Přejít na obsah

Mňam TV půl roku neplatila za distribuci v DVB-T


Pavel m

Doporučené příspěvky

Operátor uvádí, že mu díky nehrazení distribuce signálu pozemní cestou vznikla škoda ve výši přibližně dva miliony korun.

 

Situace okolo kulinářské televize Mňam TV je nadále napjatá, byť by se mohlo v posledních týdnech zdát, že je tomu naopak. České Radiokomunikace (ČRa) se s jejím provozovatelem, společností CE Media, soudí kvůli tomu, že firma neplatila půl roku za šíření svého programu v terestrické Regionální síti 8. Vyplývá to z informací zveřejněných v Insolvenčním rejstříku. Věřitel, kterým jsou právě ČRa, uvádí, že společnost CE Media neplatila za šíření signálu půl roku – od června do listopadu 2015. Ve čtvrtek 19. listopadu zmíněného roku pak došlo k přerušení distribuce ve zmíněném multiplexu.

 

Radiokomunikace uvádějí, že jim díky nehrazení distribuce signálu pozemní cestou vznikla škoda ve výši přibližně dva miliony korun. Dokumentem, který ji opravňuje k vymáhání částky, je distribuční smlouva mezi oběma stranami. CE Media se však brání, protože pohledávka ČRa je podle ní neoprávněná. Operátor podle provozovatele Mňam TV od samého začátku smlouvu neplnil tím, že rozsah a síla pokrytí signálem neodpovídala dané dohodě. CE Media se taktéž ohání s tím, že na problematické pokrytí si stěžovali i samotní diváci. Dále tvrdí, že si nechala provést několik nezávislých měření, které problémy potvrdily.

 

CE Media se dostala do finančních problémů v průběhu loňského roku. Ekonomická situace eskalovala na konci listopadu 2015, kdy přerušila výrobu živě vysílaných pořadů včetně magazínu Život je fajn. Nejprve se v jejím vysílání objevovaly jeho reprízy, které však nadále byly označené jako přímý přenos, následně byly z programového schématu staženy úplně. Nyní se obsah Mňam TV sestává z akvizičních formátů se známými světovými kuchaři a kulináři. Stanice je nadále v DVB-T šířena, ale využívá pozemní sítě společnosti Digital Broadcasting, tedy multiplexu 4. Zde je k dispozici od 4. července loňského roku.

 

http://www.rozhlas.cz/digital/televize/ ... i--1601314

  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník notizia
Jakou to má souvislost s kabelovkou UPC?

 

Asi takovou, že pokud tyto stanice skončí v DVB-T, tak musí následně skončit i v kabelu jako tomu bylo např. u stanice TV Písnička a Country No. 1.

 

Takový chytrolín a rypák jak jsi ty by to snad mohl znát, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Přesně tak, nikde není daný, že když stanice skončí v DVB-T, tak musí nutně končit i všude jinde. To se zase pan "Ťápající Zemákovica" tradičně znemožnil, podobně jako se s nickname risposta znemožňuje na jiných fórech :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...