Odesláno 7. srpna 2024 1 rok Včera jsem náhodou (jasně, maily nechodí, tak co jako…) zjistil, že nastala ta chvíle, kdy dostanu nový TV tarif, protože se avizovaná změna právě aktivovala. Trošku mě zarazilo, že u toho byla taky zpráva, že přijali ke zpracování objednávku pevného internetu (o nic jsem nežádal), ale protože od dob UPC mám u TV služby něco jako dummy internet, tak jsem si říkal, že je to tím (protože s tím je hormada problémů celou dobu od migrace do VF). Výsledek - na jiné smlouvě (na stejné adrese), kde je pouze připojení k internetu, mi přestala fungovat pevná ip adresa. No nic, jdu si dát kafe a počkám až se na podpoře probudí a svěřím jim svůj problém. Zajímavý, nakonec jsem našel cestu jak to obejít, ale proč se to tak chová (a kdo za to může), pořád nějak nevím 🙂 Ale jsem celkem rád, že mám normální router - s krabkou za pár kaček bych si takhle hrát nemohl 😂 --- Je to podnětné dopoledne, ale zatím jediný výsledek je, že pokud mac adresu přiřazenou na routeru na WAN1 nastavím na WAN2 a na WAN1 nechám defaultní, tak všechno funguje - tím bych tedy mohl považovat všechny hw chyby snad za vyloučené. Asi tady strašá. --- Jo! Mám totiž poměrně komplikovaně nastavenej routing (možná i blbě, ale buď to líp neumím a nebo to líp nejde) a tak mám ručně nastavené defaultní brány pro jednotlivé WAN porty. No a dneska v noci Vodafone zrušil tu gateway, co jsem používal s minulou pevnou IP adresou 🙂 Už to chodí jak z praku 🤷🏻♂️ No co, tak ono občas nezaškodí to preventivně rebootnout 😂 Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.