Jump to content

Kde/jak zjistit, kdo je administrátor dané služby?

Recommended Posts

Máme doma vodafone internet (kabel), dříve UPC. Služba je psaná na osobu v domácnosti (fyzická osoba), která internet platí, chodí ji notifikace na tel. číslo. Pokud se ale přihlásí i stejným číslem do administrace (můj vodafone), služba se tam nezobrazí a ani nejde přidat (vrátí se hláška - administrátorem dané služby je někdo jiný). Lze nějak zjistit, kdo je tedy administrátorem služby?

• Super
  • Red Maxi
  • -
  • Compal CH7465
  • Brno
  • Speedtest

• Help center

@michal1994Pěkné ráno, pokud se majitel služeb přihlašoval dříve svým administrátorským přístupem, je třeba přejít na nový způsob přihlášení, postup najdete na stránce: https://www.vodafone.cz/pece/muj-vodafone/prihlasovani-e-mailem/dvoufazove-prihlaseni-muj-vodafone/ a poté se již přihlásit e-mailovou adresou a heslem. Informace o tom, o jaký přístup se jedná (administrátorský, uživatelský, plátce), najdete případně po přihlášení do webové samoobsluhy v červené části s ikonou panáčka. Do Můj Vodafone se tedy nepřihlašujete číslem služby (telefonním číslem), ale e-mailovou adresou. Jako další faktor nastavujete telefonní číslo (nezávisle na služby, může být případně i zahraniční), na které vám přijde SMSka (dvoufaktorové ověření) pro přihlášení do webové samoobsluhy. Do aplikace zatím není aktivní.

• Like it 1
  • 1000 Mb/s
  • ∞ GB
  • -
  • VF Station
  • Praha

@Veronika - Vodafonetohle já samozřejmě chápu, ale řeším problém trochu jiný. Ke službě (internet) se dříve nikdo nepřihlašoval - nebyla tedy zaregistrovaná k žádnému uživatelskému účtu (od doby kdy upc převzal vodafone, tak se internet pouze užívá, nic více). Pokud se daná osoba přihlásí svým zákaznickým účtem s ověřeným tel. číslem, ve službách se internet nezobrazí. Pokud službu chci přidat (podle čísla služby), vrátí to chybu, že administrátorem služby je někdo jiný. A to je to, co právě potřebuji zjistit, "kdo je ten jiný", protože sice lze službu užívat, ale nejde v ní nic změnit. 

Popř. jakým jiným, co nejjednodušším způsobem lze službu dostat pod účet vlastníka/majitele/plátce, aby mohl nastavit další adminy?

• Super
  • Red Maxi
  • -
  • Compal CH7465
  • Brno
  • Speedtest

Tedy koukám, že jsem měl z prd... kliku, že jsem byl klientem jak UPC tak Oskara / Vodafone.

Protože to co vidím je přesně podle hesla " Mysleli jsem to dobře, ale dopadlo to jako obvykle " 😄

• Haha 1
  • Super
  • Red Basic
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Praha 10
  • Speedtest

• Help center

@michal1994Pěkné ráno, pokud majitel služeb nezná své heslo administrátora, anebo ho nemá vůbec, tak stačí, když v hovoru zadá 3x po sobě chybně heslo a poté zvolí možnost spojení na operátora. Operátor na lince s majitelem služeb provede ověření některých osobních údajů a pokud vše proběhne v pořádku, postará se o vygenerování nového číselného hesla administrátora. Případně je vše možné řešit osobně v některé z našich prodejen ověřením osobního dokladu.

• 1000 Mb/s
  • ∞ GB
  • -
  • VF Station
  • Praha