Přejít na obsah

Nefunkční internet-nelze načíst IP adresu


Návštěvník jirikoky

Doporučené příspěvky

Návštěvník jirikoky

Dobrý večer, již si nevím rady. Počítač mám napojen na switch 24, přestal mi po roce jet internet, hlásí,že nelze načíst IP adresu. Všechny ostatní počítače ale jedou, když v racku na switchi přehodím kabel do mého počítače s jiným počítačem, můj nejede dále, ostatní zase v pořádku jedou. Vyměnil jsem i kabel, bez úspěchu. Opravit pripojení-bez úspěchu nelze načíst IP adresu. Vložil jsem do počítače jinou síťovou kartu, bez úspěchu, přeinstalace ovladačů desky-bez úspěchu.

Mám to vyhodit? Děkuji za případnou radu. Deska je GIGABYTE P35-DS4, OS XP.

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník jirikoky

Před switchem je modem UPC. Do tohoto zapojení se rok nic nepřidávalo a jelo to do teď, tedy kolem velikonoc ten počítač taky jednou přestal jet, ostatní v pohodě, po odpojení sítě, restartu switche a počítače a opětovném zapojení UTP kabelu se IP adresa načetla a tak to jelo do teď, teď ale nepomáhá nic. Na switch je zapojeno 5 stolních počítačů, pět ASUS wifin, pokladní systém, 2 tepelná čerpadla, kamerový systém. Vše ostatní jede, jen ten jeden počítač dělá nyní problém. Jednu věc jsem v něm našel, ve správci zařízení je vysvícen (s vykřičníkem) konflikt Ovladač SM. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače desky, ale nic. Někde na netu jsem se o tom dočetl, že je to ovladač zařízení, které hlídá teploty čipů, otáčky větráků a td., ale nevím, jak dalece je to pravda. Každopádně v závěru jsem úplně odinstaloval ovladač SM, ale na disku k desce není, chce to po mě vyhledat si ho na netu. Takže zítra vezmu mobilní internet (flash od T-mobile), to funguje a nainstaluji ho snad zpět. Nepomohl ani návrat systému do doby, kdy internet ještě fungoval.

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Router zjevně má - ten od UPC, kterej je kombinovanej s modemem. Jinak by neměl šanci dostat od UPC tolik IP adres, aby to všechno šlapalo. Takže zakopanej pes je akorát v tom jednom PC, kde zkusit čistou instalačku OS nebo přejít na něco novějšího (W7).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Bucky Kid

Jestli na té stejné přípojce a kabelu jiný PC internet dostane stáhni si z netu jakýkoliv live CD Linuxu a do něho to PC nabootuj. Buď net pojede nebo ne a podle toho zjistíš jestli odešel HW nebo Windows.

 

Sent from my phone by Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...