Přejít na obsah

Pro zajímavost - čím se liší polská a česká UPC


Návštěvník Katoda

Doporučené příspěvky

Návštěvník Katoda

Rovnou 107 televizních programů nabídne digitální kabelová televize UPC zákazníkům v Polsku. Službu ještě tento měsíc vyzkouší diváci ve Varšavě, ovšem pouze ti, co mají předplacené prémiové balíčky se stanicemi Canal+, HBO nebo anglickojazyčné kanály. V květnu se potom nabídka DVB-C rozšíří na celou Varšavu a postupně i do dalších měst: Katovic, Opolí, Vratislavi a Krakova. Informuje o tom server Satkurier.pl.

 

Zatímco v České republice nabízí UPC v digitální kabelové televizi téměř 60 programů, zákazníkům v Polsku zprostředkuje hned od začátku o desítky nových stanic více. Půjde například o History Channel, Nat Geo Wild, MTV Dance, E! Entertainment, BBC Knowledge, TV 1000, Universal Channel nebo Fox Life. Bohatší bude také nabídka programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V té se objeví Channel HD, Canal+ Sport HD, Canal+ Film HD, History Channel HD, HBO HD a TVN HD.

 

Polská UPC nabídne dvě základní programové nabídky DVB-C: Select (něco jako český Starter) a Max (český Standard). K nim lze dokoupit prémiové služby Canal+, HBO a Cinemax. Měsíční poplatek se bude odvíjet nejen od objednaného programového balíku, ale také typu kabelového set-top-boxu, pronajatého od UPC. Vedle základního přijímače firma nabídne i digitální videorekordér a také přijímač pro HDTV včetně zabudovaného pevného disku na nahrávání (česká UPC nabízí v HD nabídce pouze přijímač bez pevného disku).

 

Pokud si divák objedná k základnímu set-top-boxu programový balík Select, vyjde ho měsíční poplatek na 65 zlotých, tedy asi 475 korun, u rozšířené nabídky Max na 75 zlotých (cca 548 korun). UPC má v Polsku milion zákazníků analogové kabelové televize, vysokorychlostního připojení k internetu a pevných telefonních linek.

 

Zdroj: Digizone

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

To je sice pravda, ale pravdou taky je, že nebýt Karnevalu, tak by i české UPC ještě teď a patrně ještě řadu dalších měsíců mluvilo o digitální kabelovce pouze v budoucím čase.

A je velice pravděpodobné, že kdyby nedošlo k oné náhlé fúzi UPC-Karneval, tak by už přinejmenším takové programy jako AXN Sci-fi a AXN Crimi a další v nabídce dávno byly. Původně totiž, podle dohody mezi HBO a Karnevalem, měly být zařazeny na jaře loňského roku. Karneval byl totiž v zařazování nových programů, které se objevily na trhu mnohem pružnější.

A schválně jsem zvědav, jak dlouho po Polácích budeme my čekat, než se začne nabízet HD STB s pevným diskem s možností nahrávání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...