Přejít na obsah

UPC chce ještě letos nabízet HD programy


tomus

Doporučené příspěvky

Společnost UPC Česká republika hodlá ještě v letošním roce nabízet programy ve vysokém rozlišení (HDTV). Především se počítá s vysíláním HD programů v digitální kabelové nabídce UPC Digital, kterou spustila nedávno.

 

"UPC začne nabízet HDTV (půjde o testovací komerční nabídku) v tomto roce", říká serveru parabola.cz František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC Česká republika. "Podle mého odhadu do měsíce", dodal.

 

Bude UPC vysílat ČT, Novu i Primu v HD? "Zda vněm bude obsaženo HD vysílání TV Nova a dalších televizních stanic bude ovšem záležet na uzavřených smlouvách. A kdy a zda k tomu dojde zrovna v případě TV Nova a některých dalších stanic, skutečně nevím", uvedl k obsahu František Malina.

 

O jaké HD vysílání půjde? "O skutečné HDTV vysílání i o tzv. přepočítané z SD signálu. Bude záležet na tom, co která tv stanice nabídne", popsal Fr. Malina.

 

HD programů se zřejmě dočkají i abonenti satelitní platformy UPC Direct. "Mám obecné informace o tom, že se tento krok zvažuje i na UPC Direct. Ale tato služba je mezinárodní a konečné rozhodování probíhá mimo strukturu UPC ČR", řekl František Malina a dodal, že nevylučuje kombo set top boxy pro příjem digitálních platforem UPC.

 

Zdroj: http://www.parabola.cz/zpravicky/6583/u ... -programy/

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník onak

Jenže HD signál ti přes SCART nikdy nepůjde. HD signál můžeš přenáš buď analogově, a to přes YUV (component) nebo digitálně přes HDMI.

Samozřejmě, že až začne UPC nabízete programy v HD kvalitě nabídne STB, které umí přijímat signál HD a mají výstup HDMI ( nejspíše začne nabízet tyto STB http://www.lica.cz/produkt-set-top-box- ... 7000hd.htm ).

 

A ještě podle mě tento STB nedostane každý zákazník. Normálně asi budou nabízet původní STB a pro klienty, kteří chtějí přijímat nabídku HDTV budou dodávat výše uvedený STB se schopností přijímat HD signál. Ale je to jen můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dmnc

Samozřejmě je jísté, že jej dostanou pouze ti, kteří budou mít předplacený balíček s HDTV kanály. A i přesto jej s velkou pravděpodbností nedostaneš "zadarmo", bude se připlácet, ale to je bohužel daň za použítí této služby, je na tobě, ci si pak vybereš a co ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

V CS Linku začala testovat Nova HD

 

Satelitní systémy společnosti SES Astra přenášejí první český program ve vysokém rozlišení. V české satelitní distribuční a DTH platformě CS Link zahájila zkušební vysílání v high definition TV česká komerční TV Nova. Televize se tak stala vůbec prvním českým kanálem ve vysokém rozlišení, který se vysílá přes satelit.

 

TV Nova vysílá v HD pouze zkušebně po dobu několika týdnů. Úkolem testů je ověřit techniku, kterou tato televize svým divákům představila minulý týden v sobotu ve večerní show Zůstaňte s námi. První příspěvky z nového zpravodajského studia odvysílala z neděli 14.10.2007. Nedělní Televizní noviny se díky tomu staly nejsledovanější zpravodajskou relací posledních týdnů.

 

Vice na: http://www.parabola.cz/clanky/2821/v-cs ... t-nova-hd/

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...