Přejít na obsah

240Mbit - Pomalá rychlost


Návštěvník netol19

Doporučené příspěvky

Návštěvník netol19

Zdravím. Než budu potřetí volat na technickou podporu, napíšu můj problém i sem. Minulý týden jsem přecházel na nejrychlejší tarif, ale zatím mě doprovází akorát samé problémy. Ještě se nestalo, abych se byť jen přiblížil k požadované rychlosti.

 

Nejdříve jsem dostal od UPC modem od Cisco EPC3925, který ale zvládal maximálně 150Mbit. Po dvacetiminutovém rozhovoru s technikem na lince mu to teprve došlo a nařídil mi výměnu za Technicolor TC7200. Ten mi dneska chlapci dodali, avšak problém s rychlostí přetrvává (viz. přiložené screeny).

 

Moje otázka tedy zní, dělám špatně něco já nebo je chyba na straně UPC? Modem je připojen přímo do PC, router jsem tam neměl odvahu dávat. 1Gbit porty jsou samozřejmostí. Zajímavostí je, že na SpeedTestu na serverech, které mi říkali ať otestuju, jede rychlost naplno. Reálná situace je tedy ale o více než polovinu horší.

 

UPC Servery - vše ok

l5xu2Xa.png

 

Zbytek (reálná situace)

DSJPXj4.jpg

 

1WVEDC2.png

 

sEa2ig5.png

 

Předem díky za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když testuješ na servery v jiné síti, tak úzké hrdlo může být v propoji do té sítě nebo přímo v té síti, Speedtest server Roznov je v síti nějakého lokálního poskytovatele. Zrovna dnes vyšel článek jak UPC dělá ofuky ohledně propojení http://connect.zive.cz/clanky/zaplat-ne ... 0-a-172412

 

UPC speedtest server funguje OK, takže tvoje přípojka je OK, ten v Rožnově může být špatně u nich, třetí obrázek nepoznám co je, FTP server tahá soubor z disku a může být přetížený. Prozkoušej Speedtest servery v Praze, kde má UPC patrně většinu propojení s jinými sítěmi.

 

EDIT: opraven odkaz

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

Já nevím, co to řešíte, o tom už se vědělo pěknou dobu zpátky. Superhosting dělal naprosto stejné praktiky (teď má svůj peering.cz).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Dragokazov

Jak již bylo řečeno tvé připojení vypadá naprosto ok. UPC stejně jako jakýkoli jiný ISP ti garantuje, že se tou rychlostí dostaneš pouze na hraniční bod jeho sítě, to co je dále už negarantuje nikdo. Záleží na konektivitě pak dalších firem podle toho odkud stahuješ, nebo kam se připojuješ. Stahování přes FTP na poslední fotce také vypadá OK více jednovláknovým přenosem nevyždímáš. Pokud si chceš ověřit, že tuto rychlost opravdu máš, budeš muset stahovat větší množství souborů z různých zdrojů současně. Výsledná rychlost ti pak zcela jistě dá 240 Mb/s

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...