Posted December 27, 201113 yr Ahoj, řeším jednu zapeklitou věc. Považuji se za přiměřemě vzdělaného člověka s PC + DVB-T + DVB-C a prostě se v tom marně vrtám. Až seženu nějaký jiný kabel, bude to poslední věc co jsem ještě nezkusil. Ale k věci: Od 24.12.2011 mě vypadává, resp. kostičkuje obraz TV Nova (SD) v DVB-C. Mám UPC standard, Sony Bravii s Conax modulem a kartou. Skoro 3 roky OK. A teď jen a pouze Nova se občas obraz sekne (+ zřídka tv vyhodí i EPG info kanálu jako kdyby ho právě naladila) a zas jede dál. V diagnostice tv signál plný i během záškubu. Ostatní kanály i ve stejném mupltiplexu OK. Zkoušel jsem klasiku - vyp/zap všeho včetně kabel. modemu na inet, odpojovat, zapojovat postupně, nic. Kdyby mě škubal celý mplex, chápu a hledám poškozený kabel/konektor či rušení, ale proč jen Nova (SD)? Jinak Inet také jede OK. Uvítám jakékoliv tipy. Edited December 28, 201113 yr by Miko
December 27, 201113 yr Určitě to s největší pravděpodobností začlo ve večerních hodinách. Jen tak mě napadlo: copak si sousedé k vánocům nadělili za elektroniku, která funguje na nějaký ten bezdrát? .... jak říkám, jenom mě to napadlo (nemusí to tak být - ale i může) Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov
December 27, 201113 yr bohužel nevím přesně kdy to začalo, ale to mě také napadlo. Ale nesedí mě ovlivnění jediného kanálu na celém multiplexu, který je na stejné frekvenci. No, naneštěstí už nemám přístup ke spektráku
December 28, 201113 yr Potvrzuji! U mne to nekostičkuje, pouze se obraz občasně opakovaně jakoby zadrhne. Začlo to 24.12.2011 a sestava Conax + Sony Bravia (KDL-32S3000 cca 3 roky). Děla to jenom na Nově z DVB-C, vytažení karty nepomůže, z DVB-T po kabelu UPC i z vlastní antény je to v pořádku.
December 28, 201113 yr díky! gameguru za potvrzení, že mě možná nehrabe ano - spíše je to jak píšeš zadrhnutí.
December 28, 201113 yr Taky díky Miko, nahlásil jsem to telefonicky na UPC - neví, ale předá technikům. Doporučuji udělat to samé.
December 29, 201113 yr Mě včera stávkovala Nova Cinema. Hlavně ve večerních hodinách, kolam 22 hod. Pouze Nova Cinema. Bylo patrné kolísání úrovně kvality a síly signálu, padalo to k 5%, a docela to kostičkovalo...