February 14Feb 14 Ahoj, už pár měsíců mám naprosto nepoužitelnou rychlost dat na cestách, doma uprostřed Ostravy chytám pouze EDGE a často se mi nelze dovolat jako bych byl nedostupný. Dnes jsem si ve vodafone vyměnil SIM, na místě to vypadalo že se problém vyřešil ale když jsem dorazil domů mam zas pouze EDGE a opět některé telefonáty neprojdou. Nestalo se někomu něco podobného, nebo neřešilo se to zde? - - - - Ostrava
February 14Feb 14 Jak dlouho potíže řešíte? Většinou, když se potíže projevují déle než 3-6 měsíců, tak ví že někteří opeerátoři o berou jako trvalý stav. Pokud je to krátce, určitě bycch doporučil hlásit na poruchyhttps://www.vodafone.cz/pece/reseni-technickych-problemu/nemuzu-volat/potize-se-signalem/Signál nemám na různých místechVyzkoušejte SIM kartu v jiném telefonu.Jestli v jiném telefonu bude vše v pořádku, doporučujeme telefon reklamovat. U telefonů koupených u Vodafonu můžete reklamaci uplatnit jedním z těchto způsobů.Ověřte si dostupné pokrytí.V Mapě pokrytí si ověřte dostupnost naší sítě včetně předpokládané síly signálu (po zadání konkrétní adresy).Wi-Fi voláníPokud používáte Wi-Fi volání, je nutné pamatovat na to, že hovor vypadne, jakmile jste z dosahu Wi-Fi (nebo LTE sítě, pokud váš telefon podporuje Wi-Fi volání už z výroby).Kontaktujte operátora na Lince péče o zákazníky na *77.K prověření budeme potřebovat: přesnou adresu; příklad hovoru za dané lokality (datum, čas, volané číslo); zda jste zkusili SIM kartu v jiném telefonu.Signál jsem měl, ale najednou ho nemám nebo se zhoršila jeho kvalitaVyzkoušejte následující:Vypněte a zapněte telefon.Tato jednoduchá rada někdy pomůže úplně nejlépe, např. při krátkodobé nedostupnosti sítě, kdy restart telefonu pomůže ke znovu připojení k síti.Vyzkoušejte SIM kartu v jiném telefonu.Tím ověříte, jestli je chyba na síti nebo v telefonu.Ověřte si sílu signálu.V Mapě pokrytí uvádíme i předpokládanou sílu signálu (po zadání konkrétní adresy). V případě, že je síla signálu znázorněná pouze jednou čárkou, může být signál slabý nebo může vypadávat.Ověřte si stav naší sítě.V Mapě pokrytí si můžete po zadání konkrétní adresy ověřit, jestli tam aktuálně neřešíme nějaké potíže se sítí.Kontaktujte operátora na Lince péče o zákazníky na 800 77 00 77.K prověření budeme potřebovat: přesnou adresu; jak dlouho potíže trvají; jestli jsou potíže na 2G, 4G LTE síti nebo 5G síti; zda jste zkusili SIM kartu v jiném telefonu; jestli mají i ostatní uživatelé Vodafonu potíže.Podle vaší mapy nemám pokrytíI tam, kde nemáme pokrytí, můžete naše služby využít díky Wi-Fi volání. Edited February 14Feb 14 by kautskym Premium+, DSL 100 sLimitem S Extra, BezLimitu XL Extra ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Telefon 30, Apple TV Praha, Nová Ves