Posted September 22, 201113 yr Zdravím, poradíte někdo, jak přimět router, aby přenášel plných 60 Mbs, které mám od UPC. Je to Belkin se standardy b/g/n a má přenášet až 150 Mbs. Mám ho nastavený, aby vysílal kombinovaně b/g/n. Už jsem zkoušela změnit kanály, jestli se to neruší s jinými wifi kolem v paneláku, ale beze změny. Jeden notebook mám starší pouze se standardy b/g, tam nikdy nenaměřím víc než 20 Mbs, z 90% kolem 12 Mbs. Druhý je už se standardem n, tam to měří kolem 30-40, výjimečně vyšplhá na 50. Jo a měřím to na speedtest s brněnským upc serverem, zkoušeno v různých prohlížečích. Díky.
September 22, 201113 yr Když jde signál vzduchem, je tam vždy více faktorů, které ovlivňují přenos. Ale je fakt, 30-40 Mbs u "n" je málo. Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs. Dvě zdi v paneláku a nepřelezu 50Mbs (to vše v pásmu 2,4Ghz). P.S. Jestli chceš kouknout na jakých kanálech vysílají WiFi ve tvém okolí použij např. inssider v2.0 od metageek.
September 22, 201113 yr upc speedtest v brně je poslední dobou přetíženej, pro správný změření je třeba testovat stahování několika iso souborů z http://mirror.karneval.cz... - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha
September 22, 201113 yr Tím to není, protože když se na modem s notebookem připojím kabelem, vždycky to těch 60 naměří...
September 22, 201113 yr Zkoušel jsem teď svůj notes a té výše uvedené rychlosti dosahuji u "n" při šířce kanálu 40MHz. Když nastavím na routru pouze klasických 20MHz, jsem na tvých rychlostech.
September 22, 201113 yr Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs. Právě že žádná zeď ani překážka, oba noťasy cca 3 metry od routeru. Proto nechápu...
September 22, 201113 yr Zkoušel jsem teď svůj notes a té výše uvedené rychlosti dosahuji u "n" při šířce kanálu 40MHz. Když nastavím na routru pouze klasických 20MHz, jsem na tvých rychlostech. Díky, jdu to zkusit ponastavit...
September 22, 201113 yr Tak jsem mrkla do nastavení, a defaultně tam bylo 20/40 už nastaveno (další možnost byla 20). Možnost jen 40 tam není.
September 22, 201113 yr To je v pořádku. On se asi na těch 20MHz přepne automaticky při zarušeném éteru. Víc mě nenapadá, jsem jen poučený laik.
September 23, 201113 yr Podle mé zkušenosti, jestli signál není moc rušen a nejsou v cestě žádné zdi, mohl by kolísat někde u 55-73 Mbs. Právě že žádná zeď ani překážka, oba noťasy cca 3 metry od routeru. Proto nechápu... 3m od routeru to propoj kabelem a ne WiFi