Jump to content

Vodafone OneNumber a roaming

fff
Go to solution Solved by mistra,

Recommended Posts

Dobrý den, všude čtu (u všech 3 operátorů), že v případě duplikace čísla do Samsung i Apple chytrých hodinek, nelze použít roaming.

Chtěl jsem se zeptat ze zvědavosti, netušíte jaký je důvod? A ne že bych chtěl po nějakém zaměstnanci podpory nějaké termíny.🙂 Spíše mě zajímá, jestli je technicky potřeba ještě něco doladit u operátorů (jako se např. čekalo na podporu eSIM), nebo zdali je to technologicky nemožné a neproveditelné.

Přeji všem hezký den.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

• Solution

Problém je v tom, že zařízení s duplikovaným číslem má vlastně svoje individuální telefonní číslo a to nikde nevystupuje (místo něj je v samoobsluze název zařízení) a ústředny mu přiřazují pro prezentaci to duplikované číslo. V zahraničí by se zobrazovalo to telefonní číslo toho zařízení. Apple to má samozřejmě řešeno nějakou svojí cestou a to bych hádal, že bude zase za tučný příplatek.  

A ještě doplním, že třeba konkrétně Apple Watch nemají celosvětovou konektivitu (jako třeba iPhone), takže ty evropské by například v Americe stejně nefungovaly. 

• Thanks 1
  • -, Super DSL
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • -
  • Praha

Obrovsky děkuji moc za odpověď. To jsem se něco přiučil, protože jsem vůbec nevěděl, že duplikovaná SIM se tváří ústředně jako s vlastním telefonním číslem. Ale dává to vlastně smysl. Moc děkuji za vysvětlení!

Takže vlastně tak jak nad tím přemýšlím, roaming v nějaké dohledné době je nemožný, protože to by vlastně musela panovat mezi operátory globální (světová nebo minimálně na úrovni EU) shoda ve výměně dat mezi národními ústřednami, a to je scifi.😀
Ale aspoň vím odpověď, to jsem rád.🤩

• Agree 1
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

• 1 month later...