Jump to content

Featured Replies

Normálně to roztrojíš u zásuvky UPC (nebo jen rozdvojíš do pokoje 1 a 3 no a v pokoji č.1 ho opět rozdvojíš do pokoje 2) a rozvedeš kabely kam potřebuješ. Na to napojíš STB a ten napojíš do TV. Jen by se mělo asi počítat se zhoršenou kvalitou, kterou nejvíce pocítíš na větších LCD a plazmách. Pokud máš CRT TV tak můžeš být klidný...

Nejen to, ale při takové spoustě rozbočenbí není jisté, že budou naladěny všechny kanály a síla signálu dost utrpí. Jinak to vyžaduje velice kvalitní kabely a lisované koncovky a i tak není jisté, že to poběží bez problému. No a to sloučení externí anteny a UPC signálu do jedné větve vidím jako velmi špatné. Navíc o klasického Handanu 5000 vidím ještě další zhoršení. Přecxe jen z toho leze analog a ten si zase TV převádí na digitál na tam jsou také ztráty. Dalším problémem zhoršujícím kvaltu mohou být i kabely jak scart tak anténí šňury. Já jsem použil pro rozvody do 3 místností 3 x sttíněné Profigoldy s ferity v kombinaci s Beldenem a kvalitní HDMI náklasdy celkem cca do 5ti K po pěti letech jsem část vyměnil za Monstercable.

Na pouziti starych rozvodu radsi zapomen, to by nedopadlo dobre,

rozboceni u F spojky nepujde, protoze by by zrejme doslo k ruseni STB v pokoji3.

Jjak uz bylo napsano predemnou, asi nejlepsi je pouzit u zasuvky USB rozbocovac a odnej to tahnout k dalsim STB.

Ja bych dal v pokoji1 2x1 rozbok a v pokoji2 dalsi 2x1 rozbok a odtut pak do pokoje3.

Dalsim resenim by bylo posunout zasuvku UPC do garaze namisto te F spojky a od ni to rozbocit a tahnout dal, budes muset pak ale natahnout novy koax i k modemu.

Na kabelech moc nesetri a pouzij kvalitne stinene (neco jako Profigoldy me ale prijde jako zbytecny luxus), rozbocovace pouzij s F konektory, u sazuvky s IEC konektory.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Zdravim,já mám od zásuvky UPC kabel vedený do odbočovače - 1TV a průchozí kabel dál cca20m do STB - 2TV a kvalita signálu je stejná