Přejít na obsah

Vybudovani pripojky


Návštěvník kully

Doporučené příspěvky

Návštěvník kully

Mam dotaz ohledne vybudovani pripojky.

 

Koupil jsem byt v panelaku, kde jsou dostupne sluzby od UPC. Ale v byte neni zrizena pripojka (overeno u UPC), protoze se tam nikdy zadne sluzby nevyuzivaly.

Ted chci od UPC internet i televizi, coz neni problem, dokonce mam vybudovani pripojky zdarma.

Problem je v tom, ze podle informaci z infolinky prijde ke me technik, vybuduje pripojku, preda zarizeni a od te chvile mi bezi sluzby. Sluzby se nedaji aktivovat treba az za 3 mesice :(

Jenze ja jeste budu byt rekonstruovat coz nejakou dobu potrva a tak nechci platit sluzby, ktere zatim nebudu vyuzivat.

 

Moje otazka teda je:

muzu si sam pripravit tuto pripojku ? Staci natazeni kabelu, nechci totiz aby mi po rekonstrukci po byte tahali novy kabel.

V byte je zasuvka pro TV a jak jsem pochopil, tak sluzby od UPC jsou rozvedeny koaxialnim kabelem. Takze mi technik pouze vymeni zasuvku za vhodnou nebo je mozne, ze bude tahnout novy kabel ? Panelak je z roku 1960 (asi), takze asi i ten koaxial bude ze stejneho data.

Klidne si natahnu novy koaxial v byte jak potrebuju a necham za dverma treba 20 metru aby si ho mohl technik zapojit kam potrebuje, jen bych potreboval nejake podrobnejsi info coz na infolince nemaji ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Pokud si natáhneš kabel od rozvodné skříně UPC až do bytu, kde chceš zásuvku, tak to UPC jistě uvítá. A koneckonců ani o tom nemusíš nikomu říkat, že sis to udělal sám, prostě za 3 měsíce objednáš službu s tím, že je kabel v bytě a technik ho následně jenom zapojí, dá zásuvku, předá zařízení (modem, příp. STB nebo CAM) a hotovo. Akorát ten kabel použij např. Belden H125 nebo Cavel KF114, rozhodně ne nějaký noname China šmejd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kully

Rozvodna skrin nebo teda skrin s nalepkou UPC je na chodbe, kousicek za dverma od bytu. Pro me neni problem natahnout novy kabel az tam a nechat technikovi treba 5 metru rezervu u skrine aby si to zapojil jak potrebuje. Jenze co kdyz bude potrebovat zapojit ten koax jinde nez si myslim ?

 

A antenni rozvod v byte je neco jineho nez rozvod UPC ? Jde mi o to, ze v jinych pokojich chci televizi (klasickou DVB-T, ne UPC). Muzu pak na tu zasuvku UPC zapojit vice televizi a chytat klasicke programy na DVB-T nebo na to potrebuju jinou zasuvku / jiny rozvod ?

Abych nezrusil puvodni starou zasuvku pro TV a pak se mlatil do hlavy, ze nebudu mit v loznici televizi ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno

Jinam, než do rozvodné skříně, se to nezapojuje (a i kdyby, tak není problém kabel naspojkovat). Pouze v některých domech, hlavně s rozvody po dřívějším KabelNetu, je jedna (hlavní) rozvodná skříň někde dole v domě a na patrech bývají menší (podružné), které se však už nepoužívají a kabely v nich jsou jenom spojené. Takže v takovém případě počítat s natažením až do té hlavní skříně.

 

Rozvod UPC končí zásuvkou s výstupy TV / R / DATA. Za touto zásuvku už si můžeš udělat domovní rozvod jak potřebuješ. DVB-T pak funguje i v kabelu UPC (5 multiplexů se základními programy), takže je celkem zbytečné to řešit nějakou individuální nebo společnou anténou, jedině by nabízela něco extra. A samozřejmě na jednu smlouvu s UPC je možno připojit až 4 zařízení pro DVB-C a platíš pořád stejně, takže i o tom je dobré uvažovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník kully

Tim chces rict, ze kdyz si u UPC vezmu balicek KOMBI KOMFORT+, tak celkem na 4 televizich (dostanu 4 karty) mi pobezi vsech 80 programu a budu porad platit "jen" 749 KC ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lejno
to už by ale neplatil pořád stejně 8)

O pořád stejné platbě je to myšleno v souvislosti s cenou za službu, nikoliv za pronájem zařízení :-) I když pronajímat si CAM bych taky viděl jako zbytečnost, já si 4ks rovnou koupil, na tom se nemá co pokazit ani za 10 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...