Přejít na obsah

mistra

Uživatel
  • Příspěvky

    14
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    1

Příspěvky od uživatele mistra

  1. V 12. 11. 2023 v 9:54, DREAK napsal:

    tovarni nastaveni jsem vyzkousel, nic nepomohlo, problem se totiz nastane, jakmile se pripojim na internetu a telefon se spoji se serverem vodafone, po vypnuti a zapnuti telefon, nebo vypnuti a zapnuti esim, tak se na chvilku ztrati spojeni s vodafonem a vymaze tarif VF CZ v app watch, a dokonce je mozne kliknout pridat novy tarif. Jenze staci chvilku pockat az se sychronizuje se serverem vodafone a okamzite se naskoci zpet VF CZ se stavem cekani, a nelze to vymazat.

     

    pokud kliknu pridat novy tarif, tak nekdy probiha standardne jako v navodu, objevi se portal one number, prihlasim se, a pote bud vyskoci technicka chyba (drive), nebo vyskoci objednavka se vyrizuje.....  nekdy to jen udela to, ze mi napise vase tarif je pripraven k pouziti, kliknu hotovo a skoci zpet VF CZ se stavem cekani.

     

    a uz vubec nechapu problem s imessage a facetime, ktery fungoval normalne az do ctvrtka, po zasahu jejich techniky pres infolinku. ze upravili v systemu esim a uz vidi moje cislo jako esim, jenze v app my vodafone stale nemam zadny aktivni esim, a ten samy esim uz jsem pouzival min. 2 roky......

    Zkus zavolat na podporu Apple. Teď v jedné skupině borka psala, že týden řešila nemožnost aktivovat eSIM do hodinek a oni jí to vyřešili na dálku. Nebylo to Vodafonem, telefonem ani hodinkami, že by se to vyřešilo uživatelskou změnou. 

  2.  

    před 11 hodinami, DREAK napsal:

    tak ja zase pres tyden resim problem s aktivaci esim v apple watch, po prvnotni aktivaci pres app apple watch v iphonu, se vse zasekl v miste, kde v aplikaci watch zobrazuje VF CZ se stavem cekani, ale ani na muj vodafone, ani na one number portal nic neni aktivni, a tarif v app watch nelze ani zrusit, hlasi: zmenu mobilniho tarifu nelze provest - mobilni tarif se nepodarilo nastavit, zkuste znovu pozdeji. a od te doby zacalo kolotoc s infolinkou a personalem na prodejnach. zkouseli aktivovat pres eID, coz se nic nezmenilo, zrusili one number, nic se nezmenilo. a to zkouseli nekolikrat aktivovat a deaktivovat.

    A po posledni akce od Vodafone technika pres infolinku (vcera), nejen ze neodstranili zavada, tak mi uplne prestal fungovat imessage a facetime a nelze aktivovat.

    dnes po dalsi telefonatu jsem pozadal (a to nekolikrat z moje strany) o zaslani printscreen na vodafone, aby videli co me vsechno zobrazuje, a poslal jsem to. 

    protoze nekolikrat zkouseli neco nastavit a rikaji ze vse je nastaveno nebo je odstraneno, tak bohuzel to zobrazuje me, at je v app apple watch, nebo app my vodafone, nebo ucet muj vodafone pres prohlizec, nebo one number portal pres prohlizec, a nevim co se deje a vse trva extra dlouho.

    a to uz nemluvim ze nahodne jsem zjistil ze sice mam aktivni esim, ale v app my vodafone zadny esim nezobrazuje. 

     

    No a v Samoobsluze či OneNumber portálu se to tedy zobrazuje jak? 

  3. Problém je v tom, že zařízení s duplikovaným číslem má vlastně svoje individuální telefonní číslo a to nikde nevystupuje (místo něj je v samoobsluze název zařízení) a ústředny mu přiřazují pro prezentaci to duplikované číslo. V zahraničí by se zobrazovalo to telefonní číslo toho zařízení. Apple to má samozřejmě řešeno nějakou svojí cestou a to bych hádal, že bude zase za tučný příplatek.  

    A ještě doplním, že třeba konkrétně Apple Watch nemají celosvětovou konektivitu (jako třeba iPhone), takže ty evropské by například v Americe stejně nefungovaly. 

    • Děkuji 1
  4. před 12 hodinami, Ataner napsal:

    Ahoj,kamarádi vidím že nastal čas klidu a snad to všem funguje ..

    Takže se nabízí otázka, splnilo to očekávání a vůbec, spokojenost ?

    Ano. Za mě parádní věc. Navíc v celé službě OneNumber je docela síla a potenciál. 

    před 12 hodinami, retron napsal:

    No mě se to tedy netýká, ale přijde mi poněkud nešťastné, že to Vodafone jako jediný operátor umožňuje pouze u datově neomezených tarifů, technický důvod pro to neexistuje.

    Technický určitě ne, ale logický vcelku ano, podívej se na to z komplexního pohledu na celou službu OneNumber. 

    před 11 hodinami, kamol napsal:

    jj presne tak. Mel bych o tu sluzbu zajem, ale nesplnuji jejich pozadavky co se tyce tarifu. Firemni oneNet mame neomezene volani a sms a 10GB dat coz je pro me uplne dostacujici a ze by firma kvuli par lidem menila nejak tarify, tak to asi ne. Takze za me zklamani, ze je to tak nastavene. To potvrzuje jen to, ze je to ciste business vec. Chces sluzbu navic, zaplat si za neomezeny tarif. 

    Pokud firemní Rámcová smlouva datově neomezený tarif nenabízí, není nic snazšího, než aby administrátor kontaktoval Vodafone a poptal ho. 

    Nemusí to být přímo Neomezený Super, nebo vyšší, ale  stačí některý RED6 z portfolia OneNet. 

    před 7 hodinami, HawkeyP napsal:

    Pokud to správně chápu, tak pokud chci nechat mobil doma, musí zůstat zapnutý, jinak AW nebudou přijímat zprávy? Mimochodem, funguje vám nějaká náhrada za Whatsapp? Zkoušel jsem WeChat nebo WatchApp+, ale žádná nefunguje bez iPhonu v dosahu. 

    Přesně tak.

    Pro odesílání/příjem SMS musí být  povolené zprávy v Samoobsluze Můj Vodafone u služby OneNumber + přidružený iPhone musí být zapnutý a připojený k internetu. 

    Toto neplatí pro iMessage, ty fungují i pokud je ten přidružený iPhone vypnutý. 

    WhatsApp a Messenger kecálky  na AW přes mobilní data hodinek opravdu nejedou, což je škoda, že to ty aplikace neumí. 

  5. před 2 hodinami, PetrPl napsal:

    Ondro, neměl byste už k dispozici návod pro na zprovoznění Apple Watch ve OneNetu? Sekundární eSIM mám připravenou. 

    Co vím, aktivuje se v OneNet samoobsluze služba OneNumber a je tam k tomu někde položka  pro zadání čísla EID hodinek.

    To se musí vyplnit, aby se to celé napárovalo.

    Zjistit se dá:

    - ve spárovaném iPhonu v aplikaci Watch -  Moje hodinky - Obecné - Informace - EID. 

    - v hodinkách - Nastavení - Informace - EID. 

     

    Po vyplnění by mělo dojít k aktivaci. 

     

    Nelze však zprovoznit na nejnovějších Betách, které nemají odemčený profil VF CZ. 

    • Souhlasím 1
  6. před 2 hodinami, Jirka23 napsal:

    Jsem sice u hranic s Polskem ale signál mam

    100% vodafone CZ , je to stejně i když má druhou sim vypnutou = prioritní nebo výchozí Vodafone CZ , kousek jsem i mít vypnutou Wi-Fi a jen data, vypnout a zapnout a nic …

    Ale je fakt ze mám verzi beta oficiální  ( vyvijim aplikace) nicméně to by na to přece vliv mít nemělo, protože jakmile by vyšla další verze tak by to pak zádě neslo, když to nejde teď …

    a tarif mam nejvyšší , 5G premium, ale to asi ted nemá na to vliv, když se mi ta nabídka tam neukazuje.

     

    S betou to prý nefunguje. 

  7. před 25 minutami, Jirka23 napsal:

    Nejsem v roamingu, měl jsem i druhou sim vypnutou a nic . A jestli jako vodafone podporuje jen Apple Watch ultra 2 tak mě fakt zklamali, viz jejich stránky 

    https://www.vodafone.cz/eshop/chytre-hodinky/

     

    Určitě se podporují i starší verze. 

    Nemáš třeba tarif OneNet?  Tam se aktivace neprovádí přes aplikaci Watch, ale v samoobsluze OneNetu. 

  8. před 20 minutami, Ataner napsal:

    Kamarádi vše běhá jak má konečně, pomohl návod od @mistra

    V životě by mě nenapadlo hledat chybu právě tady ale světe div se je to z nějakého důvodu tak.

    Provedeno pár připojení, pár zkušebních hovorů a paráda .. dočkali jsme se 😉

    Ten návod sem dal Ondra z Vodafonu, já jo jenom vyzkoušel a potvrdil. 😉

    Právě teď, kautskym napsal:

     

    nemůže to také dělat to, že tam jsou dvě SIM?

    Nevadí. Taky mám dvě SIM. Jen se vybere, pro kterou se to má zaktivovat. Spíš si myslím, že se to snaží zaktivovat z roamingu, já tam tu větu o něm vůbec neměl. 

    • Souhlasím 1
    • Děkuji 1
  9. před 23 minutami, Jirka23 napsal:

    Tak nevím, na stránkách Apple už sice je Vodafone, ovšem já na svých Apple Watch stále nemám .. verze ultra 😒 a nepomohlo ani vypnutí a zapnutí obojího, natož reset hodinek a znovu nastavení …

    IMG_0512.png

    Podle té hlášky to vypadá, že jsi v Roamingu. 

    Tam to nefunguje. 

    před 18 minutami, kamol napsal:

    image.thumb.png.fbe393a75359195f4b6a2cd6ef19feac.pngTak nejak jsem doufal, ze to pojede a mam smulu 😞 proc je to omezene na “neomezene” datove tarify? 
    Nejhorsi je na tom ,ze nejsem schopen to ovlivnit, tak jak to maji nastavene firemne. Mam neomezene volani a sms, ale data mam 10GB. 

    Doporučuji se domluvit se zaměstnavatelem, aby zařadil do nabídky i nějaký neomezený. 

  10. před 19 hodinami, Ataner napsal:

    Ať dělám co dělám, všude se vše tváří aktivní ale pokud vypnu telefon nebo hodinu běhám venku hodinky se nepřepnou ...

     

     

     

     

    incoming-C06C3677-09D8-4DFF-A8F8-3D8D867C3C7D.PNG

    incoming-4B0F78E9-FB73-4F07-975C-6C562601BA72 2.PNG

    Měl jsem to stejné a je to jak psal Ondra z Vodafonu, zabralo:

    1. vypnout služby iMessage, FaceTime a WiFi hovory.

    2. Provést restart a vypnutí + zapnutí hodinek a telefonu. 

    3. zapnout služby iMessage, FaceTime a WiFi hovory.

    4. Provést restart a vypnutí + zapnutí hodinek a telefonu. 

    před 17 hodinami, Ondra - Vodafone napsal:

    @AtanerPokud máte ikonu bílou, tak máte eSIM do hodinek v pořádku nahranou. Ale jak píšete - aktivně nepoužíváte mobilní data, hodinky jsou spojené s iPhonem přes BT nebo Wi-Fi. Pokud například vypnete telefon, tak by se hodinky měly připojit do sítě. V některých diskuzích jsem našel doporučení - zkusit vypnout Wi-Fi volání nebo volání na více zařízeních. Určitě bych taky zkusil restart hodinek, pokud jste ještě nezkoušel.

    Jako poslední krok bych si nechal nové nahrání eSIM do hodinek (návod na smazání eSIM z hodinek najdete na https://www.vodafone.cz/pece/tarify-sluzby/vodafone-onenumber/onenumber-zruseni/ v rozbalovátku dole, nové nahrání pak provedete z aplikace Watch v části Mobilní data – Nastavit mobilní data). 

    Je to tak, služba je už dostupná ve OneNet samoobsluze. Nápovědu pro OneNet doplníme v následujících dnech.

     

    Ahoj Ondro, měl jsem stejný problém a potvrzuji, že zabralo:

    1. vypnout služby iMessage, FaceTime a WiFi hovory.

    2. Provést restart a vypnutí + zapnutí hodinek a telefonu. 

    3. zapnout služby iMessage, FaceTime a WiFi hovory.

    4. Provést restart a vypnutí + zapnutí hodinek a telefonu. 

     

    Miloš

    • Souhlasím 1
×
×
  • Vytvořit...