Přejít na obsah

Rozvod TV po dome


Návštěvník dave67

Doporučené příspěvky

Návštěvník dave67

Mel bych par dotazu na rozvod kabelovky po baraku. Hlavni pripojku mame ve sklepe, v prizemi jsou dve televize + pripojenej modem, ve druhym mame tri televize a ve tretim patre dve telky. Na vsech je analog, jen na jedne mame STB s digitalem. Nejvic by me zajimalo jaky presne pouzit koaxialni kabel s ohledem na tu vzdalenost a pocet TV. Nutny budou samozrejme taky nejaky rozbocovace a mozna i nejaky zesilovac. Odhaduju ze ten zesak se zapojuje az do mista kde by signal mohl byt slabsi, v mym pripade bych ho dal asi do druhyho patra. Prosba na vas je tedy, jaky presne pouzit prvky k tomu abych mel obraz cistej jako vinecko bile :wink:

 

Predem moc dekuju vsem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze tveho dotazu me neni jasne jestli uz to mas zapojeny nebo ne ?

 

Jinak zesilovac pouzit az kdyz to bude vylozene nutne, dava se na zacatek vedeni a mozna by se pak musely srovnat vystpni urovne signalu na vsech vetvich, aby nekde nedoslo k prebuzeni signalu.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dave67

Zapojeny to mam, ale stylem halabala a tak prestali jet nekery programy tak je potreba to rozvest znova. Televize postupne pribyvali a tak se to napojovalo vselijak:) Rozvedeni bych zvladl, jen nevim jakej presne koaxial, jesi sou nejaky typy a tak, a jaky rozbocovace pouzit, slysel sem ze ty plastovy sou nanic:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dmnc

F konektory rozhodně, ale také se již příliš nedoporučuje využívat těch šroubovacích (větší riziko vstupu vnějšího rušení do vedení), jenže předpokládám, že krimpovačky na Fky asi nemáš. Jedině že by sis to nechal "nackavat", bylo by to lepší (resp. kvalitnější). Popřípadě s kompresními konektory, ta nejlepší volba, ale to už ti nikdo asi něudělá.

 

Koaxiál doporučuji jednoznačně od společnosti Belden, a to typ H121, popřípadě H125, obojí v provedení Al (vnější vodič je tvořen fólií z hliníku napařenou na plastové fólii v kombinaci s opletem), vnější plášť z PVC.

 

Typ H125 ma nižší útlum a větší tahovou sílu na mm čtvereční.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sroubovaci F konektory ti budou bohate stacit,

pak je jeste potreba se rozmyslet jak provest zapojeni, do hvezdy - 1 rozbocovac s 8. vystupy, nebo kaskadove -v kazdem patre jeden rozbocovac (1.p. 1x3, 2.p. 1x4, 3.p. 1x2 vystupy).

Pokud to pojede dobre bez zesilovace, tak zvolit druhou variantu,

pokud bude potreba zasilovac, tak spis tu prvni variantu, eventualne i tu druhou s tim ze si zesak das az tam kde tu bude potreba, ale neni to uplne idealni.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dmnc

S kaskádou se bude postupně zvyšovat útlum na trase, a to z důvodů osazování více pasivních prvků. S tím se musí částečně počítač, ale nemělo by to být limitující, když to uděláš pořádně a nezamotá se ti do toho další druh rušivého elementu.

 

Dnes se spíš používá hvězdicová topologie, oddálené tapy se spíše vynechávají, ale rozhodně to není však na obtíž. Uznej, co je pro tebe výhodnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...