Posted October 9, 200519 yr Chtěl bych připojit synův PC k modemu, aby mohl taky používat internet. Na obou PC je shodný system - XP, můj PC je připojen k modemu přes USB. Druhý PC připojím kroucenou dvoulinkou do síťové karty, ale tady už mé znalosti končí, poraďte, jak na to. Díky.
October 9, 200519 yr To je vse, na kazdem pocitaci musis mit jinou IP adresu (mel by si dostat dve ruzne IP), vse ostatni stejne
October 9, 200519 yr Kroucena dvojlinka rozhodne nestaci Je poreba klasicky UTP kabel nekrizeny !! Jedna se o 4 pary vodicu pro rychlost 100MB/s
October 10, 200519 yr Kroucena dvojlinka rozhodne nestaci Je poreba klasicky UTP kabel nekrizeny !! Jedna se o 4 pary vodicu pro rychlost 100MB/s Tak za prve, kroucena dvojlinka se rika prave UTP kabelu, to jestli on sam je krizeny (cross,twist) nebo ne je vec druha. A za druhe - jedna se o rychlost 100Mb/s, uz se ty jednotky naucte rozlisovat ....
October 12, 200519 yr Problem je prave v tom, ze UTP kabel mate podle vasich slov "krizeny", coz nedela modemu dobre, respektive to s krizenym nefuinguje, potrebujete tedy nekrizene UTP (cat 5). Pak dve rozdilne neverjne ci verejne IP adresy, ktere vam poskytl (poskytne) Karneval (standartne od TURBO 1000 a vis mate dve neverejne IP adresy) vse osatni (GW,DNS) nechate stejne, podle papiru od Karnevalu. Nu a jede te.
April 30, 200618 yr Koukam,ze mate pripojen modem do prveho pc pres USB coz je divne,ja ho mam k pc pres sitovku???A delal mi to technik od karnevalu,kdyz jsem byl v praci, doma byla jen zena.Nezajimal jsem se proc to tak je,ale koukam ,ze mam asi neco blbe co???
April 30, 200618 yr Primárně technik spojí modem s počítačem pomocí síťového UTP kabelu, avšak můžete použit i USB. Žádné markatní rozdíly v tom nejsou.