Přejít na obsah

Nova International na Slovensku 1.2.2016


Pavel m

Doporučené příspěvky

Česká komerčná televízna skupina Nova sa pripravuje na štart novej stanice Nova International. Má ísť o program, ktorý má byť náhradou za stanice skupiny na Slovensku. Tie ponúkajú na trhu všetci operátori, aj keď na to nemajú povolenie.

 

Ešte minulý mesiac vás portál Živé.sk informoval o plánoch CME, ktorá vlastní stanice Markíza a Nova. Tá chce spustiť kanál Nova International s vlastným obsahom českej televízie ako napríklad Doktori z počiatku, Ordinácia v ružovej záhrade, Korenie, Televízne noviny či ďalší obsah, na ktorý vlastní stanica práva aj pre naše územie. Nevysielal by však atraktívny akvizičný obsah.

 

Nejde už však len o projekt v rovine úvah. Stanicu už ponúkajú slovenským operátorom.

 

Podľa našich informácií chce spoločnosť predávať spoločne so športovým programom Nova Sport. Výmenou za túto stanicu by mali slovenskí operátori vyradiť programy Nova, Nova Cinema, Fanda, Telka a Smíchov.

 

 

http://www.zive.sk/clanok/107172/namies ... t-sa-blizi

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

11.1.2016 | Mediaguru | Slovensko, TV, Zpravodajství

Petr Horak

 

Nova: Na ukončení našich kanálů na Slovensku trváme

 

Skupina Nova se připravuje na start nového kanálu Nova International určeného pro Slovensko.

 

Televizní skupina Nova spustí v druhé polovině ledna v testovacím provozu kanál Nova International, ostrý start plánuje v tuto chvíli na 1. února 2016, uvedl na dotaz MediaGuru.cz ředitel sekce nových projektů CET 21 Petr Horák. „Slovenské operátory jsme na podzim oslovili s konkrétní nabídkou, od té doby probíhají intenzivní jednání,“ říká Horák zatím bez bližších upřesnění, jak slovenští operátoři reagují na krok Novy, která požaduje stažení svých kanálů Nova a Nova Cinema a jejich nahrazení právě kanálem Nova International.

 

Nova International je speciálně vyvíjeným kanálem pro vysílání mimo území České republiky. Obsah pro tento kanál proto CET 21 vybírá tak, aby disponoval patřičnými vysílacími právy pro šíření na Slovensku. To v současnosti neplatí pro všechny pořady stanic Nova a Nova Cinema, které jsou primárně určeny pro český trh. Obsah nové stanice Nova International tak mají tvořit převážně pořady vlastní tvorby CET 21. Ty stávající (seriály, zábavné pořady, zpravodajství) budou vysílány ve stejných časech jako na české Nově. „Premiérové seriály a zpravodajské pořady bude Nova International vysílat souběžně s českou stanicí Nova,“ potvrzuje Horák.

 

Reklamu pro nově chystaný kanál bude na slovenském území prodávat obchodní oddělení televize Markíza, tedy sesterské stanice ze skupiny CME.

 

CET 21 chce zavedením kanálu Nova International vyřešit situaci s šířením svých bezplatných kanálů Nova a Nova Cinema. Naznačuje přitom, že pokud se situace zavedením Nova International nevyřeší, bude se bránit soudně. „Situaci na trhu velice důkladně monitorujeme. Naším cílem je uzavřít obchodní dohody, ale pokud to bude nezbytné, jsme připraveni použít veškerých právních prostředků k ochraně našich práv. Budeme trvat na ukončení distribuce našich free-to-air kanálů na Slovensku bez ohledu na zařazení Nova International u příslušného operátora,“ říká Petr Horák.

 

Jak jsme už informovali, licenci na vysílání kanálu Nova International získala CET 21 od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání v minulém týdnu. Skupina CME bude zároveň postupovat stejným způsobem i v Česku. Slovenská Markíza na českém trhu uvede kanál Markíza International.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nova International představila program. Startuje na Slovensku 1.2.2016

 

Česká komerční skupina Nova spustí svůj další kanál. Půjde o mezinárodní verzi hlavního programu TV Nova s názvem Nova International. Nový program bude nabízen zejména na Slovensku. Start je naplánován na 1.2.2016.

 

Nova International přinese pořady vlastní tvorby TV Nova ve stejném čase jako na národní verzi okruhu TV Nova. Zbývající čas vyplní reprízy a pořady z archívu. Stanice přinese pořady vlastní tvorby televize Nova, včetně oblíbených seriálů jako je Ordinace v růžové zahradě 2, Ulice, Atentát, nový seriál Na Vodě, nebo i zpravodajské a publicistické relace.

 

Program Nova International má být u všech operátorů na Slovensku náhradou za všechny stávající programy skupiny Nova, které nelze na Slovensku vysílat z důvodu vysílacích práv. Operátoři mají za úkol vyřadit programy TV Nova, Nova Cinema, TV Fanda, TELKA, TV Smíchov ze svých programových rastrů a nahradit tyto stanice novým programem, který byl speciálně vytvořen pro slovenský trh.

 

Vedle kabelových, satelitních a IPTV operátorů požádala skupina Nova i vydavatele programových plánů stanic skupiny Nova o vyřazení všech výše uvedených stanic a nahrazení novým programem Nova International.

 

 

http://www.parabola.cz/clanky/5756/nova ... -1-2-2016/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník notizia

Na větší části Moravy a Slezka se smí legálně šířit všechny slovenské programy z důvodu terestrického přesahu. V regionálním muxu pro jižní Moravu a v dalším pro severní Moravu ze Slezkem by UPC mohlo na volných pozicích vysílat klidně další slovenské programy. I po případné vyřazení Markizy z celostátní nabídky by mohla být Markíza pro Moravu a Slezsko přesuna do regionální Muxu ke stanicím Polar, TV Slovácko, Beskyd a podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oficiální vysílání nové stanice NOVA International na území Slovenské republiky odstartuje už 1. února 2016 v 5.55 pořadem Snídaně s Novou. Program stanice bude tvořený oblíbenými pořady z produkce televize Nova, které mají licenci pro vysílání i za hranicemi České republiky.

 

V programovém schématu budou zastoupeny jak zpravodajské a publicistické pořady, tak nejoblíbenější formáty televize Nova. Diváci si ráno mohou zpříjemnit u oblíbené Snídaně s Novou, nejčerstvější informace jim přinesou Polední, Odpolední a hlavní Televizní noviny, úterní večery jim od února zpestří Víkend se zajímavými reportážemi z celého světa a čtvrtky magazín ze světa showbyznysu Prásk!. Domácím kutilům každou sobotu užitečnými radami přispěje Petr Rychlý se svými hosty v hobby pořadu Rady ptáka Loskutáka.

 

Slovenští diváci nebudou ochuzení ani o ty nejpopulárnější pořady původní tvorby. Každý pracovní den od 18.30 mohou sledovat osudy obyvatel Ulice, kteří v jarní sezoně zažijí řadu novinek a zvratů. V pondělní večery budou diváci na stopě nájemnému vrahovi prezidenta v pořadu Atentát, úterý a čtvrtky budou tradičně patřit příběhům z prostředí kamenické nemocnice Ordinace v růžové zahradě 2. Diváci nové stanice se už od 7. února dočkají také úplně nového českého komediálního seriálu Na vodě se skvělým hereckým obsazením.

 

Ostatní programové sloty vyplní reprízy původních pořadů a to nejlepší z archivu TV Nova. Diváci se tak mohou těšit například na první epizody Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2 nebo seriál Gympl.

 

„Na podzim jsme kontaktovali slovenské satelitní a kabelové operátory, se kterými aktuálně intenzivně jednáme o termínu zařazení stanice do jejich programové nabídky,“ prozradil Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova. Stanice NOVA International společně se stanicemi NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2 vytvoří kompletní nabídku HD stanic skupiny Nova pro slovenský trh.

 

http://www.parabola.cz/zpravicky/25331/ ... -1-2-2016/

  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...