Odesláno sobota v 16:03 3 dny Při objednávání připojení optikou, tarif Fiber Ultra+, mi bylo doporučeno koupit vlastní router a nabídli mi dva typy. Nakonec tedy mám tenhle TP-Link.Vzhledem k nulové podpoře Vodafonu se obracím sem:potřeboval bych polopaticky pomoct s nastavením routeru (v tomto jsem IT negramot). Nějak jsem ho rozchodil, ale než budu dál řešit s Vodafonem rychlost připojení, chtěl bych mít jistotu, že je router dobře nastaven.S rychlostí je ten problém, že mi na stránkách Vodafonu neustále naskakovalo, že moje optické připojení zvládne právě 2 Gbit/1 Gbit u Ultra+, tak mi jede download i upload na +/- 940 Mbit/sec. Router má mít 2.5 Gbit, síťová karta také 2,5 Gbit a kabely mám CAT7 S/FTP. Ultra Fibre Super - - Frýdlant v Čechách
Odesláno sobota v 16:15 3 dny u ultra+ fibre ti to určitě nemohlo ukazovat rychlost 2/1 Gb/s, protože ultra+ fibre má rychlost 2/2 Gb/s, takže nejspíš došlo někde k nějakýmu omylu 🤔 - Red Basic+ - - Praha
Odesláno sobota v 16:56 3 dny Autor Omlouvám se, je to jenom Fiber Ultra 2/1 Gbit.Ale mně to právě na těch 2 Gbit nejede, jen na 1/1.Je to optika od CETINU a i na jejich stránkách mi to ukazuje, že by to mělo chodit 2 Gbit. Ultra Fibre Super - - Frýdlant v Čechách
Odesláno sobota v 17:01 3 dny Tak za tyhle peníze bych si teda rozhodně nekupoval TP-Link.Ale k věci — zkontroloval bych, zda PC u síťové karty vidí 2,5G připojení, a totéž na routeru (zda je port v režimu 2,5G). Pokud ano, bude potřeba kontaktovat Vodafone. Premium - - - -
Odesláno sobota v 17:26 3 dny Nejdříve skoukni toto. Dej Archer BE550, potom sroluj dolů. Upraveno sobota v 17:30 3 dny uživatelem Beris Premium Premium ALLinONE Vodafone Ultra Hub 7, CA modul Ostrava-Poruba
Odesláno sobota v 17:36 3 dny také bych zkontroloval nastavení routeru Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Praha, Nová Ves
Odesláno sobota v 18:22 3 dny Autor Řešení před 52 minutami, Beris napsal:Nejdříve skoukni toto. Dej Archer BE550, potom sroluj dolů.Jo, mám tam 2,5 Gbit/sec.Nemohl bych poprosit o další položky v nastavení? ;) Sice si myslím, že jsem základ (z tabulky od Vodafonu) nastavil dobře, ale jak říkám - jsem v tomhle naprostý laik...Díky za odpovědi, ale s tou rychlostí si nepomůžu. Poprvé v životě jsem si počítač koupil sestavený a v popisu je sice že má LAN 2,5 Gbit, ale teď jsem se díval a je tam síťovka Intel Ethernet Connection I219-V a ta umí jen 1 Gbit. Ultra Fibre Super - - Frýdlant v Čechách
Odesláno sobota v 18:29 3 dny nemůže to být kvůli tomu že 4× 2.5 Gb/s LAN porty (Agregační rychlost 5 Gb/s)a podle emulátoru to vypadá takto Pokud jste ověřili, že u vás není zřejmý důvod k tomu, aby byl internet pomalý a přesto nedosahujete ani poloviny běžně dostupné rychlosti pro váš tarif, kontaktujte nás. Společně se podíváme na to, co by mohlo být příčinou. Na Linku péče o zákazníky se dovoláte na čísle *77 (800 77 00 77 při volání z ostatních sítí). Našemu virtuálnímu asistentovi Tobimu jednoduše řekněte, že voláte kvůli technickým potížím s internetem nebo televizí. Pokud vše rovnou nevyřešíte, Tobi vás přepojí na naše operátory. Pokud budete volat ze sítě jiného operátora, budete k hovoru potřebovat číslo plátce, číslo služby internet nebo číslo vaší Vodafone TV (čísla internetu a TV začínají na 8 nebo 9 a najdete je ve svém Vyúčtování nebo v samoobsluze Můj Vodafone). Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Praha, Nová Ves
Odesláno sobota v 19:48 3 dny @Vašek Jestli nemáte 2,5G kartu, není nic jednoduššího než si ji koupit. Pokud chcete něco levného, třeba:https://www.alza.cz/axagon-pcee-g25-2-5-gigabit-ethernet-pcie-network-card-d7270718.htm (je to sice Realtek, ale ani I225 od Intelu není velké terno)Pokud měl ten počítač mít 2,5G, můžete se samozřejmě zeptat prodejce. Nemá náhodou více ethernetových portů? Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.