Přejít na obsah

Zapojení TechniSat K2 + domácí kino


Trabi

Doporučené příspěvky

Zdravím, kamarád uvažuje o dom. kině 2.1 Samsung a vlastní na mé doporučení TeniSat K2 s kabelem od UPC. Ma klas. plasma TV. Chtěl by lepší zvuk, tak chce investopvat do dom. kina, ale neví, zda mu ůjde propojit dom. kino s tím szb. Poradíte, zda toto půjde? Takze proste kdyz pusti TV a stb, aby mu sel zvuk s repraku dom. kina? Kino ma opt i analog vystup. Diky za radu v tomto nejsem jinak zbehly, diky

  • 1000 Mb/s
  • ∞ GB 10 Mb/s
  • Komplet
  • VF Station, CA modul
  • Praha-Nusle
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

Technisat TechniStar K2 ISIO tady na fóru upczone má samostatné téma. Bývalo by lepší napsat dotaz tam, protože jej sledují pravidelně majitelé tohoto set-top boxu.

K dotazu)

Mohl jsi uvést modelové označení toho domácího kina a televizoru. Má odpověď mohla být konkrétnější a hlavně mnohem stručnější.

TechniStar K2 ISIO má kromě HDMI výstupu i koaxiální audio výstup (viz http://www.omko.cz/technisat-technistar-k2-isio-cerny/).

  • 1) Pokud to domácí kino kromě HDMI výstupu má i HDMI vstup, propoj dvěma HDMI kabely následovně:
    TechniStar -> dom.kino -> TV
    Abys měl originální kvalitu zvuku, musíš zároveň zkontrolovat/nastavit v TechniStaru v nastavení HDMI audio výstupu volbu, že chceš na výstup HDMI posílat i Dolby Digital v bitstream.

  • 2) Pokud to domácí kino nemá HDMI vstup, ale jen jeden HDMI výstup do TV, pak je potřeba se podívat do specifikací toho dom.kina a také do specifikací TV, jestli si budou spolu rozumět přes podporu 'HDMI ARC' (audio return channel).

  • 2 a)Pokud dom. kino podporuje HDMI ARC a TV umí předávat audio ven přes HDMI do dom.kina v nezměněné kvalitě, propoj pomocí dvou HDMI kabelů následovně:
    TechniStar -> TV <-> dom.kino
    Obousměrná šipka použita záměrně, protože z dom.kina půjde do TV video+audio ale zároveň bude TV posílat audio přes ARC z TV zpět do dom.kina.
    Pozor! Pouze jeden z HDMI konektorů na TV bude označen, že slouží zároveň jako výstup audio přes ARC.
    I v tomto zapojení je nutné nastavit HDMI audio výstup z TechniStaru jak jsem psal výše. V nastavení TV je většinou také nutné povolit odesílání zvuku přes HDMI ARC

  • 2 b)Pokud to domácí kino nemá ani HDMI vstup, ani nepodporuje "HDMI ARC" (nebo jej nepodporuje TV), ale to dom. kino má alespoň koaxiální audio vstup, tak propoj následovně:
    HDMI kabelem TechniStar -> TV
    a
    koaxiálním audio kabelem TechniStar -> dom.kino
    (a samozřejmě předpokládám, že dalším jedním HDMI kabelem máš už propojené dom. kino -> TV)
    V tomto případě musíš v nastavení TechniStaru nastavit, že chceš Dolby Digital v bitstream propouštět na koaxiální audio výstup

Tedy, v každém případě TechniStar s domácím kinem propojit lze. Výše uvádím tři možnosti propojení v pořadí, které odpovídá následnému komfortu používání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

No nevím, jestli si Samsung HT h5200 zaslouží označení "domácí kino". Možnosti konektivity jsou dost mizerné podle specifikace.

Tomu tvému kamarádovi nezbývá než doufat, že ta jeho TV podporuje HDMI ARC, jinak smůla.

Ten rok výroby TV, který uvádíš (2010) je docela na hraně ohledně podpory HDMI ARC, protože HDMI ARC souvisí s podporou standardu HDMI 1.4 a právě zhruba v roce 2010 se začaly dostávat na trh TV s HDMI 1.4. Pokud TV podporuje HDMI ARC, je také potřeba dávat pozor na propojovací HDMI kabel - aby raději byl explicitně označen, že podporuje HDMI ARC.

Kdyby si raději ten tvůj kámoš koupil samostatně blue-ray přehrávač (stačí klidně nějaký levný za 2kKč, který za 2 roky může bez ukápnutí slzy hodit do popelnice) a k tomu opravdové domácí kino, tj. třeba kombinaci receiveru YAMAHA RX-V475 (nebo YAMAHA RX-V675) s kloudnými reproduktory. Na repro záměrně nebudu dávat svůj tip. To je velmi subjektivní záležitost. Chce si to zajít do specializovaného obchodu a nechat si doporučit (a sám si naposlouchat) několik různých reprosestav. Není třeba se bát šílených částek. Kvalitní repro nemusí být nutně drahé. Navíc, lze začít se sestavou 2.0 (s kvalitními repro není subwoofer nezbytný) a případně další repro dokoupit později.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...