Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Tak jsem to zkusil a ten comp si proste nenacte data z DHCP.

ipconfig/all ukaze defaultni (nulovy) hodnoty.

Navic z CPE zmizel MAC toho compu. Ja uz fakt nevim, proste DHCP ne a ne rozjet :(

2Tecak: Dik, uz se chytam kazdyho stebelka :)

jdu zkusit

Odesláno

No jo - ale já mám teď v tom účtu 2 pevný IP (platím si jednu) a u obou je stejná MAC adresa. Takže je jasný, že pokud to bude přidělovat DHCP, tak buď vyberu tu nebo onu, ale to už nebude mít s pevnou IP nic společnýho... Ne, ne - tudy cesta nevede (jedině v případě, že by měl uživatel pouze jednu jedinou IP adresu - pak ano).

Nejspis je to adresa, kterou jste mel pred nejakym delenim site, a ta by vam v soucasne topologii mistni site stejne nefungovala.

Odesláno

No jo - ale já mám teď v tom účtu 2 pevný IP (platím si jednu) a u obou je stejná MAC adresa. Takže je jasný, že pokud to bude přidělovat DHCP, tak buď vyberu tu nebo onu, ale to už nebude mít s pevnou IP nic společnýho... Ne, ne - tudy cesta nevede (jedině v případě, že by měl uživatel pouze jednu jedinou IP adresu - pak ano).

Nejspis je to adresa, kterou jste mel pred nejakym delenim site, a ta by vam v soucasne topologii mistni site stejne nefungovala.

Už jsem to psal jinde - fungujou obě IP adresy bezproblémů (a navíc i staré neveřejné - z jedné z nich teď píšu).

Odesláno

Neverejne adresy budou fungovat jenom docasne, nez vsichni zakaznici prejdou na DHCP. Pocitam, ze se to brzy zacne masivne prosazovat.

Odesláno

Pri problemech, ktery s tim ted mam, doufam ze ty neverejny hned tak rusit nebudou ...

dmnc by vam mohl vypravet co jsme tu vcera resili a stejne prisli tak maximalne na to, ze v tom ma karneval bordel jako prase :?

Odesláno

2 Derec: Pokud vim tak problem s tim ma nekolik malo klientu a problem je v nefunkcnich M$ Windows. Rekl bych ze to u tebe vyresi preinstalace, nebo zkus jen cvicne bootnout nejaky live distro linuxu a uvidis ze ti to pojede a IP dostanes.

Odesláno

Píšu za Dereka, že problém byl prý úspěšně odstraněn. Chtěla vyměnit síťová karta, tedy nová její přeinstalace pomohla.

Odesláno

No slava :D

Odesláno

Reintalace nejsou vselek panove a urcite ne efektivni ;)

Spis mi reknete kde muze byt problem ? Blacklistnuta MACka ty prvni sitovky nebo co ?

Odesláno

Jak se tu již psalo, pravděpodobně rozsypany TCP/IP stack!

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague