Přejít na obsah

Analogové ČT2


Návštěvník Phar

Doporučené příspěvky

Návštěvník Phar

V Sokolově (obecně v Karlovarským kraji) jak se patří k 30. říjnu přestalo analogově fungovat ČT2. Těšil jsem se, jak UPC nebude schopný reagovat, ale překvapili a 30. překlopili příjem na jinej zdroj, nebo převáděj na analog digitální zdroj, to mě až tak nezajímá. Ale: už jsem je chtěl chválit, když jsem zjistil, že na novým zdroji není teletext, což je pro mě dost důležitý, pro tátu hodně hodně důležitý (informace a skrytý titulky) a taky se obraz při vysílání 16:9 nepřepíná na letterbox, ale zůstává celoplošně (tzv. protáhlý tlamy). To je jenom nepříjemný a můžu tomu předejít přepnutím televize na 16:9 (mám 4:3 CRT). Ale ostatní stanice jsou při wide obrazu v podobě letter a nevidím důvod, proč by zrovna ČT2 nemohlo být taky (nova sport je sice místo letterbox s ořízlejma krajema, ale obraz je nezdeformovanej, a tak to není tak hrozný). Psal jsem na UPC, ale samozřejmě zatím neodpověděli. To ale může bejt zaviněný víkendem. Zajímalo by mě proto, jestli se s tím někdo v regionu setkal, abych věděl, že v tom nejsem sám. Sice mi to nepomůže, ale aspoň bych měl potom argumenty na dopis ve znění "... u nás je se signálem vše v pořádku, můžeme vyslat technika s rizikem, že výjezd zaplatíte..." Ještě jednou připomínám, že se jedná o analog a proto prosím vynechte rady o nastavení STB. Dík

 

Edit 8. 11.

Takže ve čtvrtek mi volal operátor, že u nich se závada neprojevuje a že mi nemůže pomoct, ale pošle mi technika. A (jak šokující :roll:) asi po třech hodinách po telefonátu vše fungovalo jak má. Samozřejmě si nemyslím, že po telefonátu někdo něco někde opravil (závada se na UPC přece neprojevila), ale televizi už asi přestalo bavit zatajovat mi teletext a ukazovat protáhlý huby. Ale hlavní je, že všichni jsou spokojený. Mě hraje všechno jak má a UPC nemusí vykazovat výjezd technika, protože závada se (asi sama od sebe :D:D:D ) přestala objevovat.

Upraveno uživatelem Phar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, máš pravdu. V Sokolově, Karneval, analog: ČT2 protažená na výšku bez Teletextu.

Mě to nevadí:

1) Teletext nečtu

2) na jedné TV si umím přepnout na 16:9, a druhá (22let stará Toshiba) bude letošními vánocemi doufám vyměněna za Sony s DVB-C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Je to možné tak, že od někud musejí odebírat signál, a právě ho odebírají od nějakého analogového zdroje, který zanedlouho skončí a bude nahrazen digitálním zdrojem, tzn. pro tebe se nic nemění, tobě pořád zůstane analogová nabídka. Jen UPC až skončí vysílání analogové ČT2 musí sehnat signál od jinud a tobě ho bude dále nabízet v analogové formě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Phar

v pondělí ráno mi volal servisní technik, jestli ještě chci návštěvu, když závadu odstranil (nevím jakou, když podle upc žádná nebyla) a vůbec nebyl překvapenej, že jsem to zrušil. prej že mu to přijde v pondělí pozdě odpoledne nebo v úterý mailem (vzhledem k tomu, že měl přijít v pondělí ve 12:00 je to komický). Problém na sokolovsku byl prej zaviněnej tím, že při přechodu zelený hory na digitál museli použít nějaký provizorní řešení, kde nebyl teletext. na otázku, proč provizorní řešení, když o termínu rušení analogový čt2 se vědělo měsíce neodpověděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...