Přejít na obsah

Leeon

Uživatel
  • Příspěvky

    13
  • Registrace

  • Přítomen

Služby Vodafone

  • Vodafone pevný internet
    Premium
  • Vodafone mobilní služby
    Super+
  • Vodafone televize
    Sport
  • Vodafone zařízení
    Zyxel VMG8623-T50B
  • Místo odběru služeb Vodafone
    Prague

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Leeon's Achievements

Úroveň 2

Úroveň 2 (2/14)

  • Week One Done
  • Dedicated
  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter

Nejnovější odznaky

0

Popularita

  1. To je pravda, uvedl jsem to špatně. Respektive jsem si nejprve vůbec nevšiml ani neuvědomil, že by mohla být po výměně z metaliky na optiku taková změna.
  2. Nene, měl jsem IPv4 na WLAN ( 100.x.x.x ), ale externí adresa z internetu ( 30.x.x.x ).
  3. Speciálně na tohle jsem se ptal... ( dynamickou a zadarmo .... ) jestli je VF schopen mi to dát na optice. Dostalo se mi odpovědi, že to nejde. Tak jsem trochu zmatený. Tu veřejnou dynamickou IP adresu na IPv4 bych si samozřejmě vzal, protože bych to pak pořešil pomocí DDNS služby.
  4. Nakonec vyřešeno. Zakoupena veřejná statická IP adresa. Přesměrování ihned zafungovalo. Pro ostatní, kteří se v tom tolik nevyznají jako já. Pokud někdo ví o možnosti, jak to udělat i bez té veřejné IP adresy, tak to sem prosím dejte.
  5. Doma ( Zyxel VMG8623-T50B + Fiber 1000/500 + Synology NAS + desktop PC ), Chata ( notebook ) Doma jsem na Zyxelu nastavil přesměrování portů na Synology NAS + pro rychlé testování i port 3389 pro remote desktop na desktop PC. Z chaty se pak zkouším připojit přes remote desktop na domácí desktop PC. Nejde ( nastavení remote desktop je v pořádku / zkusil jsem vypnout i firewall na routeru + desktopu ). Aplikace jako třeba OpenVPN server na domácím Synology NASu taky nejdou zkontaktovat. Aktuálně zjištěno, že Fiber optika od VF neposkytuje veřejnou IP adresu. To bude nejspíš ten problém, proč z venku nejde předat porty.
  6. Zkusil jsem smazat ostatní a stále to nepomáhá Ten Zyxel už měl vše přednastavené, když jsem si jej na pobočce koupil. Ale schválně jsem zkusil vytvořit nový interface podle parametrů na stránkách vodafone pro Fiber.
  7. Přesně jak je to v tom videu to nastavuju.
  8. OpenVPN jsem na tomhle routeru nenašel. Každopádně mi OpenVPN na NASu fungovalo s Compalem normálně. To běžné směrování portů právě že nefunguje, proto jsem vložil příspěvek, zda někdo neví kde je zakopaný pes. Každopádně ti moc děkuji za pomoc.
  9. Uvedl jsem OpenVPN jako jednu z aplikací pro níž potřebuji přesmerovat port. Jsou tam i jiné aplikace pro které potřebuji přesměrovat porty. Kupříkladu aplikace hostované v dockeru na NASu.
  10. Rozumím. Potíž je ale v tom, že mi zkrátka ten port nechce projít skrze router. Nastavil jsem 1194 port na routeru tak, aby se z internetu předával na NAS (192.168.1.100). V OpenVPN klientovi zadám 1.2.3.4:1194 ale nepodaří se vůbec předat požadavek na ten NAS, kde poslouchá na portu 1194 OpenVPN server. Vlastně to není jenom o tom OpenVPN, ale nefungují ani ostatní porty (aplikace). Na routeru jsem zkusil nastavit předání portů jak skrze NAT, tak i přes UPnP, ale nic.
  11. Rozumím, špatně jsem to popsal. Zkrátka přesměrovat porty z internetu na NAS. Příklad: veřejná adresa co mám na routeru je 1.2.3.4 a já potřebuji přesměrovat port například 5001 na NAS (zapojen do routeru a má adresu 192.168.1.100). Vezmu telefon a zadám do aplikace jako zdroj 1.2.3.4:5001. Router má nastaveno pravidlo pro přesměrování 1.2.3.4 - 5001 přesměruj do 192.168.1.100 - 5001. Takto jsem to měl doposud nastavené na Comapalu a fungovalo to. Ad VPN: OpenVPN server je právě na tom NASu a já nejsem s to mu přesměrovat port 1194.
  12. Nedaří se mi nastavit port forwarding na novém routeru Zyxel VMG8923-T50B. Potřebuji se dostat na NAS z chaty, přičemž je NAS k tomu routeru připojený. Na NASu jsem nic neměnil, když jsem doma tak se na něj dostanu, ale z internetu ne. Zkusil jsem dvě možnosti, zapnout UPnP a pak nechat zapsat pravidla portů z NASU (k zapsání došlo) a taky v NAT na routeru nastavit ručně ty porty, které potřebuji přesměrovat. Zkoušel jsem vypínat firewally (NAS i router), ale asi mi pořád uniká někde nějaká souvislost proč se mi nedaří ty porty otevřít. Aktuálně jsem na optice. Díky
×
×
  • Vytvořit...