Přejít na obsah

Univerzální ovladač vs. HD DVR Mediabox (cihla)


Návštěvník hujer

Doporučené příspěvky

Návštěvník hujer

Nevím, kolik z vás pánové používáte všechny ty ovladače od svých zařízení, ale já a asi i hodně jiných, používá univerzální ovladač na všechna zařízení (box, receiver, tv, PS3 apod.). V mém případě je to Logitech Touch, což není žádné ořezávátko.

Nicméně tato nová UPC pixla prý používá RF (rádiový) přenos. Pokud je to tedy pravda, tak jsem asi s univerzálem skončil co?

Nicméně otázka stojí takto: máte někdo s používáním univerzálního IR ovladače (+evt. extender nebo převo z IR na RF) na tuto cihlu zkušenosti?

 

Budu vděčný za jakýkoliv podnět, jak to vyřešit, jelikož se mi opravdu nechce jenom kvůli této pixly mít ovladač navíc - a všechno ostatní už ovládat tím univerzálem.

Předem dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hujer

To je sice pěkné, ale principem univerzálního ovladače je být univerzální a tedy jedním ovládat všechna zařízení.

Mně samozřejmě nejde o ovládání speciálních funkcí na cihle, ale o základní úkony jako na standardním STB tedy např. přepínání kanálů, zobrazení EPG apod.

Ale jak se zdá, snad všichni prostě používají ten dodávaný.

 

PS.

Osobně na nějakou cihlu dlabu, ale začíná se vztekat můj starý KAON, už se skoro nedá používat (ani po HR a továrním nastavení).

Kdyby bylo něco jiného, čím bych to nahradil, bylo by to pro mne úplně ideální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám starší kus Logitech Harmony One. Na něj cihla ale nejde, nepodporuje RF. Co jsem koukal do nabídky, tak by to šlo s Logitech Harmony Ultimate, který má podporu IR i RF, ale ta cena je trochu jinde.

Takže zkušenost je taková, že Harmony One použiji při spuštění TV+receiver a cihlu pustím přes její ovladač. Všechny další úkony pak dělám přes ovladač cihly.

Nedávno jsem změnil TV a od té doby na sledování televize už Harmony One nepoužívám vůbec. Cihlu a TV pustím přes ovladač cihly a receiver přes jeho ovladač. Při vypnutí mi stačí jen ovladač cihly, protože při vypnutí TV se mi vypne i receiver. Škoda, že se receiver nezapíná při spuštění TV, to bych používal jen ovladač cihly.

Universál Harmony One pak používám jen pro další režimy, u mě konkrétně tuner receiveru, Apple TV, případně DVD přehrávač (ale ten jsem nepustil už tak 5 let :-) ). Mám na universálu nastavený režimy tak, aby se mi receiver bral daný zdroj na daném HDMI.

  • 1000 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV
  • Kolín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník hujer

No jo, díky za odpověď.

Já jsem slyšel, že existuje nějaký RF extender resp. IR/RF converter, ale netuším vůbec nic dalšího ani kolik to koštuje.

Asi se ještě po něčem takovém podívám, nebo se prostě smířím s řešením podobném tvému.

A nebo budu ještě bombardovat UPC, aby mi dali za ten můj křáp, který už nechce kolikrát ani startovat (a když, tak mu to tvrá 10 minut, takže blbec prošvihne začátek pořadu k nahrávání - takže nahraje prd), nějaký jiný, třeba i repas, co bude aspoň trochu fungovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník mimoreal

Ovladač sice umí skoro to, co má - nikde jsem ale nenašel tlačítko pro výběr oblíbených pořadů. Tam se musíte proklikat. Asi nechtějí, aby lidi sledovali jen to, co je zajímá. Dále chybí podsvícení, takže k ovladači používáme baterku. Je rok 2016??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lada-vir

Ano je rok 2016 a podsvícení snad není taková nutnost, to si můžeš stěžovat jakto že ovladač nemá dotikovej barevný display nejlépe 4K rozlišení a 5" uhlopříčku, nadále by se mělo dát ovládat STB hlasem a nebo pohybem jen rukou bez DO. A nebo ještě pojď dál co třeba myšlenkami :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...