "minimální"

To je přesně ono, jde mi o porovnání DVBC s OTT (tzn. toho co mám teď vs. budoucnost, pokud pojedu TV pouze přes UTP). A v tomto případě je tedy zpoždění výrazné, nicméně to je asi realita, se kterou se nedá nic dělat a je to vlastnost přenosu TV přes OTT.

• Start
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brno
Odesláno

Je hezké, jak vše směřujete k IPTV- a když nepůjde net, tak se budete dívat na co?

Osobně bych využil příležitosti rekonstrukce a natahal koaxiální kabely k zatím neexistující anténě na střeše. Jednou se budou hodit...

• Super
  • -
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Liberec
  • Test rychlosti internetu
Odesláno

když nepude pevnej net, bude koukat přes mobilní net 🤔 a když nepude elektřina, tak má asi smůlu úplně 😔

• Fibre 2000
  • sLimitem S Extra
  • ALLinONE
  • Vodafone TV app
  • Asus RT-BE88U, XGS-PON ONU stick
  • Praha Kobylisy
Odesláno

Zpoždění TV vysílání v aplikaci v TV nebo v mobilu oproti DVB-C je okolo 30 vteřin, včera jsem to zkoušel.

A rozhodně nepočítej s tím že v šesti televizorech budeš mít jen aplikaci, přes kterou se budeš na všech TV současně dívat, protože tam panují určitá omezení, jak pro OTT (internetová TV) tak pro DVB-C, viz. odkaz níže.

Takže bez těch set-top boxů se nejspíš neobejdeš a pak je potřeba se rozhodnout zda budeš mít u Vodafonu službu nastavenou jako OTT, tedy televize přes internet a nebo jako DVB-C, protože tyhle dvě služby nejdou kombinovat, takže nemůžeš mít třeba set-top box pro OTT a k němu třeba CA modul, nebo jiný set-top box pro DVB-C a naopak když budeš mít službu DVB-C, tak ti k ní nedají set-top box pro OTT.

https://www.vodafone.cz/pece/televize/vodafone-tv/sledovani-televize/

Jinak jak již bylo zmíněno vysílání v DVB-T v kabelu bude pravděpodobně v letošním roce ukončeno, už minulý měsíc se mělo začít s postupným vypínáním, ale zatím nikdo nehlásil že by k tomu došlo.

Takže můžeš ještě využít vysílání v DVB-C, běží tam i některé kanály volně nekódovaně, takže je možné je využít jako náhradu za DVB-T pokud televizor umí přijímat kabelové vysílání, ale bral bych to spíš jako nouzovku.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
  • Autor

@tomus Ohledně zpoždění cca 30 s, to je plus/minus moje zkušenost. Jinak určitě nepřipravuju dům na sledování 6 TV současně. Když pojedou 2 tak to bude vyjímečně. Šlo mi spíš o teorii, co kdyby...

Nicméně v tvém příspěvku mě zarazila jiná věc - myslel jsem, že můžu na jedné moderní TV sledovat vysílání přes aplikaci/OTT díky přímo připojenému UPT do TV a na druhém TV být připojený přes koax a CA modul. Rozumím tvé poznámce správně, že i pro OTT potřebuju od VF box do kterého jde UPT kabel a z boxu teprve do TV? A že není tedy možné mít od VF obě "krabičky" - jak box, tak CA modul?

• Start
  • -
  • ALLinONE
  • Brno
Odesláno

pro ott neni potřeba kromě aplikace vůbec nic, ale nejde mít aktivní ott a k tomu ještě dvb-c, prostě buď jedno, nebo druhý 🤔 v případě dvb-c potřebuješ vždycky něco navíc - buď modul, nebo set-top box (+ extra kabeláž) 🤔

• Fibre 2000
  • sLimitem S Extra
  • ALLinONE
  • Vodafone TV app
  • Praha Kobylisy
Odesláno

Když máš u Vodafone aktivovanou TV službu OTT, můžeš používat pouze OTT set-top boxy, nebo aplikace, nemůžeš použít DVB-C set-top boxy nebo CA moduly, tedy technicky jako můžeš, ale nemůže to být na tvojí smlouvu.

A když máš naopak u Vodafone aktivovanou DVB-C službu, tak dostaneš pouze set-top boxy pro DVB-C, nebo také CA moduly a k nim můžeš používat OTT aplikace do televizoru, nebo telefonu, ale nedostaneš k této službě set-top box určený pro OTT,

Je to trochu složitější pro pochopení, ale snad jsem to vysvětlil srozumitelně.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno
Odesláno
  • Autor

@tomus Srozumitelne to je a premyslim presne o kombinaci tebou zminene: aktivovanou DVB-C (pres CA modul na jedne televizi) plus moznost pouzivat OTT pres aplikaci na druhem TV. Nicmene, @Slamb o prispevek vyse pise, ze to nejde - "nejde mit aktivni OTT a zaroven DVB-C modul..."...nebo mi neco uteklo?

• Start
  • -
  • ALLinONE
  • Brno
Odesláno

ca modul možná jo, ale ten stb povalí buď na ott, nebo dvb-c 🤔 jako že nejde mít aktivní oboje najednou

ale vůbec bych se tim netrápil, když si dáš na každý patro jeden router a uděláš pěknou mesh síť, tak ani ty kabely kvůli televizi tahat nemusíš 😊

• Fibre 2000
  • sLimitem S Extra
  • ALLinONE
  • Vodafone TV app
  • Praha Kobylisy
Odesláno

Když budeš mít aktivovanou službu DVB-C, což zřejmě nyní máš, tak můžeš používat až čtyři zařízení pro DVB-C, tedy například 2x CA modul + 2 STB a k tomu ještě mít na dvou televizorech aplikaci, možná i na více televizorech, nejsem si jistý jak je to tam s kombinací televizorů s různými operačními systémy.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 1

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague