Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Dobrý den, všude čtu (u všech 3 operátorů), že v případě duplikace čísla do Samsung i Apple chytrých hodinek, nelze použít roaming.

Chtěl jsem se zeptat ze zvědavosti, netušíte jaký je důvod? A ne že bych chtěl po nějakém zaměstnanci podpory nějaké termíny.🙂 Spíše mě zajímá, jestli je technicky potřeba ještě něco doladit u operátorů (jako se např. čekalo na podporu eSIM), nebo zdali je to technologicky nemožné a neproveditelné.

Přeji všem hezký den.

Vyřešil Návštěvník mistra

Přejít na řešení
Odesláno
  • Řešení

Problém je v tom, že zařízení s duplikovaným číslem má vlastně svoje individuální telefonní číslo a to nikde nevystupuje (místo něj je v samoobsluze název zařízení) a ústředny mu přiřazují pro prezentaci to duplikované číslo. V zahraničí by se zobrazovalo to telefonní číslo toho zařízení. Apple to má samozřejmě řešeno nějakou svojí cestou a to bych hádal, že bude zase za tučný příplatek.  

A ještě doplním, že třeba konkrétně Apple Watch nemají celosvětovou konektivitu (jako třeba iPhone), takže ty evropské by například v Americe stejně nefungovaly. 

Odesláno

Obrovsky děkuji moc za odpověď. To jsem se něco přiučil, protože jsem vůbec nevěděl, že duplikovaná SIM se tváří ústředně jako s vlastním telefonním číslem. Ale dává to vlastně smysl. Moc děkuji za vysvětlení!

Takže vlastně tak jak nad tím přemýšlím, roaming v nějaké dohledné době je nemožný, protože to by vlastně musela panovat mezi operátory globální (světová nebo minimálně na úrovni EU) shoda ve výměně dat mezi národními ústřednami, a to je scifi.😀
Ale aspoň vím odpověď, to jsem rád.🤩

• po měsíci...
  • Po roku...
Odesláno

Ahoj,

Už se ví něco dalšího ohledně toho, že by služba OneNumber fungovala i v zahraničí ? Je nějaký termín nebo alespoň snaha ve Vodafone aby tato služba fungovala i v EU ? 

• Premium DSL
  • Premium
  • -
  • Huawei B2338-168, Huawei B2368-66
  • Plzeň
Odesláno
  • Centrum péče

@JakubTPěkný den, žádné novinky aktuálně nemáme, OneNumber je stále možné používat pouze v Česku. 

• Super Fibre
  • Extra
  • ALLinONE
  • Vodafone TV app Samsung
  • Pardubice

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague