Přejít na obsah

Smart TV v domácí síti


Návštěvník Retiree

Doporučené příspěvky

Ono Samsung TV to zrejme nebude, pretoze mne doteraz fungoval bez problemov (myslim ze presne ten isty typ, ako mas ty). Problem zacal po pripojeni TV aj WD TV Live do routra DIR-501. Ani TV ani WD TV nevidia zlozky v sieti. V Menu/.../ AllShare/Media to vidim vsetko ok, ale ako sa dostat napriklad k Twonkymedia suborom, to mi je zahadou, pretoze v Zdrojoch je to vsetko vyšedené.

 

Skoda, ze nevies, aky zasah to bol, co ti ich tam spristupnil :D

Ja dnes vyskusam vymenit DIR-501 za TP-LINK a uvidim, co to spravi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

V Menu/.../ AllShare/Media to "visí" bez ohledu na platnost. Změní se to pouze při správném (?) připojení tv nebo zmizí po resetu tv. Pokud je připojení tv nefunkční, prakticky to o ničem nevypovídá, asi to zachovává poslední platné hodnoty. Tv vidí/nevidí ostatní v síti, naopak v obou W7 je tv vidět vždy. Když pominu router, tak jsem několikrát resetoval tv do továrního nastavení a též více než jednou resetoval WD (tlačítkem i softwarově). Patrně právě po posledním resetu a novém nastavení WD se změnilo zobrazení v TV... IP v routeru jsou pevné, v disku je dynamická (což by mělo být jedno, ale i tu jsem zkoušel měnit). Zkoušel jsem i vyřadit Twonky media, znovu zapnout... Asi po téhle změně se WD objevil ve zdrojích... Ale nedařilo se mi postupovat alespoň trochu systematicky, odezva na tv byla pokaždé jiná, pokud vůbec nějaká ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otvoril som ticket v supporte D-Linku a toto mi od nich prislo:

 

Dobry den,

 

DIR - 501 nepodporuje DLNA, žial nie je dostupný ani FW.

DLNA podporuje napríklad DIR - 657.

 

S pozdravom

Technical Support Dlink

 

Do DIR657 sa mi teda moc investovat kvoli DLNA nechce, takze asi skoncim pri kupe nejakeho lacneho TP-Linku, s ktorym som problemy nemal..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Nehodlám hledat a studovat DLNA, ale DLNA není ani standard, je to v podstatě jen jakási dohoda firem o vzájemné slučitelnosti mediálních zařízení spodporou Plug&Play. No a odpověď Technické podpory D-Linku, nevím... DIR-501 je jen a jen směrovač, nic jiného, a že nemá sovědčení/značku DLNA? Mně se to skutečně po různých experimentech jeví tak, že je jakási chyba na straně Samsungu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník Retiree

Tak asi po půl roce se vracím k tématu.

Wifi jsem oželel hned z počátku, nepotřebuji. Smartfoun žral peníze a energii, nabíjet každý den mě nebavilo. Připojení k netu z obou pc i z tv pracovalo vždy bez problémů, stejně tak R/W ze síťového disku, z tv samozřejmě pouze R. Funkční byl i p2p přístup mezi oběma pc a na tv z obou pc. Jenom v tv se ty vstupy chovaly poněkud podivně (a stále podivněji), ale podezříval jsem Samsunga, že to nemá vymakané... Stav v podstatě vyhovoval mým potřebám, tzn. přímé ukádání tyáynamů z obou tv na síťový disk a přehrávání záznamů ze síťového disku na tv. Jenže, časem v tv zmizel 1 pc, po nějaké době i druhý, nicméně síťový disk stále OK. Pak jsem cosi v routeru kontroloval a resetoval a v tv se už neobjevil - přístup na net stále bez problémů. Při dalším pokusu jsem cosi v routeru změnil (vím co, ale není to už podstatné) a tím jsem skončil s pokusy. Dostal jsem se do rozhraní routeru a dál už nikam, vždy hlásil cosi jako připojení není k dispozici... Soudím, že jsem bohužel koupil zmetek a postupně odešlo cosi související se switchem.

Takže jsem vyndal ze skříně starý Asus RX3041, přecvakal kabely a zapnul a současně zresetoval MyBookLive. Dobrák router za půl roku nezapomněl IP, pouze přidělil novou novému disku. Samsung ve svých zdrojích okamžitě detekoval oba pc i síťový disk (Samsungu jsem se v duchu omluvil).Jenže, nic není tak jednoduché.

 

1. Při pokusu o přístup z tv (UE..D5520) na kterýkoli z obou pc Sam oznámí, že "Zařízení nelze použít. Zkontrolujte zařízení a opakujte akci." P2P mezi oběma pc i diskem samozřejmě OK. V čem může být problém ?

2. Po probuzení pc z hibernace se na mapě sítě zobrazí velký otazník mezi zařízeními a switchem. Po restartu je vše OK. Děje se na obou pc. Problém patrně nesouvisí s tv, ale byl důvodem, proč jsem opět lezl do D-linku. Zatím to vidím jako vlastnost W7 (blbou). Vše funguje stejně s otazníkem nebo bez...

 

Jenom pro zpestření přikládám mapu sítě 1.jpg.ac0b87b733993f1acbf6b9dd56ff0444.jpg

5954afb881193_S_HP_ER.png.0ccb2f5e9627d3a92edf26b6d6183834.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...
Návštěvník Jana014

Zdravím Vás,

 

našla jsem zde toto starší téma, a protože se nyní snažím přijít na kloub podobné záhadě, chtěla bych se zeptat zda jste někdo objevil příčinu, pro se TV Samsung v síti LAN chová tak divně.

Mám UE40J6272 Smart TV a chtěla jsem ji použít pro přehrávání videí uloženych na PC. Uděla jsem jednoduchou konfiguraci LAN, kdy jsem jednotlivým zařízením přidělila pevné /statické adresy/.Použila jsem program od Samsungu Smart Viev 1.6.0. pro WIN7. Vše fungovalo OK, TV se v síti našla, v TV ve zdrojích byl vidět daný adresář s videi. Video se spustilo a tím celé kouzlo skončilo. Když jsem přehrávání přerušila, další video se už nenačetlo, i když snahu mělo. Adresář v TV už vidět nebyl. Nepomohlo ani vypnutí TV, ani restart PC. Další den opět vše fungovalo, ale jen na přehrání jednoho videa, další už nešly.

Abych vyloučila vliv routeru, zkusila jsem PC a TV propojit pomocí kabelu přímo, situace se nijak nezměnila. Načetlo se a přehrálo pouze jedno video.

 

Díky za každou radu, co na TV nebo PC nastavit. :?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jana014

Díky za informaci o možnosti Samsung Link - přiučila jsem se něčemu novému.

 

Obávám se ale, že toto nebude pro mě použitelné - já totiž nemám domácí LAN propojenou s Internetem, od UPC mám jen televizi.

Je to neobvyklé, ale je to tak. Velmi často pracuji z domu a mám Internet od zaměstnavatele. Aby se nemuselo řešit kdo má jaký Internet, jaký router,... ,

mám doma dokovací stanici, do které připojím notebook a pomocí wifi modemu se dostanu do podnikové sítě a rovněž na Internet.

Toto připojení ale nemohu použít pro své multimediální hrátky.

 

Já jsem hledala jednoduchý způsob, jak pomocí TV přehrávat videa, která mám uložena v archivu na PC.

 

Obrátila jsem se s dotazem na support Samsungu. Jejich odpověď byla rychlá, ale v takovém duchu, že mám správnou verzi Smart View pro můj typ TV, správný firmware TV, ale že nemohou zaručit funkčnost se zařízením 3 strany /PC Fujitsu/.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Nejjednodušší způsob je propojit PC s TV pomocí HDMI a videa sledovat takto. Přehraješ všechno, nepotřebuješ net a nic nastavovat (akorát clone u grafický karty pro výstup na monitor+TV).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jana014

Zdravím,

 

přesně jak píšete, tak to mám zapojené - TV je s počítačem propojena pomocí kabelu HDMI/DVI a videa přehrávám na PC pomocí GOM Playeru. PC je pro TV externí vstup.Toto funguje spolehlivě.

Má to ale drobný háček - PC musí být vzdáleno od TV max. 3,5m /tak dlouhý mám kabel/.Ideálně bychom potřebovali PC přesunout do jiné místnosti, proto jsem začala experimentovat s přehráváním po domácí LAN.

 

Jestli stopuji správnou lišku, tak se mi zdá, že problém bude ve slabém výkonu procesoru toho PC - jedná se o kancelářské PC s Celeronem, má sice 4 GB RAM, Samsung doporučuje procesor Pentium nebo Intel Core 2 Dual s alespoň 2 GB RAM.

Když spustím Smart View, trvá docela dlouho než naběhne a procesor zatíží skoro na 100%, což mi připadá divné.

Nainstalovala jsem program na výkonné PC s procesorem Intel Xeon, 2,5 GHz, 8 GB Ram a program najel téměř okamžitě, procesor zatížil ani ne z 10%.

 

Takže PC asi zůstane tam kde je, protože už asi nic zázračného nevymyslím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...