Přejít na obsah

CA modul CONAX CAS7


Návštěvník buko

Doporučené příspěvky

Návštěvník Luger

Obávám se že přesně podle hesla "až naprší (rozuměj až se zbavíme všech STB co máme skladem) a uschne (proč to vlastně dělkat když máme tak bezvadnej kšeft s pronájmem STB)".......

 

Na druhou stranu je v zařazování "hardware" vidět značný progres během posledního čtvrtroku tak se rád nechám překvapit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník Kodl

Také již 4 měsíce (od uveřejnění článku na digizone http://www.digizone.cz/clanky/petr-svejda-digitalni-kabelovka-upc/) čekám na chvíli, kdy už konečně UPC nabídne zákazníkům CA modul CONAX CAS7, abych mohl využít integrovaného DVB-C tuneru ve své TV Sony Bravia.

Včera jsem opět vznesl dotaz na klientské centrum a opět jsem dostal, již poněkolikáté, odpověď, že se modul stále ještě "testuje" a že nemohou poskytnout ani přibližný termín jeho zařazení do nabídky. Přitom mi v dubnu odpověděl "specialista technické podpory datových služeb" na stejný dotaz, že "jeho nasazení a objednání bude možné v nejbližší době".

Je to velká škoda, protože UPC tím své zákazníky omezuje a odrazuje. Nejde jen o využití integrovaných DVB-C tunerů v televizích, ale zákazník si takto nemůže vybrat svůj vlastní STB. Kvalita Handanů, obzvláště HDTV modelu Handan CV-7000 HD je bídná. Jakmile bych měl tu možnost, koupil bych si vlastní, kvalitnější STB.

O co lépe na tom jsou lidé, kteří přijímají TV ze satelitu! Vyberou si vše podle vlastního výběru (i poskytovatele TV programů) a ještě je to ve výsledku vychází levněji.

Čím dál více se kloním k vystrčení paraboly na barák. Jediné, co mě od toho zatím odrazuje je fakt, že kabel, narozdíl od paraboly, nehyzdí dům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Luger

Kdybych měl kam plácnout parabolu tak už DVB-C nemám, ale v paneláku se špatnou orientací to není realizovatelné, na střechu mám daleko a sdružení vlastníků navíc střechu nepovolí....

 

Takže Bravii napřímo jen 7 programů zbytek blbej HD-STB.....

Chjo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo, taky bych rád využil DVB-C tuner v televizi . . . dokonce bych vyměnil příjem Nova HD z DVB-T za možnost vrátit UPC ten jejich HD STB šmejd . . .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree

Viz: http://www.digizone.cz/clanky/petr-s...kabelovka-upc/

 

"Kdy začnete nabízet onen modul vhodný pro televizory s DVB-C tunerem koncovým zákazníkům?

Petr Švejda: V okamžiku, kdy ho výrobce uvolní ke komerčnímu používání. V současné době ho výrobce testuje."

 

Působí to všeljak jen né seriozně

 

pro přehlednost:

 

"My ve firmě Lica s.r.o. máme již CA modul Technisat s CA systémem Conax již dotestovaný. Nabízíme jej již delší dobu kabelovým operátorům. Je jen na nich, kdy jej začnou nabízet i koncovým zákazníkům. Technicky je vše již vyřešeno."

 

Převzato z fóra Tv Freak:

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... post180974

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo UPC ma plny sklad Handan STBeček takze co by s nima pak delali. Rad bych veril ze ty CA modulu budou jeste letos ale moc neverim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

No to je právě to! Ta nejistota a dohady, ve kterých UPC své zákazníky nechává. :(

Nejdříve do médií vypustí zprávu, že CONAX modul se již testuje a pak celé měsíce jen a jen mlží. Přitom věřím, že v tom již musí mít jasno, jestli modul budou dodávat nebo nebudou a pokud ano, tak určitě mají alespoň zhruba stanovený termín. Jestli je to kvůli tomu, že chtějí doprodat/dopronajmout Handany - dobrá, nechť! Ale ať už se konečně k tomu postaví čelem a řeknou nějaké jasné stanovisko. Člověk se alespoň podle toho může zařídit.

 

Co se týče těch jejich Handanů - určitě zůstane většina zákazníků, kteří si nebudou chtít kupovat vlastní STB. Bude pro ně snazší a levnější, když si STB od UPC pronajmou. Tady jde jen o to, že, stejně jako u počítačů, fotoaparátů, hifi techniky, atd. - jsou tu i lidé, kteří si CHTĚJÍ VYBRAT.

 

Je to celkem paradox. U DVB-S existuje trh s přijímači a člověk si může vybrat jaký přístroj chce. Pro příjem placených kanálů si pouze koupí příslušný modul či kartu.

U DVB-C trh neexistuje. Řeči o tom, že UPC to vlastně dělá pro nás, protože není zaručeno, že budou jiné DVB-C STB kompatibilní - vždyť je to přece stejné, jako u DVB-S. Ať to nechají na trhu, prodejcích a na lidech. Je jasné, že při koupi STB dám přednost DVB-C přístroji, u kterého prodejce napíše, že byl úspěšně otestován v kabelové síti UPC.

 

Třeba se dočkám. Už delší dobu si myslím na "Technisat Digicorder HD K2 500 GB" 8)

(http://www.technisat.de/indexf64d.html?nav=Kabel_DVB_C_,de,67-247-442)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...