Posted December 27, 20195 yr Na svém stolním PC, který je ethernetovým kabelem připojený k routeru, mám puštěný web server Jupyter pro vzdálené výpočty. Na laptopu, který je připojený přes wifi, nahrávám na server ~800MB velký soubor. Pokaždé, když se pokusím nahrát soubor, tak se nenahraje, ale "shodí" to router. Zezačátku jsem si myslel, že je to náhoda, ale zkoušel jsem nahrávat soubor v různé dny v různou denní dobu, takže je to určitě tato příčina. Oba počítače ztratí přístup k internetu (nefunguje ani ping), diagnostika píše o nevalidní konfiguraci IP, nemám přístupný ani web server routeru (počítač se nedostane na adresu 192.168.0.1), a laptop se ani nedostanena lokální web server na stolním počítači.
December 27, 20195 yr Mohl by to způsobovat známý problém tohoto modemu https://www.upczone.cz/topic/23641-restart-routeru-po-pokusu-o-připojení-z-vnitřní-sítě-na-svojí-veřejnou-ip/ Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
December 28, 20195 yr Ah, díky, takže kdyby se z vnitřní sítě přistupovalo na vnitřní adresu, tak by mělo všechno fungovat?