Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Ahoj, mám takový blbý dotaz, jak se běžně realizuje omezení připojení rychlosti na zařízeních? Omezuje se to na tom prvku na tom kokrétním portu nebo podle ip adresy? Jde mi třeba o to, že když mám router a zněj několik switchů a do nich zapojená zařízení, tak jestli umí router pracovat podle ip adresy přímo s těmi pc, ikdyž ten switch umí jen mac adresy?

Díky moc!

Odesláno

a ještě je možné mít zapojený třeba router kdekoliv v síti, nebo musí být přímo za modemem? Je možné mít třeba router od něj několik switchů a řadič domény mít zapojený do některého z těch switchu nebo musí být řadič domény zapojený hned do toho hlavního prvku(routeru)?

Odesláno

Traffic shaping lze vyresit svojim routerem (tp link) treba s gargoyle os, nebo treba mirkotik taky umi shapovat. Switchu mezi routerem a modemem muze byt kolik chce, ale shaping se uplatni samozrejme jen na zarizenich pripojenych do toho routeru. Bezne se zapojuje vlastni router hned za modem, jine zapojeni nema moc vyznam, leda byste chtel verejnou ip jeste na nejakym jinem zarizeni, ze ktereho nepotrebujete mit pristup do sve site a nechtelo se Vam to nastavovat v routeru.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague