Přejít na obsah

Analogové HBO od 1. ledna končí, dál už bude jen digitalní


tomus

Doporučené příspěvky

Prémiové filmové programy HBO a HBO 2 vypadnou začátkem příštího roku z analogové kabelové nabídky společnosti UPC. Ale jen tam, kde je mohou diváci naladit pomocí kabelového set-top-boxu digitálně. "O HBO nikdo nepřijde," ujistil čtenáře DigiZone.cz tiskový mluvčí společnosti František Malina a zároveň sdělil k chystanému programovému přesunu podrobnosti.

 

Důvodem změn je naplněnost prostoru pro analogovou kabelovou televizi. UPC sem nemůže umístit třetí z trojlístku programů HBO, stanici HBO Comedy, který je tak už dnes šířený v sítích společnosti pouze digitálně. Proto se UPC rozhodla do digitální kabelové nabídky přesunout i oba stávající programy HBO. Dotčení diváci tak budou mít za stejnou cenu nabídku stanic HBO kompletní. Tedy alespoň na jednom televizoru. Set-top-box a jeho instalaci poskytuje UPC zdarma, za další přístroje v domácnosti budou po zrušení analogového HBO diváci připlácet 90 korun měsíčně za kus.

 

Zákazníci analogové kabelovky od UPC ale nemusí kvůli HBO přejít na kompletní digitální nabídku. Místo toho mohou, bez změny ceny, přijímat stávající programy (vyjma HBO) nadále analogově a přes set-top-box si volit pouze příjem stanic z rodiny HBO. U zákazníků UPC, kterých se vyloučení prémiové filmové stanice z analogu týká, už probíhá instalace digitálních přijímačů. "S výměnou začal ve svých sítích už Karneval, my to nyní sjednocujeme i v sítích UPC. Akce probíhá zatím několik týdnů," řekl serveru DigiZone.cz František Malina.

 

Konec analogového HBO (2) u kabelového operátora UPC tiskový mluvčí ještě přesně neuvedl. "Uvidíme, jak rychle se nám bude dařit instalovat v domácnostech set-top-boxy," konstatoval František Malina. K vypnutí by mělo nicméně dojít začátkem roku 2008.

 

Pokud jste zákazníkem UPC, přijímáte HBO analogově a digitální kabelová televize stejné společnosti u vás zatím není dostupná, nic se pro vás nezmění. V těchto sítích bude HBO "po staru" vysílat dál, samozřejmě ale bez programu HBO Comedy.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...