Odesláno neděle v 16:44 5 dní Před pár týdny jsme přešli na Internet Ultra+ Lite (2Gb/400Mb). Výměna Vodafone Station za Fritzbox 6690, technik vyměnil účastnickou zásuvku za dveřma, proměřil zásuvku, proměřil kabel, vše v pořádku, svým měřákem naměřil rychlosti které spadají do definice tohohle produktu.Hned po pár dnech s novým internetem, ale přišlo ejhle a to v podobě toho, že když domácnost chce od WAN využít dostupnou šířku pásma, tak modemu upadne připojení. V administraci Fritzboxu nabíhají Correctable i Noncorrectable errors do milionů na všech kanálech. A WAN připojení se po chvíli výpadku zmátoří a znovu naskočí, případně Fritzbox udělá asi nějaký soft reboot kdy vypadne wifi, ale LAN jede dál. Tak či onak Fritzbox nehlásí odpojený kabel když WAN přestane fungovat, ani nijaký jiný problém, krom těch statistiky o Cable connection a absolutně minimální Downstream rychlost.Tak tedy nahlášeno, návštěva technika proběhla podruhé, přeměřeno, vyměněn kabel mezi Zásuvkou a Modemem, vše ok. První upload do cloudu, bum, internet gone.Dnes jsem začal hledal podobné problémy po internetu, a podle všeho se to asi děje i v Německu, stejně symptomy, dost možná způsobené celým rozvodem po baráku/ulici, nekolik let starý příspěvek na Redditu, s aktualizaci před čtyřmi měsíci, že se řešení nikdy nenašlo: https://www.reddit.com/r/fritzbox/comments/180m822/fritzbox_6690_cable_loses_internet_connection_but/Jenom sdílím informace o novém produktu, že dost možná ta vysoká rychlost bude hodně náchylná na šumy a rušení, nyní to nadále řeším s VF. Ultra+ - - AVM FRITZ!Box 6690 Hradec Králové
Odesláno neděle v 18:13 5 dní a máte podporující síťovou kartu? ne všechny zařízení umí více než 1Gb/s Premium+, Super DSL Basic+, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves
Odesláno neděle v 18:51 5 dní Autor @kautskym ano, mám, to je to nejmenší. I Fritzbox hlásí že skrze LAN1 má připojena zařízení s rychlostí 2.5Gb, pro Cable connection si naměřil rychlosti 2100Mbs/420Mbs. WAN download jsem schopen vytáhnout na 1.2Gb/s, pak spojeni zkolabuje (upadne WAN, LAN funguje), v případě uploadu do cloudu jsem dle vnitřního Fritz monitoringu nepřesáhl 200Mb/s.LAN zařízení zcela bez problémů komunikuji skrz 2.5Gb switch plnou rychlostí pres jejich 2.5Gb NICs. Upraveno neděle v 18:55 5 dní uživatelem Lasso1506 spelling Ultra+ - - AVM FRITZ!Box 6690 Hradec Králové
Odesláno úterý v 07:35 3 dny Autor @quadra2030vidím že teď mám 8.02 A našel jsem dostupnou verzi kterou zmiňujete - 8.03: https://en.fritz.com/service/update-news/download/show/eyJkaXNwbGF5IjoiRlJJVFohQm94IDY2OTAgQ2FibGUiLCJ1cmwiOiJodHRwOlwvXC9kb3dubG9hZC5hdm0uZGVcL2ZyaXR6Ym94XC9mcml0emJveC02NjkwLWNhYmxlXC9vdGhlclwvZnJpdHoub3NcL2luZm9fZW4udHh0IiwiaGFzaCI6IjgwMjI2NDI5ZmFmOTJlYmM3MDcwMGQyNjJlZjRhMmNiMTg2ZDA5ZGE4ZDg2MjFkYWY2YTk1YmZmYTdiNWVkOWYifQ==/?cHash=d03d1421cbc217bded534369fba572f5Bohužel ve WebUI mého Fritzboxu nemám žádné "Update" tlačítko. Ultra+ - - AVM FRITZ!Box 6690 Hradec Králové
Odesláno úterý v 08:45 3 dny Ak to nie je vlastne zariadenie, tak ani nema byt preco.. upgrade fw robi iba operator. 8.03 zacal nasadzovat VF DE iba tento mesiac. Super - Základní - Bratislava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.