Odesláno úterý v 18:21 3 dny Dobrý den,mám následující situaci:Mám Vodafone Fibre Station nastavenou v bridge módu.Za ní mám vlastní router (Turris Omnia), který má na WAN rozhraní nastavený DHCP klient.Router aktuálně získává IPv4 adresu z rozsahu CGNAT (100.64.0.0/10).Veřejnou IPv4 adresu nedostávám, a IPv6 prefix (pro delegaci na můj router) také ne.Potřebuji přístup z internetu k zařízení v mé síti (např. OpenVPN server), ale kvůli CGNAT to není možné.Moje otázky:Je možné získat veřejnou IPv4 adresu (dynamickou nebo statickou), pokud mám Fibre Station v bridge módu a vlastní router?Je možné získat veřejný IPv6 prefix (např. přes DHCPv6-PD) pro předání mému routeru?Pokud ano, jaké kroky musím podniknout, případně co je potřeba nastavit/aktivovat? Premium Fibre - - Vodafone Station Fibre Praha
Odesláno středa v 08:05 3 dny To jsi na optice od VF nebo přes Cetin? Ultra+ Profi Premium Základní AVM FRITZ!Box 6690 localhost
Odesláno středa v 09:26 3 dny Je to optika na síti VF, případně TM. Na Cetin se Fiber station nedává.Veřejnou IPv4 na vlastní VF/TM optice (zatím) VF neposkytuje.IPv6 skrz DHCPv6-PD standardně v bridge funguje (VF dává /56 prefix), tady bych spíš hledal problém v konfiguraci na straně toho Turrisu. Co vím, tak některé routery mají problém si z přiděleného prefixu vzít adresu sám pro sebe, ale většinou nemají problém delegovat z prefixu adresy dál na koncové zářízení.Rychlý dotaz do AI pro Turris Omnia říká, že se musí specikovat velikost prefixu, takže bych tam zkusil nastavit těch /56:Select the WAN interface (e.g., wan, pppoe-wan).In the IPv6 settings, make sure the reqprefix option is set to the prefix length provided by your ISP (e.g., 64 for a /64 prefix).4. Configure LAN Interface:Select the LAN interface (e.g., lan, br-lan).In the IPv6 settings, use the ip6assign option to specify the prefix length for your local network (e.g., 64). Alternatively, you can use the Foris GUI to configure this setting. Super Fibre - ALLinONE - Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.