HaWe Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Často se mi stává, že STB / stará verze ještě z dob Karnevalu/ přestane reagovat na povely ovladače a musím nastavovat tlačítkama na STB. Kupodivu pomocí ovladače od sousedů se podaří opět "nahodit." Mají novější STB. Čím to může být ? Sice tak často STB nepoužívám, neboť mám TV s kartou od Licy, ale občas ano , a tak to dokáže namíchnout. Těma tlačítkama nelze ovládat vše, např menu a pod. Quote Internet 300 - TV Komfort Modem Technicolor, 2x CA modul Teplice Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Spatny ovladac ? koukni se pres mobil nebo fotak, jestli na nem blika infra dioda pri povelech. MOzna jsou jen zaspinene kontakty u tlacitek, pak je nutne ho kuchnout a vycistit. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Milav Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 To opravdu vypadá na ovladač - stačí rozebrat a kontakty na tištěném spoji přegumovat obyčejnou gumou. Pak tyto kontakty + kontakt na klávesnici (zespodu) umýt čistým lihem. (rada od servisáka TV). Já to dělám u ovladačů každé 3-4 roky a fungují bez problémů... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Presne tak, staci treba rozlita limonada a hned je to uvnitr jak lepidlo. Cistim to uplne stejne. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaWe Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Tak jsem zkoušel čistit, ale nepomohlo to. Nakonec jsem u firmy LICA s.r.o. objednal nový ovladač. Funguje to a mohu konečně využívat menu. Jinak díky za podněty, jistě to využiju. Quote Internet 300 - TV Komfort Modem Technicolor, 2x CA modul Teplice Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Nekdy take po delsim pouzivani odejdou cesty na desce plosneho spoje, pak uz nezbyva nic jineho nez vymena. Dalsi castou zavadou u ovladacu (obecne) byva rozpadly rezonator (mala ctverata soucastka), to pak ovladac reaguje jen obcas a pozdeji vubec, staci koupit novy a vymenit ho a zase je vse OK, uz jsem ho menil asi u tri ovladacu. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mipo Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 A co baterky v ovladači? Ty bych zkusil jako první. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts