Odesláno středa v 23:22 2 dny Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli Vodafone nabízí dual-stack IPv4/6 na VDSL připojení.Následující stránka s nastavením připojení celkem jasně mluví pouze o IPv4, ale na stránkách se všude píše, že Vodafone umí dual-stack připojení...https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-dsl-optical/nastaveni-adslvdsl-modemu/Mám modem TP-Link DECO X50-DSL, v IPv4 režimu jede úplně krásně, ale když přidám IPv6, připojení je najednou dost nestabilní, Speedtest.net ukazuje tak poloviční rychlost...Ještě je otázka, jaké by vlastně byly parametry?Jedná se mi hlavně o připojení - je to i pro IPv6 PPPoE, nebo Dynamic IP, 6to4 tunnel, and Bridge?A potom způsob přiřazování IP adresy - ND Proxy, SLAAC+Stateless DHCP, DHCPv6, SLAAC+RDNSS?Díky za každou pomoc, pěkný den! Premium DSL Premium Základní - Veselí nad Lužnicí
Odesláno čtvrtek v 08:19 2 dny Řešení Na optice mi funguje toto. Oboje je Cetin + Vodafone, tak by to mohlo být stejné. Zkoušel jsem Auto a pak DHCpv6, ale nebylo to stabilní, až Non-Address zabralo. Jen se to zeptá na rozsah a nepřiděluje to IP adresu. Samozřejmě, pro VDSL tam nebudeš mít PPPoE, ale DynamicIP. Upraveno čtvrtek v 08:21 2 dny uživatelem Vulva Ultra Fibre Premium Základní - localhost
Odesláno čtvrtek v 10:42 2 dny Autor Aha, díky za odpověď, večer doma zkusím.A pro VDSL opravdu není PPPoE, ale Dynamic IP? Premium DSL Premium Základní - Veselí nad Lužnicí
Odesláno čtvrtek v 10:52 2 dny Jo, je tam PPPoE, zkus, jen jsem někde četl, že DynamicIP je funkční taky. Hlavní je ta Non-Address volba, jinak mi to zlobilo. Ultra Fibre Premium Základní - localhost
Odesláno čtvrtek v 11:41 2 dny Na VDSL se používá PPPoE pro IPv4 i IPv6, ale pro IPv6 je tam hlavně potřeba povolit prefix delegation. To ale, jak čtu původní post, funguje - problém je jiný, vypadá to na MTU. Pokud existuje v nastavení toho routeru možnost nastavit mezi IPv6 konfigurací i MTU pro LAN, nastavte tam 1492, případně 1450 by taky mělo fungovat.Jak teď vypadá výsledek testu na test-ipv6.cz? - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno čtvrtek v 12:04 2 dny MTU se dá nastavit v Internet / Advanced Settings. Ultra Fibre Premium Základní - localhost
Odesláno čtvrtek v 22:08 1 den Autor Super, pánové, díky moc, už to funguje! Opravdu jsem nastavil PPPoE, Non-Address, a - to je zdá se důležité - manuální IPv6 DNS server. Pak jsem musel chvíli počkat, než se znovu vytočí spojení, a už to jede. Jen teda MTU jsem tam nenašel. Podle návodu by se nastavení MTU mělo nacházet někde pod vlastnostmi IPv4, ale tam jsem se nedostal. Ale i tak to funguje, díky za pomoc! Premium DSL Premium Základní - Veselí nad Lužnicí
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.