Odesláno 8. září 2015 9 let Dobrý večer, již si nevím rady. Počítač mám napojen na switch 24, přestal mi po roce jet internet, hlásí,že nelze načíst IP adresu. Všechny ostatní počítače ale jedou, když v racku na switchi přehodím kabel do mého počítače s jiným počítačem, můj nejede dále, ostatní zase v pořádku jedou. Vyměnil jsem i kabel, bez úspěchu. Opravit pripojení-bez úspěchu nelze načíst IP adresu. Vložil jsem do počítače jinou síťovou kartu, bez úspěchu, přeinstalace ovladačů desky-bez úspěchu. Mám to vyhodit? Děkuji za případnou radu. Deska je GIGABYTE P35-DS4, OS XP. Jirka
Odesláno 8. září 2015 9 let Co máš před tím switchem, kolik používáš PC/NB Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno 8. září 2015 9 let IP mas pevnou nebo z DHCP? Nemas konflikt napr. s novym zarizenim v siti? Premium - Sport Vodafone Station WiFi 6 Kolín
Odesláno 8. září 2015 9 let Před switchem je modem UPC. Do tohoto zapojení se rok nic nepřidávalo a jelo to do teď, tedy kolem velikonoc ten počítač taky jednou přestal jet, ostatní v pohodě, po odpojení sítě, restartu switche a počítače a opětovném zapojení UTP kabelu se IP adresa načetla a tak to jelo do teď, teď ale nepomáhá nic. Na switch je zapojeno 5 stolních počítačů, pět ASUS wifin, pokladní systém, 2 tepelná čerpadla, kamerový systém. Vše ostatní jede, jen ten jeden počítač dělá nyní problém. Jednu věc jsem v něm našel, ve správci zařízení je vysvícen (s vykřičníkem) konflikt Ovladač SM. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače desky, ale nic. Někde na netu jsem se o tom dočetl, že je to ovladač zařízení, které hlídá teploty čipů, otáčky větráků a td., ale nevím, jak dalece je to pravda. Každopádně v závěru jsem úplně odinstaloval ovladač SM, ale na disku k desce není, chce to po mě vyhledat si ho na netu. Takže zítra vezmu mobilní internet (flash od T-mobile), to funguje a nainstaluji ho snad zpět. Nepomohl ani návrat systému do doby, kdy internet ještě fungoval. Jirka
Odesláno 9. září 2015 9 let Co máš za modem? V jakém režimu? Protože to co popisuješ už bude chtět nějaký lepší router. Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno 9. září 2015 9 let Router zjevně má - ten od UPC, kterej je kombinovanej s modemem. Jinak by neměl šanci dostat od UPC tolik IP adres, aby to všechno šlapalo. Takže zakopanej pes je akorát v tom jednom PC, kde zkusit čistou instalačku OS nebo přejít na něco novějšího (W7).
Odesláno 10. září 2015 9 let Jestli na té stejné přípojce a kabelu jiný PC internet dostane stáhni si z netu jakýkoliv live CD Linuxu a do něho to PC nabootuj. Buď net pojede nebo ne a podle toho zjistíš jestli odešel HW nebo Windows. Sent from my phone by Tapatalk
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.