Jump to content

Vodafone - kvalita pokryti

Recommended Posts

Rad bych sdilel svoji zkusenost s kvalitou pokryti signalem od spolecnosti Vodafone.

Cca  20km od Brna, ve meste s vice jak 5000 obyvatel se nam bezne stava, ze nam prijde SMS, ze se nam nekdo nedovolal.  Resil jsem s infolinkou a pani mi rekla, ze na me adrese jsem v "udolicku" mezi vysilaci a ze se v dane lokalite zadne zmeny nechystaji a doporucila mi volat pres wifi.... 

O tom, ze 4G signal musim lovit a casto spadnu jen na Edge ani nemluvim.

• Confused 2
  • -
  • Data limit
  • -
  • ne
  • Rosice u Brna

Posted (edited)

A co měla říct? že hned zítra dorazí armáda techniků aby, na náměstí  postavili vysílač ?

Takových slepých míst je určitě po republice spousta. 

Edited by Sparrow
  • Haha 2
  • Basic 250 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Compal black, CA modul
  • Praha 10
  • Speedtest

Náhodou to volání přes internet je super. Ve suterénu domu taky nemám mobilní signál. A díly Vo-wifi volám bez omezení. 

• Agree 3
  • Kabel 300 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 3x CI karta
  • Štatl

Posted (edited)

Přesně, dělám v centru Prahy ve škole, starej barák a snad 5-ti metrové zdi 🙂 

Já problém nemám, Vodafone má na střeše vysílač, ale kolegyně s T-Mobilem zaleze do kanclu a má 0-1 čárku, tak jsem jí nastavil Vo-Wifi a je nadšená 🙂

Edited by Sparrow
  • Agree 3
  • Basic 250 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Compal black, CA modul
  • Praha 10
  • Speedtest

@pavel.vomlel Každý operátor bude mít vždy slepá místa. Ať je to uvnitř budov či na určitém místě. Kdyby si mohli dát vysílače, kam chtějí a mohli si tam dotáhnout kabel (což je obzvláště v ČR kolikrát nadlidský úkol na dlouhou dobu a za spoustu peněz), byli by rádi, ale ono je to dáno spoustou proměnných. Vždy je třeba počítat s tím, že musí za místo pro vysílač platit a hlavně najít místo, kde jim umístění někdo povolí a budou k němu moci dotáhnout vlastní konektivitu (ať ideálně drátem, v nouzi bezdrátovými spoji v licencovaném/placeném spoji). A pak nastává klasická situace, kdy si každý operátor musí vyhodnotit, zda má možnost a zda se mu finančně vyplatí (ať už přímo, nebo i kdyby měl prodělávat a že se to často děje, tak prodělat v rámci určitých mezí, kdy na úkor svého zisku neumožní zisk konkurenci).

• Agree 2
  • Super 500 Mb/s
  • Premium 5G
  • Komplet
  • Compal, VTV Premium
  • Brüx
  • Speedtest

• Help center

Dobrý den, @pavel.vomlel, chápu, že pokud se nacházíte v místě, kde není 100% pokrytí, může to být nepříjemné. Obecně se má situace tak, jak tu popsal @Marek-26, výstavba nového vysílače není jen o našem rozhodnutí. Za sebe k tomu doplním, že signálem pokrýváme 99 % obyvatelstva, takže ano, jsou opravdu místa, kde si bohužel nezavoláte  Je jich sice opravdu minimum, ale pracujeme na tom, aby jich bylo ještě méně. Kolegyně vám určitě správně řekla o možnosti Wi-Fi volání, k tomu najdete ještě další informace na našem webu https://www.vodafone.cz/wifivolani/ 🙂 

• -
  • Premium 5G
  • Komplet
  • VTV box
  • Chrudim
  • Speedtest