Přejít na obsah

McVitas

Uživatel
  • Příspěvky

    55
  • Registrace

  • Přítomen

Příspěvky od uživatele McVitas

  1. před 13 minutami, Technikus napsal:

    Já to mám radši pod kontrolou třeba od moře, nebo z postele. Viz třeba tato wifi ovládaná zásuvka a s Black Friday cenou dostupnější jak ty spínací hodiny. 

    Vhodné i třeba na vánoční osvětlení 🙃

    Nehledě na to, že ty spínací hodiny z Hornbachu zaberou kdejaké okolní zásuvky - je docela masivní. 

    Ale účel také splní a co vidím jako výhodu těch z Hornbachu, že nejsou závislé na chodu internetu. Ale zase jako negativum vidím velikost a nutnost vše nastavit osobně na zařízení. 

    Nojo pane Technikus ale když to nestihnu udělat zavčasu a mezitim se modem a připojení podělá, tak je mi to wifi na nic že? 😄

  2. Mě je jasné, že tato služba je domácí a tak nemůžu očekávat nějaký nadstandardní support nebo 99,9% spolehlivost. NICMÉNĚ

    Ptám se konkrétně těch co mají modem Station, jestli mají podobné problémy s nevysvětlitelnými výpadky, které řeší restart modemu

    Dále se ptám Vodafone, proč jejich hlasový robot lže, že mě přepojí na operátora, když nakonec mě pošle do háje a zavěsí?

    Vím že jiné zařízení jako např Zyxel mají v nastavení možnost pravidelných restartů. Možná by stálo za to tuhle volbu přidat do firmware pro Station

  3. Zdravím,

    dnes v neděli opět přestal z ničeho nic fungovat internet. To samé se stalo před týdnem ale nebyl jsem doma a proto jsem jen instruoval spolubydlícího aby restartoval modem a nemohl jsem nic investigovat. Restart to spravil. Dnes se stalo to samé kolem 21:30. Volám na Vodafone help linku a dovídám se, že volám mimo standardní pracovní hodiny a že operátoři řeší pouze urgentní problémy nebo výpadky. Mačkám volbu že mám výpadek. Znovu se dovídám tu samou informaci že pro blokaci SIM apod mám použít aplikaci tak vybírám že přesto spojit s operátorem. No a poslední hláška co se ozvala je opět ta samá, že volám o víkendu a tím pádem mi nikdo nemůže pomoct! Co jsou tohle za fóry prosímvás??

    Web rozhraní modemu fungovalo normálně a eventlog (když konečně najel) neukázal žádné hlášky, které by vypadaly na problém s WAN. Jen samé WiFi asociace/disasociace atd. Potřebuji aby se na to podíval někdo právě ve chvíli, kdy to nefunguje, protože pokud to z ničeho nic přestává fungovat a je potřeba aby byl někdo fyzicky přítomen a restartoval modem tak je to naprosto na houby a taková služba je mi bohužel k ničemu! Mám domácí server na kterém běží různé věci a fakt nevím co budu dělat až budu třeba na pár dní pryč a nikdo jiný tam nebude!

  4. V 15. 10. 2023 v 7:56, Tube napsal:

    Neni pro Vas jednodussi, pojmenovat si SSID obou wifi jinak? Treba Vitas a Vitas_5G

    Pripojenim se na 5G mate jasnou jistotu, ze jste na 5GHz WiFi

     

    V 15. 10. 2023 v 8:58, Ivo2003 napsal:

    Taky doporučuji nastavit samostatné SSID - název sítě. Budete mít jistotu na jakou jste připojeni.

    Stejně pokud budete mít v mobilu uložené obě sítě, tak v případě že se vzdálíte z dosahu 5 Ghz tak se mobil i tak přepojí na 2.4.

     

    Tak nevím pánové, proč odpovídáte když si pořádně nečtete můj dotaz?? Přece jsem psal jestli mám zapnout to split SSID, takže o té možnosti samozřejmě vím.

    UPDATE: bylo to nějaké vadné protože pár dní na to, se modem totálně dodrbal a přestal fungovat! Zrovna jak na potvoru když jsem byl na celodenním výletě. Restart nepomohl a Vodafone podpora na dálku nemohla nic dělat a doporučili mi udělat factory reset. Super nápad vzhledem k tomu že tam mám nastaveno hromadu port forwardů, ale nakonec to jinak nešlo.

    Výsledek je, že 5GHz wifi už funguje a mobil i notebook jsou na ni připojeny. To jsou věci...

  5. Zdravim,

    občas mi vypadává wifi a při pracovních telekonferencích je to poznat. Druhý PC připojený přes kabel ale ten problém nemá. Tak jsem si říkal jestli jsem připojený na 2,4GHz nebo 5, protože 2,4 se může rušit s ostatními, kterých je kolem více. No a ano notebook je připojený na 2,4GHz ale nevim za boha jak to změnit! Dostupná a viditelná je jen jedna síť. Stejná situace je na mobilu.

    Mám zapnout možnost "split SSID" abych se pak mohl manuálně připojit na 5GHz? K čemu to tam tedy je pokud to jinak nejde?

  6. Pokud vim, tak wake on lan je broadcast a funguje přes MAC adresy a ne IP, takže sorry musíte být více konkrétní, neboť nejsem programátor síťových protokolů :-] Jakým způsobem nebo jakým softwarem se dostane tento magic packet přes internet na můj router?

  7. Jestli to chápu správně tak ani jeden modem z nabídky Vodafone toto neumožňuje a jedinou možností je mít vlastní router a VF modem v režimu bridge že?

    Chci být schopen na dálku zapnout nějaký svůj PC doma. Nebo někoho napadá jiné řešení?

  8. V 21. 7. 2023 v 19:46, tomus napsal:

    V těchto letních měsících bude hřát asi každý modem, ale nepřijde mi že by Compal v průběhu roku nějak extra hřál, je potřeba ho mít na místě kde je dobrý odvod tepla,

    ale jinak spíš počítej s tím že Vodafone station bude topit o něco víc, přeci jenom technologie DOCSIS 3.1 je na výpočetní výkon náročnější.

    nerozumím jak souvisí roční doba s tím jestli modem hřeje 😉Když na svůj Compal dám ruku, tak je téměř horký a to v létě i v zimě. Myslím, že na jeho funkci to vliv nemá, takže jsem nějaké místo s odvodem tepla neřešil, navíc jediné místo kam modem můžu dát je samozřejmě poblíž koaxiální zásuvky, takže si asi moc vybírat nemůžu ;D

  9. Zdravím,

    uvažuji o upgradu na 1000Mbit ale zajímá mě nějaké rychlé srovnání dosavadních známých rozdílů mezi modemy Compal 3.0 a Station.

    V článku z 2020 na lupa.cz píšou že např nefunguje režim bridge nebo DMZ, ale to mě až tak netrápí.

    Spíš mě zajímá spotřeba a zahřívání, protože můj Compal 3 se hřeje docela dost nehledě na síťový traffic, což v horkých letních měsících není nic moc. Dělá station to samé, nebo je chladnější?

  10. VYŘEŠENO.

    Provedl jsem test, který v prodejně Vodafone nejsou schopni udělat (což mě teda dost štve) - koupil jsem za stovku kreditovou SIM kartu od O2, dal ji do telefonu a voila - VoLTE ikona nahoře se objevila a data při telefonování fungují! V mém starém Galaxy S10 taky. Tak jsem šel zase do Vodafone shopu jim to předvést. No a pak jsme zkusili to, co mi ti někdo poradil - vypnout VoLTE v jejich systému a zase zapnout (což v samoobsluze nejde). No a tím se to spravilo i na mé Vodafone SIM! Zvláštní ovšem je, že ikona VoLTE nad signálem stále není a ani volba na zapnutí/vypnutí v menu není, což ale byla když jsem tam měl tu O2 SIM. Pokud ale volám, tak tam nově vidím nápis "HD volání" a data fungují i při hovoru.

    Takže vypnout/zapnout.

    • To se mi líbí 1
  11. No já když jsem telefon koupil a vložil do něj SIM, tak po mě nechtěl žádný reset. Prostě jsem prošel úvodní nastavení.

    Stáhl jsem teď SamFWtool který prý umí změnit CSC, aniž by bylo nutno telefon mazat. Problém je, že v tom seznamu Phone supported CSC není VDC, tak nevím jestli to mám zkusit napsat ručně do toho pole, což by teoreticky šlo, anebo to telefon prostě nezná a tím pádem by nepomohl ani factory reset?

    Zkusil jsem to a napsalo se že změna CSC OK, ale bohužel to nepomohlo, v informacích o telefonu je stále EUX a ne VDC a při volání se vypnou data 😞

  12. @penca Říkáš že v menu na to žádná volba není, to myslíš svůj telefon? Vždyť to přece není pravda, tenhle přepínač na VolTE je v telefonech úplně běžně. Teď jsem udělal pokus - dal jsem SIM do svého starého Galaxy S10 a to co v S23 menu mobilní sítě není tady je!

    image.thumb.png.51d166dcb9f6f2820db4d3f75bceb189.png

    No tak jsem si myslel hurá, tady to bude fungovat - ale bohužel ne. Když jsem někomu zavolal tak hned 4G zmizelo a data při hovoru nefungovala. Ta druhá osoba VoLTE zapnuté má a při hovoru jsme otestovali že jí to funguje - může brouzdat po webu při telefonátu a má tam napsané 4G, zatimco já ne. Když jsem hovor položil tak se na sekundu objevilo E a pak 4G+.

    Takže další krok bude, že zkusim sehnat někoho komu to funguje a zkusit jeho SIM v mém telefonu. Dám vědět jak to dopadlo. Prozatím mám podezření, že je něco s mým telefonním číslem, protože výměna SIM ani mobilu nepomohla.

  13. Tak za prvé 5G je pořád LTE 😉 Zkoušel jsem ten režim sítě přepnout na nižší a nebyl to žádný rozdíl.

    @penca pardon ale jak už jsem psal, byl jsem s tím v prodejně Vodafone. Myslíš že i oni jsou natvrdlí a nepoznají že to vlastně funguje?😉 Už v prvním příspěvku jsem psal, že nejsem schopen rozchodit VoLTE, aby se při volání nepřerušovaly data, tzn ano zkoušel jsem to a opravdu když mi někdo zavolá tak  notebook připojený na hotspotu přestane být online a ikonka 4G+ nebo 5G z displeje mobilu zmizí. Aplikace využívající data jako Idos nebo Meteor hned řeknou že to nejde načíst a mám to zkusit znovu až se připojím. To samé když začnu někam volat já, stane se to ihned při začátku vytáčení. Po hovoru mám obvykle chvilku E a pak se to přehodí na 4G+ nebo 5G podle toho kde jsem.

    • Nesouhlasím 1
  14. Zdravím. Koupil jsem S23 v Alze a bohužel nejsem schopen rozchodit VoLTE, aby se při volání nepřerušovaly data (např když dělám mobilní hotspot na notebook). Podpora v obchodě se na to dívala docela dlouho a na nic nepřišli. Volba na zapnutí/vypnutí VoLTE v menu mobilní sítě jednoduše chybí.

    NMakonec mi bylo řečeno, že pouze telefony zakoupené přes Vodafone mají garantováno, že VoLTE bude fungovat! To by mě tedy v životě nenapadlo, že to tak bude. Jakou máte zkušenost s VoLTE na telefonech z jiných obchodů než od operátora? Je to třeba u O2 a T-Mobile jiné? Mám to řešit s Alzou? Je to na reklamaci?

×
×
  • Vytvořit...